Hronika

Policija radi na rasvjetljavanju napada na trans muškarca

Ilustracija

Uprava policije, je u saradnji sa napadnutim trans muškarcem, koji je pretučen na teritoriji opštine Kolašin, i u kontaktu sa LGBT Forumom Progres, od momenta prijave maksimalno posvećena i profesionalno preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi rasvjetlila napad i pronašla počinioce.

<<<Otkriti što prije ko je pretukao trans muškarca u Kolašinu<<<

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su od pretučene osobe uzeli izjavu i obezbjedili medicinsku i svaku drugu vrstu pomoći i podrške. Policija u saradnji sa tužilaštvom preduzima dalje aktivnosti na potpunom
rasvijetljavanju ovog događaja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Uprava policija sa pažnjom i odgovorno postupa po svakoj prijavi nasilja, a sa posebnim senzibilitetom kada su u pitanju osjetljive kategorije među kojima je LGBT zajednica.

“Uprava policije i LGBT Forum Progres osuđuju napad na pripadnika LGBT zajednice i policija je imala i ima maksimalnu podršku i saradnju LGBT zajednice u procesuiranju kako ovog tako i svih prethodnih slučajeva otkrivanja i procesuiranja odgovornih lica za nasilje nad LGBT osobama zbog njihovog pretpostavljenog seksualnog i rodnog identiteta ili nakon autovanja”,zaključuju u zajedničkom saopštenju Uprave policije i LGBT Foruma progres.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Akumulator
Gost
Akumulator

Kako su znali da je trans

Sefket
Gost
Sefket

Pretuceno je nevino ljudsko bice.Nikoga nesrecnik nije provocirao i maltretirao.

Gligor73
Gost
Gligor73

“posebnim senzibilitetom” – pa zar nijesmo svi isti u ovoj drzavi , prije svega – ljudi smo
Osudjujem nasilje u svakom slucaju….

Sead Cirga
Gost
Sead Cirga

Gligor73 – Govor mržnje u izvornom obliku.

Send this to a friend