Hronika

Porodica Nemanje Medina: Pravedan ishod sudskog postupka još ne možemo dobiti

Povodom četiri godine od nestanka Nemanje Medina oglasila se njegova porodica, te saopštila da je nakon svega bol ista, a da se želja da saznaju šta se dogodilo nikad neće ugasiti. Naglasili su da odgovor na pitanje šta se desilo sa Nemanjom još ne mogu dobiti, kao ni pravedan ishod sudskog postupka, te poručili da kao moralna i čestita porodica prepuštaju da oni kojima je posao da dijele pravdu, to i čine.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Jul, osmi, 2016.godine, jedan bezazleni izlazak iz kuce, susret sa drugom, iščekivanje rođenja ćerkice, običan ljetnji dan.
Samo par sati kasnije, bezbroj telefonskih poziva i poruka bez odgovora, nedolazak kući i agonija koja traje četiri pune godine.
Četiri godine teških i bolnih dana, punih pitanja, punih čekanja…

Vođenje mučnog postupka, ukazivanje na nepravilnosti prilikom vještačenja i nezadovoljstvo zbog zanemarivanja najbitnijih dokaza. A počinioci zločina brane se ćutanjem, odbijanjem saradnje i izbjegavanjem vještačenja. Na ročištima prkose svojom bahatošću i drskošću, svakim svojim pogledom i gestom vrijeđaju našu porodicu, naša osjećanja…

Nepravedna presuda u njihovu korist povećala je našu bol do beznađa.

Želimo da poručimo javnosti, kao Nemanjina porodica, da je nakon četiri godine naša bol ista, stepen prihvatanja veći ali želja da saznamo šta se desilo nikada se neće ugasiti.

Kao moralna i čestita porodica prepuštamo da oni kojima je posao da dijele pravdu, to i čine.

Ali ukazujemo na propuste u radu policije i tužilaštva koji dozvoljavaju da ljudi stradaju u obračunima onih koji žive u bezakonju i koji jedni drugima sude, a da odgovor na pitanje šta se desilo sa našim Nemanjom još ne možemo dobiti, kao ni pravedan ishod sudskog postupka.

Porodica Nemanje Medin.

Podsjetimo, Medin  je nestao 8. jula 2016. godine i do danas njegovo tijelo nije pronađeno. Pod optužbom da je učestvovao u tom ubistvu, ponovo  sudi se Vladimiru Ulami, dok su Darko Mijović i Bogdan Milić, kojima se takođe sudilo, u međuvremenu ubijeni.

12

avatar
1000
9
3
0
 
10
GoranOliva 13DaniloJa sam postarZOKA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oliva 13
Gost
Oliva 13

Nek Bog pomogne porodici ,a svima koji su pomagali i usmjeravali da se donese odluka koja nije pravedna ni po kojem pitanju nek im Bog presudi sto prije ,Amin

Goran
Gost
Goran

Kakva nam je drzava takvo nam je pravosudje da ima pravde Ulama bi davno propjevao al’strikan je tu da stiti a Bog da sudi zaboravili su!Cini mi se i on ce brzo stopama njegovih drugara a posto ga odje ne moze niko osuditi, onaj gore ce ga nagraditi kako je zasluzio!

Danilo
Gost
Danilo

Gorane a odkud ti znaš i tvrdiš nešto što ni sud nije mogao utvrdit. Šta lupaš i spominješ nekog a sam si nesreca da veca ne može biti . Vidi sebe i tvoje pa onda komentariši a poštene ljude pušti dovoljno im je štete nanijeto kroz postupak za koji nimalo odgovorni nijesu

Goran
Gost
Goran

Po ”postenju,, su poznati zaduzuju ,,postenjem” .Kako su sijali tako ce i da zanju!!!

Goran
Gost
Goran

Po ,,postenju” su poznati…zaduzuju ,,postenjem”.Kako siju tako ce i da zanju!!!

Ja sam postar
Gost
Ja sam postar

Nesrecni Nemanja. Nek Bog pomogne njegovoj porodici da u svijest ostanu razmisljajuci o njegovim mukama, dje li su kosti njegove? Kao roditelj cesto pomislim na to i jeza me podidje, a kako li je tek njima.

ZOKA
Gost
ZOKA

greote, daj boze da se otkriju krivci i kazu gdje je tuijelo ovog mucenika..tuga

Lajko
Gost
Lajko

Stomak me zaboli pri pomisli koju muku muci ova familija. Sramota i za sudstvo i tuzilastvo i policiju i pravdu i sve zajedno da ovakav zlocin i dalje stoji nekaznjen!

Dan Noc Zora
Gost
Dan Noc Zora

E jada .Lijepo li je znati dje je nekome grob
Ne dao Bog nikome takve porodicne muke

Cilejije
Gost
Cilejije

Da je suda i srece svi bi lezali po 20/30 godina ….

Dunja
Gost
Dunja

istraga vodjena u krivom smjeru .Zbog necijeg propusta nije u redu okriviti nevine . Svakako na kraju pravda pobijedi

Grunf
Gost
Grunf

Ne daj Boze nikome ovu muku

Send this to a friend