Hronika

Postupak protiv advokata: Uprkos odluci o štrajku, prisustvovao saslušanju u tužilaštvu

Ilustracija

Advokatska komora pokrenula je postupak protiv advokata M.B., koji je, uprkos obavezujućem uputstvu o prekidu rada, juče u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zastupao osumnjičenog za šverc droge, piše Dan.

Prema saznanjima Dana, zbog isteka roka za saslušanje, osumnjičeni je priveden u Više državno tužilaštvo, ali, shodno odluci o štrajku advokata, niko nije htio da ga zastupa.

Tužilaštvo je pozivalo advokate po spisku Advokatske komore kako bi mu obezbijedilo branioca po službenoj dužnosti. Nakon što su na desetine advokata to odbile, tužilac je pozvao advokata M.B., koji je prihvatio da dođe na saslušanje.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potvrdio je za Dan da su obaviješteni o ovom slučaju, odnosno da je jedan od njihovih kolega prekršio odluku o opštoj obustavi pružanja pravne pomoći koju je donio Upravni odbor Advokatske komore.

Begović je kazao da je o tome obaviješten disciplinski tužilac Advokatske komore, koji je saslušao M.B., nakon čega će donijeti odluku hoće li protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

Prema saznanjima Dana, M.B. je disciplinskom tužiocu rekao da podržava odluku kolega o obustavi rada, a da je jučerašnji poziv iz tužilaštva prihvatio kako bi se ispoštovao minimum rada.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
AnonimousJelenaPosmatrač
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

Ako advokati nijesu obveznici fiskalizacije mi koji placamo godinama porez smo blesavi. Ako to usvoje pojavice se 30 000 firmi koji placaju porez

Anonimous
Gost
Anonimous

Ni IT stručnjaci ne pružaju usluge nego IT pomoć. Stručnjak sve pripremi, a korisnik uradi ostalo kada pritisne “Enter”. Opa, hajde još neko? Prodavci na pjaci pružaju pomoć kupcima u “branju” voća i povrća sa štanda.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Hoće Zdravko da natjera advokate da štrajkuju.

Send this to a friend