Hronika

Potraga za Jovanom Pavićevićem

Oružje pronađeno u kući Pavićevića

Nikšićka policija traga za Jovanom Pavićevićem zbog sumnje da ima veze sa arsenalom oružja koji je prije dva dana pronađen u jednoj kući u naselju Žirovnica, potvrđeno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi. Jovan Pavićević je brat Đorđa Pavićevića, uhapšenog 19. jula na Kosovu sa Mariom Miloševićem, koji je prema evidenciji bezbjednosnih službi blizak kavačkoj grupi.

<<<Od Nikšićanina oduzeta eksplozivna naprava, oružje, dva Golfa V, ne zna se je li uhapšen<<<

Đorđe Pavićević je početkom jula pobjegao iz bolnice u Dobroti gdje je bio po odluci Višeg suda. Pavićević je u tu bolnicu prevezen iz zatvora u kojem je bio zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, počinjenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

Policija je u ponedjeljak pronašla oružje u jednoj kući i privela Nemanju Burića i Radojicu Nikolića i njima je nakon saslušanja u Tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata. Nakon toga biće privedeni kod sudije za istrage koji će se izjasniti o pritvoru. U narednim danima istrage biće poznato da li su sva trojica osumnjičenih imali veze sa oružjem koje je, kako se sumnja, trebalo da bude korišćeno u izvršenju teškog krivičnog djela.

“Pretresom stana i drugih prostorija, koje se nalaze u naselju Žirovnica u Nikšiću, a koje koristi J. P, pronađeno je više predmeta koji su povezani sa pripremanjem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela”, saopšteno je iz policije.

Pronađena je improvizovana eksplozivna naprava teška kilogram, zatim elektrodetonatorska kapisla, izvor napajanja, antena za prijem signala, magnet za fiksiranje naprava na vozilo, daljinski upravljač za aktivaciju naprave. Oduzeta su i dva namjenska uređaja namijenjena za praćenje kretanja.

Nikšićka policija pronašla je i automatsku pušku “Zastava” sa okvirom, pištolj CZ model M70, sa uništenim fabričkim brojem, sa tri okvira i odgovarajućim prigušivačem za oružje, 136 metaka različitog kalibra, od čega 128 komada puščane municije i osam komada pištoljske municije, dva zaštitna kombinezona i dvoje rukavica. Zaplijenjena su i dva vozila “Golf 5“ podgoričkih registarskih oznaka, sa izmijenjenim bravama za paljenje vozila, za koja je provjerama utvrđeno da su ukradena u Podgorici, gasni pištolj nepoznate marke, pancirni prsluk i dva bajoneta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend