Hronika

Potvrđena presuda: Optuženima za ubistvo starice 82 godine zatvora

ilustracija

Najveća kazna koju je izreklo neko sudsko vijeće u Crnoj Gori potvrdio je Vrhovni sud Crne Gore. Naime, najveća sudska instanca potvrdila je odluku vijeća sudije bjelopoljskog Višeg suda Vukomira Boškovića kojom su Plavljanin Marko Šoškić (24) i Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35) osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva starice Gordane Dašić, piše Dan.

Oni su oglašeni krivim zbog krivičnog djela teško ubistvo. Trećeoptuženi Nikola Knežević (23) iz Plava osuđen je na dvije godine zatvora zbog neprijavljivanja počinilaca krivičnog djela.

Optuženi Konatar i Šoškić tokom suđenja nijesu priznali krivično djelo koje im je stavljeno na teret, već su krivicu svaljivali jedan na drugoga.

U optužnici se navodi da su Šoškić i Konatar 31. maja prošle godine, oko ponoći, u mjestu Brezojevice, u Plavu, u namjeri da od oštećenih Vuka i Gordane Dašić oduzmu novac, po prethodnom dogovoru, iz koristoljublja, sa umišljajem lišili života staricu i pokušali da liše života njenog supruga.

“Uklonili su metalnu rešetku sa prozora podruma kuće u Brezojevicama i kroz prozor ušli u podrum. Popeli su se do prizemlja, ušli u dnevni boravak, u kojem je spavala Gordana, i u spavaću sobu, gdje je spavao Vuko. Tražeći od njih novac, udarali su ih pesnicama i drvenim nogarom u predjelu glave i tijela i vezali im ruke”, piše u optužnici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Samo ovakve kazne imaju preventivni učinak.

Danko
Gost
Danko

Trla baba lan! Za par godina pisma Fijipu , Bakovicu i NVO i izaci ce napolje!!! Dok se ta stvar ne rijesi, dok se ne ubaci u zakon ono ” bez mogucnosti pomilovanja ” nista !!!

Cantona777
Gost
Cantona777

Svaka cast sudija!!!

Seljak
Gost
Seljak

A za silovanje pola godine u CG

Dragutin
Gost
Dragutin

Ubi onaj na starom dva brata pa ce odlezat 7-8 godina i izać da ubija ponovo…
Ne kapiram baš.
Ok, ovo je “svirepije” ubistvo, to razumijem. Ali baš četiri put svirepije…
Ovi ne treba da izlaze iz zatvora, tu sam saglasan. Zašto onaj i onakvi treba da izlaze… pojma nemam.

Bnjj
Gost
Bnjj

Zato što nam je pravosuđe u većini trulo kao i drugi segmenti društva obrazovanje, radno pravo itd. U CG se sve zasniva na vezama i dogovoru ovo nije država nego privatno imanje 2%ljudi đe se možeš dogovorit o svemu

kakoe
Gost
kakoe

zato sto je onaj znao kako da se brani, odnosno pravio se da nije normalan, neuracunljiv, da je napadnut, sve je zivo ubacio u svoju odbranu, ova dvojica su se branila tako sto su sve jedan na drugog prebacivali. Slazem se da je sudstvo katastrofa, ali jednostavno u ovom ovakvom zakonu, postoje mehanizmi, koji se dobro znaju i sabloni, koje… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo trebalo je na doživotnu robiju ako postoji nadam se da neće biti pomilovani i pušteni kuci posle 10,15 godina jer je to praksa ove države ima stotine primjera, kakav šljam su ovi momci

jovan
Gost
jovan

Bogu fala velikomu.

Milovan
Gost
Milovan

Žestoka kazna, ali potpuno opravdana.
Rijetka kazna u Crnoj Gori, ovoliko se nije dobijalo ni za teže zločine.
Ne znam detalje sa suđenja ali mora da je i ovo bilo nemilosrdno i isplanirano, čim je ovako presuđeno.

pravnica
Gost
pravnica

Bravo sudija!

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

da je srece za svako ubistvo ovo bi bila minimalana kazna..

logika
Gost
logika

ovo je isti sudija koji je za silovanje izrekao presudu – 6 mjeseci

Send this to a friend