Hronika Pročitani Izvještaji o analizi tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi

Potvrđene odbrane bivših čelnika Telekoma

Sutkinja Evica Durutović naložila je da se putem međunarodne pravne pomoći od Mađar Telekoma zatraže originalni podaci vezani za prijem Izvještaja o ispitivanju tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi, a čije kopije su juče provedene u podgoričkom Višem sudu na suđenju bivšim čelnicima Telekoma Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, piše Pobjeda.

Specijalno tužilaštvo tereti Obradovića i Ivanovića da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Telekom i pribavili korist od 2,3 miliona eura kompaniji “RawleighTrading” (Roli) iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama.

Prema stavu specijalnog tužioca Saše Čađenovića, analiza telekomunikacijskog tržišta na Kosovu, Albaniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini nikada nije urađena dok su Obradović i Ivanović unaprijed znali da neće doći do realizacije ugovorenog posla.

Tužilaštvo je te optužbe temeljilo na osnovu toga što u djelovodnicima kompanije Monet, kojoj je bio povjeren posao ugovaranja i plaćanja ovog posla, nijesu zavedeni ovi Izvještaji o analizi tržišta.

Međutim, na jučerašnjem suđenju je konstatovano da izvještaji koji su sporni za tužilaštvo ipak postoje i da su isporučeni centrali Mađar telekoma.

Sutknja Durutović je konstatovala da se u kopijama ovih dokaza nalazi zavodni pečat koji ukazuje da su ti akti 27. januara 2006. godine stigli i zavedeni u centrali Mađar telekoma.

Branilac optuženih, advokat Zoran Piperović je kazao da zavodni pečat na provedenim aktima potvrđuje odbrane Obradovića i Ivanovića da je analiza tržišta urađena iako specijalno tužilaštvo u podignutoj optužnici tvrdi suprotno.

On je pojasnio da to što ovi Izvještaji nijesu zavedeni u djelovodne knjige Crnogorskog Telekoma ne može da znači da posao nije urađen, već da se radi o propustu osobe zadužene na poslovima arhiviranja odnosno tehničkoj grešci.

Ispitivanje tržišta na Kosovu, Albaniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini inicirao je Dojče Telekom vlasnik Mađar telekoma.

Pronalazak kompanije za odrađivanje ovog posla i plaćanje te konsultantske usluge povjereno je kompaniji Monet, kćerki firmi Crnogorskog telekoma, a koji je početkom marta 2005. godine preuzeo Mađar telekom.

Sljedeće suđenje zakazano je za 30. januar naredne godine.

9

avatar
1000
6
3
0
 
7
LjutaBora BoraMali NKooooRoro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Analiza koja košta 2.3 miliona eura? Je li se platio porez?
Sta je sa ostatkom do 7.5miliona kako Ameri dokazale i uzese 100miliona ?
Da li je i ovo kao sto nestadose 50hiljada iz migove koverte?
U zatvor drzite ove dok ne priznaju…

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Ako ovi nijesu uzeli nije ni more slano(oteli..polupezali.lopovi)

oooo
Gost
oooo

Vise i vrepci znaju da su uzeli 3 mil zajedno sa sekicom jedino nase sudstvo se pravi blesavo i jos ce im dat jos toliko za narusavanje ugleda, za dusevnu patnju, … a poslali su tad 150 radnika uz nevidjenu hajku na ulice sa smijesnim otpremniinama. Nase sudstvo ce to rijesit nezavisno.

Roro
Gost
Roro

A sekica,koje je preživjela duševne boli?

Lipovo
Gost
Lipovo

Još jedan ,,prilog,, tužilaštva CG, penzionerima nema povećanja penzija.

Mali NK
Gost
Mali NK

Ovako nam je sve……Ko ce sad ovo platiti?Naravno zna se……jad i tuga

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

To je strana firma i sa nema veze.

Mali NK
Gost
Mali NK

Drzavni tuzioc(Drzava Crna Gora) je podnio tuzbu……a oni ce opet da naplate od drzave…..kako tada(pokradeno),tako sad(legalno)

Ljuta
Gost
Ljuta

Zato zajedno svi Do Slobode!

Send this to a friend