Hronika Sindikat ZIKS-a nakon što je zapaljen automobil njihovog kolege

Pravilo službe ili bomba, pitanje je sad

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija

Pravilo službe ili bomba, pitanje je sad. Tako danas razmišlja zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, kazao je predsjednik Sindikalne organizacije ZIKS-a Predrag Spasojević, nakon što je službeniku spuškog zatvora prije par dana zapaljen automobil.

<<<Službeniku spuškog zatvora zapaljen automobil<<<

“Bomba, rafal, benzin, metalne šipke, više napadača junački sa leđa, bejzbol palice, prijetnje, uvrede najvulgarnijeg karakterabrojna su oružja i oruđa u borbi protiv časnih i odgovornih zaposlenih u UIKS-u. Kako se boriti protiv pošasti organizovanog kriminala koje izjeda crnogorsko društvo, kada oni koji treba da sprovode zakon nemaju nikakvu zaštitu. Prije nekoliko dana našem kolegi je, dok je bio na poslu, zapaljen automobil. Prijetnja je bila direktna, stvarna i na kraju realizovana”, navodi Spasojević.

Sindikat ZIKS-a će, navodi Spasojević, zahtijevati hitne sastanke sa svim nadležnim institucijama radi razmatranja bezbjednosne situacije u kojoj se nalazi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

“Prošlo dizanje u vazduh automobila našeg kolege prošlo je bez vidno uočivog rezultata istrage i postupka kažnjavanja počinilaca, što je dalo vjetra u leđa razmišljanjima da se zločin isplati i da se zaposleni u UIKS-u mogu slobodno vrijeđati, tući, da im se može prijetiti, paliti automobile. Sledeće što očekujemo da nekome zapale kuću, slome noge, ne daj bože ubiju. Prošli put smo se javnosti obratili sa molbom nadležnim institucijama za reakciju, nažalost reakcije nije bilo u dovoljnoj mjeri. Ako se ovakav odnos prema zaposlenima po pitnju njihove bezbjednosti nastavi, posledice će biti nesagledive. Ako se ovaj zadnji slučaj ne rasvijetli u potpunosti i počinioci ne kazne u realnom vremenu, bićemo primorani da upotrijebimo samopomoć”, kazao je Spasojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marina
Gost
marina

kako radite tako vam se i vraca mene cudi da pojedine koi se izvljavaju na zatvorenicima da im nije vraceno istom mjerom al polako se narod osvescuje i shvata da i vi skidate uniformu i postajete isto obicni gradjani nego vas zapravo paljenje auto boli vise od batina iako su vam ti isti zatvorenici kupili ista ta auta

Aleksandar
Gost
Aleksandar

A da nije možda glavni razlog zašto se to službenicima ziksa dešava,zato što možda prekoračuju svoja ovlaštenja i maltretiraju osuđenike mimo zakona..pa se ovi onda svete na ovakav način jer oni isti nijesu zaštićeni od zakona dok su u ziksu?
Ako se proziva pravo i pravda onda se treba njih i pridržavati…
Duboko sam ubijeđen da ovaj problem postoji….

Zecijasapica
Gost
Zecijasapica

Свуда исто стање… Овдје и на оваква дешавања нема реакције, нити бот коментара… али да је неком симпатизеру ДПСа или татином сину или неком “битном” запаљено ауто, реаговали би… инкогнито би тај затвореник био преваспитан.. овако као зикс радник или просјечни учитељ, професор.. исто је .. деликвенти у повоју по школама као бијели медведи… А кад одрасту и стесају, ето… Više »

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Posao vam je tezak i odgovoran, to stoji. Ali ne nadajte se mnogo u druge institucije. To sve sporo ide, a i za ovakva djela kazne su male i ovo uvijek odrade ljudi koji su ispod svaje drustvene margine. Probajte sami da zastitite sebe i porodice. A svakako preispitajte i svoje redove. Nijesu bas svi sluzbenici cvjecke.

Send this to a friend