Hronika

Premijer o navodnoj korupciji u VDT: Slučaj riješiti što prije, država da reaguje snažno i odgovorno

Kada je riječ o slučaju navodne korupcije u VDT-u, premijer Duško Marković je kazao da ovaj slučaj mora biti riješen što prije.

“To je i za  mene bilo iznenađenje, zapanjujuća činjenica. Moja poruka da je SDT i cijelo tužilaštvo ovaj sluičaj moraju riješiti što prije. To je u interesu Tužilaštva, države Crne Gore, i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će tako biti”, istakao je premijer odgovarajući na pitanja novinara tokom posjete Opštini Nikšić.

<<<Stanković: Dokaza da sam korumpiran nema i ne može ih biti, tajming za ovo nije slučajan>>>

Naime, odbjegli biznismen Duško Knežević, objavio je audio snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji navodno tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

VDT je ove navode negirao, navodeći da bi na ovakvoj režiji pozavidjeli svi svjetski režiseri.

<<<Katnić: Vujošević je napustio Crnu Goru, član je kriminalne organizacije>>>

Marković je poručio da se mora uzeti u obzir da optužba na račun VDT-a dolazi od čovjeka koji je optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u zemlji, koja je imala i koja je mogla da dovede do nesagledivih posledica, ne samo po naše javne finansije, nego i po našu ekonomiju.

“Mora se reagovati promptno, snažno, odgovorno i brzo. Imamo mehanizme, zakon, imamo ljude i sada je provjera sposobnosti državnog Tužilastva ili da zaustavi opstrukciju u kompromitaciji Tužilastva radi vršenja neprimjerenog uticaja, ili da razotkrije one koji su uključeni u mito i korupciju i da ih pohapsi”, zaključio je Marković.

M.D. 

27

avatar
1000
22
5
0
 
27
PrčdaniloTragikomedija🎭DakaPitch Black @
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Tacno da cese knezevic beaniti svim raspolozivim sredstvima do kraja.al to ne umanjuje korupciju drugih ako taj isti kriminalac ponudi dokaze za to.u nekom drugom slucaju djenvlazt nije na udaru bio bi itekako dobar svjedok saradnik.tamo da nemoj te od naroda praviti bas tolike budale.ne tvrdim da je sve to istina ali i neodbacujem tako nesto.niti branim bilo kojeg knezevica… Više »

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Sto ce ovaj markovic je uvucen do grla nema mu izlaska iz zacaranog kruga.ja vjerujem i on boga moli da sto prije padne vlast da moze da se vrati u mojkovac

danilo
Gost
danilo

Nisi baš u toku. Imaš pogrešne informacije. Uzgred, kad će pipun I vojvoda u zatvor?

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Izvuče li to knezevic keca iz rukava,aa dule??
Ada znamo mi kolko se ti śekiraš oko ivice,čuš!!

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Sudski stanovi na cetinje su pokradeni i to treba tuzilastvo da ispita takodje…a kako ce ispitat na celo sa ovima

petar
Gost
petar

Jeste, tacno da treba sto prije rijesiti ovo sto se zna. A sto da radimo sa Medenicom i kompletnim sudstvom koje radi ne za narod i drzavu, rade za DPS. Ko ve nju da provjeri i odakle joj toliki novac?! Nije Markovicu problem ni Katnic ni Srankovic ni ovaj ni onaj, ‘SVE JE PROBLEM!

Neozbiljnodt
Gost
Neozbiljnodt

Sto se naroda tiče možete vladati još 300 GOD,jer jednostavno u biću naroda CG,je nepotizam prvo u kući pa dalje,.

Bnjj
Gost
Bnjj

Da plemensko društvo

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Uf dobro je sta Katnić sve zna…..

Mraković
Gost
Mraković

VDT je ove navode negirao, navodeći da bi na ovakvoj režiji pozavidjeli svi svjetski režiseri. A režija “državnog udara”?

Slavko
Gost
Slavko

Rijesicete ovo kao ubistvo Duska Jovanovica, kao aferu Telekom gdje je sestra Mila Djukanovica grdne pare uzela od Crnogoraca, kao 100 000 eura koje je Migislav uzeo u koverti da kupuje Crnogorce i djecu im, kao prebijanje Mina Martinovica i luksuznog Mercedesa.koji su Crnogorci od plata namirili… Kao i one radijatore Markovicu koje si klijestima odvidao i ponio iz drzavnog… Više »

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

.Živio..Živio…Peroviću jesi li to ti?.. Pa jeste..da da…Velika većina vas bivših Liberala glasa DPS..Znam ih nekolicinu..Nažalost..

Bxdc
Gost
Bxdc

Vec je rijeseno. Resenje isto kao u slucaju Marovic. Godinu dana Sekretara VDTa sumnjice da je clan kriminalne organizacije, on tih godinu dana redovno prima platu, mozda je i neki kredit podigao… I ode. Lijepo coek ode. Nedjenda odmara. Samo je porucio, ne mislim se skorije vracat.

anonimni
Gost
anonimni

Koja drzava prijatelju? Bolje reci provizorijum.

Muka
Gost
Muka

Čudo da Duško ne zna da je Katnic sve ovo sto je on tražo vec obavio. Istraga u slučaju koji je počeo sinoć završena je jutros. Katnić je ustanovio da je Stanković pošten a Vujošević je član organizovane kriminalne grupe i u bjekstvu je. SLUCAJ ZATVOREN

Markomarkovic
Gost
Markomarkovic

Haha,istina

Djordje
Gost
Djordje

Da da da samo da se sve prikrije! Dule vas nagriza polako,ali vi ste zlo zla.

Prc CG
Gost
Prc CG

Da si pravi premijer već bi akteri bili u zatvoru dok ne dokažu suprotno,ali nemaš ni hrabrosti ni poziciju da to uradiš….Sto uradite sa Migom,napravite nas ćorave pored očiju i glave pored ušiju,evo sada imate čist dokaz,što se čeka???????

Bnjj
Gost
Bnjj

Ljudi koji se optužuju treba da istraže sami sebe u zemlji đe je korupcija stravičnih razmera đa premijer i ministar odbrane brane državnu diskriminaciju i korupciju đe se vlast nije promijenila 30god đe djeca funkcionera su bogataši oslonjeni na državne koncesije za vetar, hidroelektrane idr, đe premijer svome sinu potpisuje akt o hidroelektrane, đe je brat Milov vlasnik državnog Zavoda… Više »

Send this to a friend