Hronika Sumnja se da im nije prvi put

Prijave protiv direktora Termoelektrane i još tri osobe zbog pomora ribe

Crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorne osobe, među kojime je i izvršni direktor Vladimir Šestović, zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

<<<<Inženjer iz Termoelektrane Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe<<<

<<<Tužilaštvo ispituje ko je odgovoran za pomor ribe u Vezišnici i Ćehotini<<<

<<<Ćehotina bijela kao mlijeko<<<

Policija je, kako je saopšteno, podnijela prijavu protiv Elektroprivrede Crne Gore – AD Nikšić – Termoelektrane (TE) Pljevlja, zbog  sumnje da je izvršila krivično djelo zagađenje životne sredine.

Prijava je podnijeta i protiv izvršnog direktora TE Pljevlja Vladimira Šestovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine i krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine.

Prijavom su obuhvaćeni i D.B, rukovodioc Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja, R.D, smjenski inžinjer u TE Pljevlja i S.V, stručno lice za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja.

“Policijski službenici su došli do činjenica koje ukazuju na sumnju da su navedena lica počinila krivična djela na način što je rukovalac bager stanice, po prethodno dobijenom usmenom nalogu od R.D – smjenskog inžinjera, a u skladu sa usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, sa kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema TE Pljevlja u rijeku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u pomenutoj rijeci i rijeci Ćehotina”, navode u Upravi policije.

S obzirom da postoji sumnja da su zaposleni u EPCG – TE Pljevlja radnje opisane u krivičnoj prijavi sprovodili i ranije, policija i tužilaštvo preduzimaju dalje mjere i radnje u okviru ovog predmeta.

S.Đ.

29

avatar
1000
19
10
0
 
29
CrniVozi miskoWalterMr.EvilBlazo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Walter
Gost
Walter

Ne može se novcem pokriti šteta koju su ova družina počinili. Nisu stradale samo ribe,stradao je kompletan život u rijeci Ćehotini.
To je svjestan i umišljeni zločin i treba najrigoroznije biti sankcionisan .

Blazo
Gost
Blazo

Jeste li normalni ovo jeste ekoloska katastrofa, I sad zbog radnji koje su svakodnevnica u cg, treba da se koplje slomi na ovim jadnicimA, jedino ko je odgovran za ovo je vlast dps koja ne dozvoljava primjenu propisa radi licnpg intetesa, sve kontrolisu I sa svima manipulisu, I zbog toga nadlezne inspekcije ne rade svoj posao niti smiju dje treba… Više »

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Zlocin nad prirodom kao i mnogi drugi koji ce ostati nazalost nekaznjeni.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Svse odgovorne, u lancu, ostaviti bez posla, finansijski maximalno i zatvorom, naravno, pa bi drugi put razmislili kakvu ekološku katasdtrofu izaziva njihov nemr, bezobrazluk, javšluk i bahatost. Nečuveno! Pi, primitivizma gadnoga.

Marko
Gost
Marko

Papreno po džepu i odgovornog u zatvor i neće drugi put

Mrki
Gost
Mrki

Da se desilo u Njemackoj platili bi sve i to puta deset i zaglavili u zatvoru jedno 10 godina, ali im sistem dozvoljava da rade kako rade…

Hans
Gost
Hans

To nije tako u njemackoj…..

Crni
Gost
Crni

Trebalo bi ovu ekipu poslati u Njemacku al na kakvu kliniku da ih pregledaju i da im daju terapiju po njinim zakonima. Zatvoriti pored kakog jezera i dati im štap za pecanje ali bez kukica, da nemogu vaditi ribu.

popovic ct
Gost
popovic ct

Ko je spojio drenazni sistem sa rijekom i zasto je to ikad uradjeno?

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Dok su prethodni direktori ovo redovno radili nikom nista a V.S. mislio da moze i on.Pade na sitnu stvar.Snimise mrtvu ribu a ovaj dezurni inzinjer prizna.

Realnost
Gost
Realnost

Sto se Misko raduje necijem padanju 🤔,nije to Misko poenta price! Eto kakvi smo ljudi,unaprijed sudimo i prvo pozelimo da je lose drugima.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Otkud ti zakljucak da se radujem.U potpunoj si zabludi.

Blaf
Gost
Blaf

Termoekeltranu ce kaznit jedno 1000-2000 eura, rukovodioca jedno 500, ove ostale nedje do 300 eura i veseli te boze. Svi srecni do drugog puta.

gajooo
Gost
gajooo

u zatvor za ovo!

Realan
Gost
Realan

Zasto ne kazu sta su ispustili.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

A da se isprži sva pastrmka i servira za doručak radnicima EPCG? Tek bi onda bili pomalo svjesni šta se radi!

Krsto
Gost
Krsto

A sto rasnicima,sta su oni krivi? Evo su protiv direktora podnijeli krivicnu prijavu i proriv svih odgovprnih sto je za svaku pohvalu.

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Ti bi potrovao tolike ljude, humanisto !? Je li ti to ta svijest za koju ti mislis da je evropska ???

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

A ko truje ostale gradjane Crne Gore ispuštajući sve i svašta u rijeke? Tu ribu jedemo ja i ti, a tek kad sam ovako postavio pitanje, doprlo ti je do mozga!

dukljanin
Gost
dukljanin

Kakvi direktori-takva pamet-ovakva nemar-prevaspitavanje

gugi
Gost
gugi

kako to sad…pa oni su prije par dana rekli da nema to veze sa njima i da je u pitanju sabotaza…batalite pricu ,CG je oglodana do kostiju 30 god pa nikome nista

Dan
Gost
Dan

Po 15 godina bi mi dobili da se ja pitam! Makse više, pa bi vidjeli ko bi drugi put! Sram vas bilo!
I smrtnu kaznu bih uveo, pa da vidis kako bi se sredilo sve.

Varda
Gost
Varda

Dobro je sto se ne pitas !!!

Send this to a friend