Hronika

Produžen pritvor optuženom za ubistvo komšije

Viši sud

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda produžio je pritvor za još mjesec dana Podgoričaninu Ivici Kaluđeroviću, osumnjičenom zaubistvo komšije Mitra Pejovića, kazala je za Dan savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović. Pejović je preminuo ispred Urgentnog centra 22. decembra, oko dva časa iza ponoći, usled povreda zadobijenih u pucnjavi.

Nije poznato zašto je Kaluđerović kod sebe imao pištolj prilikom susreta sa Pejovićem, a policija je utvrdila da nema dozvolu za posjedovanje oružja.

“U Višem tužilaštvu formiran je predmet protiv Ivici Kaluđeroviću zbog ubistva Mitra Pejovića i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu Kaluđerović se branio ćutanjem”, kazala je ranije za Dan Jelena Mednica, državni tužilac i portparol Višeg državnog tužilaštva.

Prema sumnjama policije, Pejović se našao sa osumnjičenim u blizini kuće u podgoričkom naselju Zabjelo kako bi riješili međusobne razmirice. Tokom razgovora došlo je do pucnjave u kojoj je Pejović ranjen. Policija sumnja da je Kaluđerović, sa još nekoliko osoba, nakon toga Pejovića odvezao automobilom do Urgentnog centra, gdje su ga ostavili ispred ulaza.

Iz Kliničkog centra su obavijestili policiju o ovom slučaju, nakon čega su policajci izašli na lice mjesta i pregledali snimke sa nadzornih kamera. Tada su identifikovali osobe koje su dovezle Pejovića ispred Urgentnog.

Send this to a friend