Hronika

Pronađena grupa migranata kod Pljevalja, danima lutali u šumi bez hrane i vode

Foto: PV Informer

Patrola Granične policije na obezbjeđenju granice prema Bosni i Hercegovini pronašla je grupu migranata u pokušaju ilegalnog prelaska granice kod sela Poblaće, mjesto „Koš“, koje pripada opštini Pljevlja. Radi se o 10 migranata od kojih su četiri odrasle osobe i šestoro djece. Ova grupa migranata je na nepoznatom terenu zalutala i tri dana boravila u ovom području bez hrane i vode.

Policija je zadržala migrante i o tome obavjestila Službu zaštite i spašavanja opštine Pljevlja. Komandir Službe Goran Čavić izjavio da su po vatrogasci sa većim terenskim vozilom krenuli na pomenutu lokaciju, koja je oko 50 kilomenara udaljena od Pljevalja.

Foto: PV Informer

Od svojih sredstava su obezbjedili i hranu i vodu za grupu migranata među kojima su većinom djeca.

Prema pisanju PV Informera, migranti će biti vraćeni u Pljevlja, a oni ne žele da budu smješteni u prihvatne centre u Crnoj Gori, već uporno pokušavaju da se ilegalnim putevima domognu Zapadne Evrope.

Ono što je sigurno je da ovo nije izolovan slučaj pronalaženja migranata u graničnom reonu prema Bosni i Hercegovini, koji se izgube na nepoznatom terenu i danima lutaju po šumama.

Direktorica nevladine ogranizacije „Bona Fide“ Sabina Talović, u Pljevljima posjeduje objekat za smještaj žena žrtava nasilja, ali se taj objekat u poslednje tri godine više koristi za smještaj migranata koji su u tranzitu kroz Pljevlja.

Međutim, ova NVO trenutno nema slobodnih mjesta, piše PV Informer.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
LjuboNi po babu...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

A korona
Ladno bez maski i ičega…

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Bogami, da ih prime Amerika, Engleska i Francuska. Oni su im, u doskoro srećnim zemljama, napravili revolucije u boji, pa neka im sad pomognu.

Send this to a friend