Hronika Izuzeti tragovi, čeka se vještaćčenje

Pronađeno vozilo korišteno u pripremanju ubistva u lokalu Savoja

U sklopu istrage koja se vodi povodom incidenta koji se dogod io 20. avgusta u lokalu Savoja u Baru policija čeka rezultate vještačenja izuzetih tragova, saznaje nezvanično Dan.

<<<Maskirani i naoružani muškarac upao u restoran Savoja, policija blokirala Bar<<<

Inspektori su povodom ovog događaja sumnje usmjerili ka određenim osobama i, prema nezvaničnim informacijama, i za sada se tretira kao nastavak sukoba kriminalnih klanova. Istražiteljima je dostupan videomaterijal sa nadzornih kamera koje su snimile maskiranog i naoružanog muškarca, za kojeg se sumnja da je u pomenuti lokal došao s namjerom da počini ubistvo. Izuzeti su i tragovi iz automobila koji je pronađen u tunelu na putu preko Sutormana.

Na osnovu istrage, vjeruje se da su to vozilo ostavile osobe koje su blisko povezane sa ovim, na sreću, neuspjelim planiranim ubistvom. Za to su, kako se sumnja, angažovana minimum dva lica. U vozilu ni je pronađeno oružje ili nešto što bi pomoglo pri identifikaciji osoba koje su učestvovale u ovome.

<<<Istraga nakon incidenta u Savoji: Velizar Gardašević bio meta?<<<

Podsjećanja radi, prema nepotvrđenim informacijama i preliminarnim rezultatima istrage, meta je navodno bio Velizar Gardašević koji se toga dana nije pojavio u kafiću, u kom je navodno svakodnevni gost.

Kamere su zabilježile kako je sumnjiva osoba, sa silikonskom maskom na licu, ušla u restoran na ulaz sa dvorišne strane ugostiteljskog objekta. Zatim je užurbano i panično pregledao svaki separe. Kada, kako se sumnja, nije našao osobu koju je tražio, trčeći je pobjegao iz lokala.

Gardašević je u policijskoj evidenciji označen kao bezbjednosno interesantna osoba. Hapšen je u junu prošle godine, kada je policija kod njega pronašla pištolj sa okvirom u kom se nalazilo pet metaka. On je 2015. godine osumnjičen da je zajedno sa nekim članovima „zagoričkog klana” pokušao da od Baranina iznudi 205.000 eura i dva automobila „BMW X5” i „mercedes” veće vrijednosti.

Gardašević je 2014. godine osuđen na šest mjeseci zatvora zbog prijetnji Baraninu A.P. da će ga povrijediti ukoliko mu ne prepusti zakup jedne plaže u Čanju.

Žena pokojnog Armina Muše Osmanagića, Ljiljana, preuzela je vlasništvo nad restoranom „Savoja”. Osmanagić je ubijen 16. septembra 2014. godine u bašti ovog lokala, kada je pogođen iz snajpera. U njegovom društvu neposredno prije ubistva je, navodno, bila starleta Soraja Vučelić.

Povodom ovog zločina ona je saslušavana u svojstvu građanina. Povod za tadašnje saslušanje, kako su pisa li mediji, bila je i njena navodna veza sa osobama iz klana Luke Bojovića, čija je desna ruka u Crnoj Gori bio pokojni Luka Đurović. Inače, Đurovićeva ekipa bila je u sukobu sa Osmanagićevim klanom. Crnogorska policija ni nakon pet godina nije riješila ubistvo Osmanagića.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
PolBar4meMonakoDraginjaGoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pol
Gost
Pol

Steta i da jesu

Monako
Gost
Monako

A sto ne dodjes ovima u Budvu da prijetiš i preuzmeš plažu no si došao i canj!Dolje probaj ako smiješ kako bi te fino dočekali no mafijaš po čanju!Samo dje osjete da mogu tu se ostrve ka vuci a dje vide da je tvrdo tu se povuku junaci!e viva Čanj😁

Bar4me
Gost
Bar4me

Jes vala, Budvani su strašno opasni😂

Goran
Gost
Goran

Sad kad Soraji prođe radna sezona pa se vrati videćete šta će da bude…

Draginja
Gost
Draginja

Dosadni ste vise sa ovim temama dajte nesto ljepse poucnije za djecu a ne samo o kriminalu po cjeli uboga dan.

Slavko
Gost
Slavko

Znaci ovim su sprijecene jos 4.5 likvidacije i 5 prolazaka kroz crveno.

Send this to a friend