Hronika

Pupoviću i pravosnažno osam godina zatvora jer je usmrtio Škerovića

Škerović i Pupovac

Apelacioni sud potvrdio je iz drugog puta presudu sudije Višeg suda u Podgorici Predraga Tabaša, kojom je Milan Pupović osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede na štetu Milana Škerovića, a koje djelo je počinio 1. novembra 2016. na šetalištu u Baru, pišu današnje Dnevne novine.

Naime, on je pomenuto djelo počinio na način što je vozilom udario Škerovića koji je od zadobijenih povreda preminuo 10. novembra iste godine u Kliničkom centru.

Prvostepenu presudu Viši sud je donio 6. marta 2019. godine, zatim je Apelacioni sud ukinuo jula iste godine, i to nakon žalbi tužioca i Pupovićev branioca, advokata Danila Mićovića.

Sudije Apelacionog suda ocijenile su da je nejasan i preuranjen zaključak Višeg suda, zbog čega ne prihvata pravnu kvalifikaciju iz optužbe da je Pupović počinio krivično djelo ubistvo.

Podsjetimo, Više državno tužilaštvo Pupovića je teretilo za krivično djelo ubistvo. Ipak, sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš, izričući presudu, tvrdio je da subjektivne radnje okrivljenog nijesu bile usmjerene na lišenje života Škerovića, već da ga tjelesno povrijedi. Zbog toga je sud Pupovića oglasio krivim za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom.

U ponovljenom postupku sudija Tabaš donio je istu presudu, a Apelacioni sud je iz drugog puta potvrdio.

“Sud je utvrdio dinamiku događaja, iz koje proizilazi da subjektivne radnje optuženog nijesu bile usmjerene na lišenje života oštećenog Škerovića, već da ga tjelesno povrijedi. Optuženi je pritom imao svijet da može doći do smrtnog ishoda, ali je olako držao da do smrti neće doći”, navodi se u obrazloženju prvostepene presude.

Kako je sudija Tabaš kazao u kratkom obrazloženju, na osnovu činjenične građe nesumnjivo je utvrđeno da je optuženi Pupović 1. novembra 2016. godine na Šetalištu kralja Nikole u Baru ispred lokala “Barka” nakon konflikta sa svjedokom Vasilijem Boškovićem sjeo u svoje vozilo, kretao se naprijed nazad i nasrtao na Boškovića koji se nalazio na šetalištu.

Zatim je naglo usmjerio vozilo, brzinom ne manjom od 27 km/h u pravcu oštećenog Škerovića, prednjim dijelom vozila ga udario u obje potkoljenice, nabacivši tijelo Škerovića na auto zatim ga odbacio, od kojeg udara je Škerović pao na asfaltnu podlogu, udario glavom o istu zadobivši prelom kostiju lobanje.

Škerović je prebačen u Klinički centar Crne Gore gdje je usljed teških tjelesnih povreda preminuo 10. novembra 2016.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
RumijaZeljkoPaki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rumija
Gost
Rumija

Ovo je klasicno ubistvo sa predumisljajem. I kao takvo je trebalo biti osudjeno. Nije odlucujuce cime je izvedeno. Da je pucao mogao je i promasiti. Ovo nije zadesna zaobracajna nezgoda vec namjerno gazenje sa ciljem nanosenja tjelesnih povreda koje su izazvale smrt.

Zeljko
Gost
Zeljko

Koja razlika vozilom ili nekim oruzijem osam godina.Tuzilastvo katastrofa .

Paki
Gost
Paki

Sramna presuda! Za ovo se ide na dozivotnu!

Send this to a friend