Hronika

Radonjić: Podignute optužnice za ubistvo Kruščića, krijumčarenje kokaina i napad na Oliveru Lakić

Zgrada SDT

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv nekoliko osoba zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina, ubistva Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

“Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je, 1. decembra ove godine, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika, zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam”, naveo je Radonjić u saopštenju objavljenom na sajtu SDT-a.

SDT je danas, kako je naveo Radonjić, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih lica i to M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika.

“Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku “Vijesti”, oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić, 21. maja 2018. godine i krijumčarenje  marihuane u količini od 554 kilograma, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine”, kazao je Radonjić.

Portparol SDT-a naveo je da optužnicom je predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo.

“Da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici”, naveo je Radonjić.

11

avatar
1000
7
4
0
 
11
nenad_mneMarko markovicDraganCrnogoracAdv.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko markovic
Gost
Marko markovic

Pravi kriminal je sto ljude drze po 3 godine bez sudjenja. Pa sad opet 3. Znaci 6 godina I kusur bez presude. Odstete treba tuzioci da placaju I policajci a ne gradjani

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pusticete ih cim iznesu odbranu jer svi znaju da nisu oni ovo uradili i zna se ko stoji iza napada na Olju.

Milos
Gost
Milos

Bravo!

Dragan
Gost
Dragan

Ko je sjedio sa Kruscicem na pice kad je ubijen?

Stanimirka
Gost
Stanimirka

Ko je sjedio sa njim pred ubistvo?

Dragan
Gost
Dragan

I ja pitam jer se na snimku vidi neka zenska osoba

Barani.no1
Gost
Barani.no1

Sve maloljetnici greota puna imena i prezimena.

Adv.
Gost
Adv.

Optužen i osuđen nije isto. Puna imena smiju kad budu osuđeni.

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Itako je u svim “slučajevima”, ili po slobodnoj procjeni?

veki
Gost
veki

sad znaju i optužuju, a što su godine prošle nije važno

Nikola
Gost
Nikola

A što podizete,kad cete ih pustiti za 3 g..

Send this to a friend