Hronika

Radović bespravno izgradio dva sprata i potkrovlje u Petrovcu

U okviru istrage o poslovanju Atlas banke i transakcija sa nerezidentnih računa Specijalno državno tužilaštvo provjerava i transakcije preko preduzeća Sib Mont d.o.o. Petrovac čiji je suosnivač smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radovića, piše Pobjeda.

Zanimljivo je da Radović u svojoj biografiji koja je bila objavljena na sajtu kada je izabran za predsjednika Skupštine uopšte nije spomenuo firmu Sib Mont, već je naveo da je bio izvršni direktor dvije kompanije KM Trade od 2005. do 2009. godine i KM Investmenst od 2010. do 2016. godine kada je preuzeo javnu funkciju.

Ova preduzeća bavila su se građevinarstvom. Nejasno je zašto je Radović naveo da je u tim firmama bio samo direktor, jer je prema podacima CRPS bio suosnivač zajedno sa Nikolom Pavlovićem.

Radović je saradnju sa Pavlovićem nastavio i u kompaniji Sib Mont u kojoj su njih dvojica bili suosnivači sa dvojicom ruskih državljana Vitalijom Ivančikovim (Vitaly Ivanchikov) i Olegom Verešačkovim (Oleg Vereshchakov). Ta kompanija je 2009. kupila veliki dio nepokretnosti gotovinom, a u tom periodu direktor i ovlašćeno lice bio je Verešačkov koji je osim ruskog imao i mađarski pasoš. Prema dostupnim podacima Sib Mont je još aktivan.

Kompanija Sib Mont je poslovala uglavnom gotovinom, a novac je transferisan sa računa of-šor firmi Paramia iz Nikozije, Jaxco iz Nikozije, Hansa Projects iz Londona, Ritolla iz Tortole, Continental Investenterprises sa Gibraltara, Intellspot, Mosfel iz Londona, Estmar Securites iz Nikozije, Tenfield Finance, Travel Limited. Transakcije su obavljane preko računa Atlas banke.

Od osnivanja firme Sib Mont iz Petrovca od 2006. godine preko njenih računa u Atlas banci prošlo je tri miliona eura. Ova kompanija je od septembra 2009. u blokadi zbog poreskog duga od 21.912 eura. Do tada je preko njenih računa prebačeno oko dva i po miliona eura nakon “ulaska u crveno” koje je trajalo 3.946 dana firma je nastavila da posluje i obavila transakcije vrijedne pola miliona eura. Prvi posao koji je obavljen preko Sib Monta bila je kupovina placa u Petrovcu od 700 kvadrata od Miroslave Mićimović i Eve Vukanović iz Beograda za 155.000 eura. Na toj parceli izgrađena je trospratnica sa 24 stana, koji su prodati uglavnom građanima Ruske Federacije, osim što je jedan stan pripao Snežani Vukanović iz Beograda.

Prilikom izgradnje vlasnici su prekoračili gabarite u prizemlju, suterenu i prvom spratu, dok drugi i treći sprat uopšte nemaju građevinsku dozvolu. Nakon ovog nelegalnog građevinskog poduhvata nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nastavio je da se u tom preduzeću bavi investicijama koje, sudeći prema dostupnim finansijskim izvještajima, nijesu bile oporezovane. Kompanija koja je i sada aktivna nema evidentiranih nekretnina, prijavila je da uopšte nema poslovne prihode, a da su joj poslovni rashodi u 2014. i 2015. oko 3.900 eura. U 2014. godini je kompanija Sib Mont samo preko računa u Atlas banci prebacila 115.000 eura, a u 2015. 12.000 eura. Račun kompanije u Atlas banci aktivan je bio sve do avgusta 2016. godine.

Prema izvještaju o poslovanju, kompanija je navela da u 2014. i 2015. posjeduje kapital 589.476, odnosno 585. 486, a da su joj obaveze 287.000, odnosno 291.000 eura. Nikola Pavlović poslovni partner bivšeg predsjednika Skupštine opštine bio je evidentiran i kao suosnivač Teramonta, N. M. Company, Money Maker, Export Import KN Investments, Azur NP.

Ove kompanije povezane su sa Olegom Vereščakovim preko čijih računa je ostvaren znatan promet i priliv koji su evidentirani sa računa nerezidentnih pravnih lica registrovanih na of-šor destinacijama. Osim adrese u Petrovcu poslovni partner Krsta Radovića ima adrese u Budimpeštu, Štutgartu, Moskvi.

82

avatar
1000
71
11
0
 
72
ivanarzvCg kontrasCg kontrasCg kontras
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg kontras
Gost
Cg kontras

Pobjeda je stvarno za zatvaranje. Sramota sto cine i ako sam za CG. Ovo je smijesno. A pola Crne gore je nelegalno izgradjeno ka da ne znamo koliko je zahtjeva pokrenuto.

ivana
Gost
ivana

Možda, ali neki su dobili krivične prijave i presude za to. A on?

Micun
Gost
Micun

Na primorju ko da vlada kuga nema ni 10 lezaljki zauzeto ode sezona u tri lepe, poljoprivredu nemate, IT nemate, industriju nemate ostade samo turizam koji ode u ponor

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ode ove godine, ni prva ni zadnja te bacismo. Dako ne umremo od gladi da nam vi brasno i ulje saljete.

Budvanin
Gost
Budvanin

Lopovi cetnicki e necete odje sigurni budite
i ti kuvaru a i kamiondzija isto ! A o kamiondziji tek sledi, sta je pokra iz nase drzave koju mrzi !

Mikeli
Gost
Mikeli

Povuka na strica Rista.

prangijares
Gost
prangijares

Nikola Pavlović je preminuo veoma mlad prije 3-4 godine. Nemojte ovo da radite zbog dnevne politike! I nemojte da mi brišete komentar.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kiko, ma je li to moguće?! Mora da je neka politička korupcija u pitanju, DPS i Džaković nešto podmetnuli, jer ti si osvjedočeni branitelj pravnog poretka.😀

Mongro
Gost
Mongro

Kad država bude primjenjivala stroge sankcije za sve prekrsioce zakona, onda se neće, niti bi se desavalo sve sto nam se dešava sa divljom gradnjom! Ne može se reagovati godinama kasnije posto se stvari dese, jer to znači da država nije radila svoj posao kako treba. ODGOVORNOST i SANKCIJE su jedine dvije stvari sa kojima se može mijenjati društvo….naravno ka… Više »

Sirjak tuzni
Gost
Sirjak tuzni

Pa nek legalizuje kao i 90% gradjana Crne gore. Ne vidim nista sporno u tome, sva nam je drzava nekegalno izgradjena pa cemo prezivljeti i jednog Radovica, naravno ako sve uredno legalizuje i plati.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Zbog ovih stvari je bilo tesko izaci iz opstine a narod kao na solilo da odbrani ovakve i njemu slicne

Ddddaaa
Gost
Ddddaaa

Dajte i neki drzavni udar…

Nord's Supermen
Gost
Nord's Supermen

Zanimljivo ,borac za vladavinu prava .,a isto je zanimljiva i informacija o vlasnicama ovih placeva ,toliki kvadrati a one iz Beograda i sve im nešto nije po volji . Mi na śeveru u vrh planine plaćamo porez ,a ba more u postanete kod ove poštene gospode iz Budve ,Petrovca i Beograda .

POBJEDINA SVEZN
Gost
POBJEDINA SVEZN

Nijesam simpatizer njegove stranke da ga branim ali po meni drzava je kriva ako od 2006 god do danas nije znala za sve ovo sto je navedeno a ne vjerujem da nije….

Vlasta
Gost
Vlasta

Ima toga u BD za izvoz, da ima koga da istražuje.

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Sve je drzava znala i tako je pustala da svi rade

rzv
Gost
rzv

Kako koga.

Marko
Gost
Marko

Dps propaganda

Pomorac
Gost
Pomorac

Zasto u komentarima pisete da je covjek kuvar? Evo procitah suprotno.

Botova mama
Gost
Botova mama

Suprotno ?
Konobar?

Mestar
Gost
Mestar

Znaci to je to. Prljavstina je pocela da isplivava na povrsinu. Zato su htjeli da zadrze fotelje jos koji dan, ne bi li pokusali da zataskaju svoje kriminalme radnje. Ovo je samo vrh ledenog brijega sta ce sve da ispliva.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ova radnja je tolerisana od 2009. Kad kopaju nelegalne objekte mogli bi po Crne gore iskopat. Nijedna opstina nije imala gradakog arhitektu a ne olanove ili sto drugo. Zato i izgledaju gradovi ka da se neko sprdao s planovima.

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Što nam veli Krsto….da mu branimo opštinu!!

milena
Gost
milena

Sad će izjaviti da su i drugi to radili i da dva sprata nijesu ništa neobično. Žarka Pavićevića ste zbog dva sprata strpali u zatvor, a ovaj mesar vodi opštinu i bavi se nedozvoljenim građevinarstvom. Do sada ovo nije smetalo, a sad se otkriva ono što se odavno znalo?

Delboj
Gost
Delboj

Ahahahaha. Zato i uskacu kroz prozor.

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Koliko je meni poznsto suosnivač nema nikakvu odgovornost. Preciznihe ima i vrijednosti osnivackog kapitala, cesto nekoliko eura.

mrkela
Gost
mrkela

Poslanici opozicije u republičkom parlamentu su duplo bogatiji od poslanika vlasti .

mrkela
Gost
mrkela

Carević najprije plati račun firmi sina i to milionski .

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

ihaaa kako izlaze razne malverzacije na vidjelo!! najbolje je kad ih posvadjas pa oni onda pocnu da se cascavaju!! ovi veliki i posteni vjernici, nebi oni to oni su casni oni idu na litije!!

Montenegro
Gost
Montenegro

Ne puštate komentare

Ljubo
Gost
Ljubo

Sirotinjo i bogu si teska

da se zna
Gost
da se zna

Namatio se, pa sad zatvoreni ventili… Kuvar.

Marko
Gost
Marko

Пресмијепни сте

Opa bate...
Gost
Opa bate...

Opa, b’ate… neka, neka… primer “uzornog” građanina koji se zalaže za “vladavinu” prava, koji kao “vjernik” ne da svoju “svetinju”. Neka, neka…

Crni Macan
Gost
Crni Macan

Izgleda nema poštenih . Dođe na ono ” ko o čemu … ” . Odma bager uvaljuj ,sve mu to ruši ! Ukalja poštenog Batu

I HAVE
Gost
I HAVE

Kuvar se svih ovih dana pozivao na zakon, na ustav! Na postenje..

Jaso
Gost
Jaso

Interes….uzas od ovih ljudi.

Gost
Gost
Gost

Ma jok … ne bi on to učinio , on je jedna duša poštena 🙂

Joo
Gost
Joo

Pocelo je pocelo….klupko da se odmotava…..samo u ovom clanku ima sarenolikih krivicnih poresko/financinskih dela….a tek kad procesljaju Carevica….bice kao spanska serija…..

ivana
Gost
ivana

Neće ga niko češljat.

Krcun
Gost
Krcun

Hahahahahahhah…

Markomarkovic
Gost
Markomarkovic

Petljavineeeeeee

Vele
Gost
Vele

Sad je jasno zasto su on i Carevic uopste u politici da bi lakse mogli svoje privatne firme da proguraju kad imaju vlast.

Montenegro
Gost
Montenegro

Treba li podrška od advokata-ljekara-profesora… ? Naravno NE. Neuporedivo je više onih koji nijesu dozvolili da kuvar i slični manipulišu njima. Nadam se da će država zaustaviti kriminalce koji su pod okriljem crkve (Df-a i demokrata). Tako mi njihovog poštenja!

Njegoš
Gost
Njegoš

Ništa, odmah ruši. Nikad više 1918.!!!

Milorastok
Gost
Milorastok

Hahahaha ma cus… Katnic veci Dps od dpsa

Milovan
Gost
Milovan

Ihaaaaa

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

I što veli Radović,da mu branimo opštinu.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Ovaj bi nas na daleko odveo

prangijares
Gost
prangijares

Nikola Pavlović je preminuo veoma mlad prije 3-4 godine. Nemojte ovo da radite zbog dnevne politike.

Dragan
Gost
Dragan

Eto kakvo je to postenje i dobrota od covijeka sve po zakonu sto rece ali za ostale za njih iz Df i Demokrata sve preko veze se zavrsava.

Crnogorac iz BG
Gost
Crnogorac iz BG

Nema CG problem sa odgovornim gradjanima nego sa ljudima koji su navikli da ne odgovaraju za mutne poslove pa su se zadnjih godina vecina njih dali u politiku misleci da ce tako sacuvati kapital nakon u slucaju promjene vlasti.
Za sve isti zakoni !!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zna kuvar doma doć,neće se izgubit?

Lida
Gost
Lida

Pa da teske malverzacije su u pitanju,zato grebu za vlast i on i Carevic.Drzava ima dokaze protiv njih samo je pitanje dana kada ce biti procesuirani.

Sms
Gost
Sms

Opalaaa idemo,ruši

Beti B.
Gost
Beti B.

A đe su nadležni bili do sada ili bi ovo ostalo neistraženo da nije nastala gungula.
Što bi tek bilo da nadležni ( mislim ovi što su ovo odradili) pročešljaju cijelu BD i naplate što je zakinuto!!! Vratili bi cio dug. Samo taj film nećemo gledati.

Haris
Gost
Haris

kakav sarlatan.Znao sam da se bavi nelegalnim stvarima.U DPS su svi posteni i cisti,za njih cemo glasati,nikad nista nisu pogrijesili i uzeli ne daj boze…

Muka Bogomi
Gost
Muka Bogomi

Nemoj te ga dirat kako je lijep isti Tom Kruz…😁

PG-1
Gost
PG-1

Sve suvo postenje

Cika miki
Gost
Cika miki

Zakon za sve jednako, rusi bespravno podiknuto, da je ostao jos u fotelju vjerovatno bi sagradio i hotel

460
Gost
460

On je samo bio kuvar na gradilište.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

tako je to.
svi političari su nam “pošteni”.

ivana
Gost
ivana

Bez razlike.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Toliko o poštenju Krsta RADOVIĆA. Svi u Petrovcu to dobro znaju, pa i šire. Godinu dana se krio po Beogradu. Sad znate zašto se bori . Ima još toga dosta. Bogami i za ostale. Srbi iz INTERESA- OKG

Marko
Gost
Marko

Пресмијешни сте

Medide
Gost
Medide

Kad se upali čuveno novinarsko istraživanje Pobjede,kukavce crni ,sa jedne pa Rtcg sa druge strane… mozemo opravdati onda i rat za mir,i kako postadose od veljih srba veći crnogorci,kako je kriminal neđe drugo…

PG..
Gost
PG..

Objasnite mu prvo prostu matematiku, da je 17 vise od 16. Ako ne moze da shvati i pravi i dalje probleme onda u Spuz na hladjenje.

A to bez dozvole, da se srusi, pod hitno.

Samo konkretni potezi! Sramota kakvu sliku saljete narodu zbog fotelja!

Bole
Gost
Bole

Odlicno. Procesuirajte i kaznite, pa nastavite dalje po primorju, svi bespravni objekti na pjeni od mora, pa ko god da je vlasnik. No ce bit selektivno cini mi se.

Cetinje
Gost
Cetinje

Pa govorite kuvar Radovic “nepismen”da da,ali zato ne “pustaju”stolice-fotelje ni Radovic ni Carevic,pogotovo ovaj potonji.Ajde tuzilastvo naprijed,ko je sledeci Budvani “litijasi”.

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Ajmo malo i cetnike po zakonu po usima

Andjela
Gost
Andjela

Zagrebite malo dublje i sa Krapovicem, Carevicem nijesu to,,,postenje,, kakva se predstavljaju!

SIROMASTVO
Gost
SIROMASTVO

Za sve poslove potrebno je da imate dvije strane ..Jedna pri vrhu A druga pri dnu puta .. Ali gledaj narode .Imas sto gledati dok Ti narode hleba nemas ..A oni svi I ovi pri vrhu vlasti I ovi sto im noge od stolice pridrzavaju imaju I hleba I pogace Pa pa narode …..odavde do vjecnosti Gledaj imas sto gledati… Više »

Vaše ime
Gost
Vaše ime

ada puna su mu usta poštovanja zakona, što bi ovo veliki poštenjače…pih

Ko je kriv?
Gost
Ko je kriv?

Odmah neka se uhapsi. Sreća da je u CG sve čisto, da nema bespravno izgrađenih objekata itd itd.

SIROMASTVO
Gost
SIROMASTVO

I tako se radujemo , politicarima pozicije I opozicije a tek koroni
A mi obicni gradjani put putujemo ka mome nicku
Dobro nam stiglo korona siromastvo

niro
Gost
niro

Pošteni Radović.

Ko zna
Gost
Ko zna

Šta li će tek naći u Carinvestu.

ivana
Gost
ivana

Ništa

Da, da
Gost
Da, da

A, to brani Radović. A ja mislio brani Ustav. Baš sam i ja naivan.

Miki
Gost
Miki

Provjerite vi jos ,ima toga koliko hocete!
Bice malo jasnije ljudima zasto se cuva fotelja i sve se ovo radi ,sto rade cetnici !
Bolje bi ti bilo Radovicu da si se serpe drzo ! Hehe

Lipovo
Gost
Lipovo

Pravi đak ,,pačje škole,,

Putnik
Gost
Putnik

Jooj nemoj spominjat “skolu za pacice male”, Zmaj kao “prosjecan” i “nebitan” pjesnik za djecu nije vise pozeljan. Daj nesto od Ibrahima Hadzica.

Send this to a friend