Hronika

Radulović pod istragom i zbog ratnih zločina u Foči

Privođenje Radulovića (Foto: Dnevne novine)

Nikšićanin Ranko Radulović (58), koji se tereti za učešće u planiranju deset likvidacija, pod istragom je bosanskih istražitelja koji ga optužuju za ratne zločine počinjene devedesetih godina u Foči, saznaje Pobjeda.

<<<Uhapšen Ranko Radulović, navodno planirano ubistvo nikšićkog inspektora<<<

Bosansko tužilaštvo dostavilo je informacije kolegama iz Crne Gore o ratnim zločinima, prema kojima je, kako se osnovano sumnja, Radulović na teritoriji Bosne i Hercegovine prije 28 godina počinio ratne zločine.

Navodno postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet našim pravosudnim organima. Radi se o dokumentima u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavijestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima.

<<<Pritvor za Radulovića i ekipu, pogledajte njihovo privođenje<<<

Ranko Radulović uhapšen je u ponedjeljak sa bratanićem Stefanom Radulovićem (22) i rođakom Lukom Radulovićem (24), te Ratkom Martinovićem (38), Darkom Vickovićem (38), Nikolom Mandićem (20) i državljanima Bosne i Hercegovine Nenadom Luburom (52) i Radojem Preradovićem (54). Oni se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je pripremala najteža krivična djela.

<<<Uhapšen Ranko Radulović, navodno planirano ubistvo nikšićkog inspektora<<<

Juče su saslušani u Specijalnom tužilaštvu i nakon što su dali izjave određeno im je zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici. Svi osumnjičeni su negirali krivicu. Radulović se prilikom privođenja, kao i prilikom jednog ranijeg privođenja, obratio novinarima uz poruku: “Evo vam viktorija, pobjeda”, pokazujući dva prsta.

Osim ovih teških optužbi, Radulović će morati da objasni da li je jednom mediju u više navrata plasirao dezinformacije o tragičnom događaju koji je zadesio porodicu Bečanović, s ciljem da nanese štetu pojedinim policijskim funkcionerima i službenicima, dovodeći ih u vezu sa nekim navodnim krivičnim djelima.

Dobro obaviješteni izvori iz istrage tvrde da su hapšenjem Radulovića i njegovih saradnika Specijalno tužilaštvo i Specijalni policijski tim spriječili djelovanje organizovane kriminalne grupe koja je imala konekcije i van granica Crne Gore.

Operativna saznanja, ali i razmjena informacija sa regionalnim bezbjednosnim službama ukazuju da je grupa dogovorila likvidacije po nalogu šefova škaljarskog klana.

Prema nalazima istrage, mafijaška grupa trebalo je da djeluje u dva pravca: da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgo rice, kao i da se eliminišu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Pobjeda pozivajući se na nezvanične izvore  piše da je juče u okviru iste akcije uhapšen još jedan član kriminalne grupe Radoš Petrušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hip Hop
Gost
Hip Hop

Uhhh,pročitah naslov pa u prvi momenat pomislih a da nisu valjda ovog stručnjak-prognozera iz Splendida uhapsili,dobro je nisu.

Igrokaz
Gost
Igrokaz

Hapšen 2015, 2016, 2017… i sad a onda odmah puštan na slobodu. Šta je sa optužnicama, suđenjima, dokazima, zatvoru ? A krivičnih djela – čitav zakonik ! Likvidacije, eksploziv, kriminlne organizacije, šverc, droga, oružje, ucjene, iznude… Kako tada tako će i sad. Malo šou i predstave za narod i opet jovo nanovo

777
Gost
777

Daj dokaze?

Pol
Gost
Pol

A to vam je ono kad radite za drzavu pa onda odbijete poslusnost u jednom trenutku.E onda se drzava okrene protiv vas i vrat vam slomi.Sad mu samo nadodavaju.Na kraju ce mu natovariti i kule blizabkinje ako bude trebalo.

ND
Gost
ND

Sigurno je učestvovao i zločinima,ne čudi me. Tada je radio sa Dakom,ali ovaj drugi pametan,izvukao se i šeta Beogradom,a njegov ratni i finansijski drug u zatvor!

Alen
Gost
Alen

Ranko je od pocetka za DPS, meni je ovo sve naucna fantastika !

Misko petrusin
Gost
Misko petrusin

Pa to znaju i ptice na grani da Ranko Radulovic radi za Radomane sa Cetinja glupo je sad stavljat ga u Skaljarce zna se ko je glavni

Medovina
Gost
Medovina

On je stari SNP-ovac i to zna cio Nikšić.Što se tiče optužnice za ratne zločine, to im je sad stiglo iz BiH-e.Nego vi i ne čitate tekst, jer ste glupi i zloonamjerni.

Ivanka
Gost
Ivanka

Bogami nijesu mu se sjetili ovih ratnih zločina kad je prijetio Ranku Krivokapiću. Nego vam je onda dobar bio jer je završavao glasave za DPS.

boki
Gost
boki

Ih, ko će sad završavati onolike glasove dps-u pred izbore. A, da, pšuštiće ga kad bude trebalo.

cia
Gost
cia

Pa ako je pod isyragom zbog zlucina u Foci,sto ste cekali do sad.

Mucmuc
Gost
Mucmuc

Milo rekao napadajte i on napao u Foci , sad on da napadne grand mafiju Milo rekao hapsi i sudi za Focu. E ovakav vam je cio kadar DPS a .

MNE-istinski
Gost
MNE-istinski

Tuz muc, ili ste vi plitki, ili mislite da je narod plitak … e, to je razlog što gubite izbore i što ćete ih jš dugo gubiti…

Roko
Gost
Roko

karakter prekrizena nula -poslednja sorta ljudi koje vlast kadim treba koristi

Vaka
Gost
Vaka

Toliko godina krimi rada i niko ne pokrece optuznice sad odjedanput i skaljarski klan, rani zlocini it’d. Mora da se snekim pare nisu podijelile iz vlasti.

Molim
Gost
Molim

Grand inspektorima.

serhio ramos
Gost
serhio ramos

je li to radulovic sto mu je presrecen razgovor sa milosem djurickovicem sa kubancem

Macan
Gost
Macan

Nece ga ovaj skorije napolje

Send this to a friend