Hronika Popis će trajati mjesecima

Radulović: Za očekivati je da odbrane okrivljenih osporavaju dokaze iz depoa i traže nova vještačenja

Podzemni tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici/ Foto: Vlada CG
Podzemni tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici/ Foto: Vlada CG

U toku dosadašnje istrage o obijanju depoa Višeg suda u Podgorici zvanično je saopšteno da je nestalo 19 komada oružja. Međutim, istražitelji pretpostavljaju da ukradeno oružje nije pravi motiv provale u depo. Tek je započeo popis sudske građe, dokaza, spisa koji su u depou i trajaće najmanje šest mjeseci. Sve ovo može ići na ruku okrivljenima.

“Činjenica da će popis u depou Višeg suda trajati mjesecima prvo pokazuje koliko je neozbiljna izjava premijera i ministara kojom su pokušali pravdati svoj skandalozni obilazak depoa i stana iz koga je prokopan tunel, kada su tvrdili da je uviđaj završen i da su dobili odobrenje za to”, kaže za CdM advokat Veselin Radulović.

U suštini, naglašava on, uviđaj na licu mjesta još uvijek traje i ne zna se da li nešto nedostaje, da li je nešto  novo ubačeno i da li su na nečemu vršene kakve ispravke.

Veselin Radulović
Veselin Radulović

“To će svakako uticati na tok, ali i na ishod nekih postupaka jer je za očekivati da će odbrana u tim predmetima sada osporavati dokaze iz depoa, tražiti nova vještačenja i sve ostalo što može biti u korist okrivljenih”, ističe Radulović.

Prema njegovim riječima zato posljedice ovog događaja, ali i kontaminacije dokaza i ometanja istrage od strane funkcionera Vlade još uvijek ne možemo znati.

“Stoga je od izuzetnog značaja da se ovaj slučaj rasvijetli u potpunosti i da odgovaraju svi, počev od izvršilaca, preko nalogodavaca, pa do onih koji su, slučajno ili namjerno, ometali istragu”, zaključio je Radulović u izjavi za CdM.

Prije tačno sedam dana objelodanjeno je da je obijen depo Višeg suda. Ubrzo nakon toga otkriveno je da su provalnici u depo došli iz tunela koji je iskopan iz podruma jednog stana u zgradi koja se nalazi preko puta Suda.

Policija je saopštila da sumnja da je šest osoba umiješano u ovu provalu.

Neki mediji su sinoć objavili da je dio osumnjičenih koji su učestvovali u kopanju tunela koji vodi do depoa podgoričkog Višeg suda identifikovan. Policija pretpistavlja da su osumnjičeni iz Srbije. U cilju rasvjetljavanja ovog slučaja direktor Uprave policije Nikola Terzić danas ide u Beograd kako bi prikupio podatke o obijanju depoa Višeg suda u Podgorici.

Prije nekoliko dana premijer u tehničkom mandate Dritan Abazović je rekao da su nadležni blizu rasvjetljavanja ovog slučaja, te da “se situcija mijenja i sata u sat”.

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu povodom slučaja pronalaska tunela ispod zgrade Višeg suda koji vodi do depoa te instuticije, gdje je ponovio na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou.

Savić je nakon davanja iskaza u ODT-u saopštio da je većina zaposlenih prošla poligrafsko ispitivanje, te da se on takvom ispitivanju ne protivi ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu, jer oni više služe da se usmjeri istraga.

Rukovodilac podgoričkog ODT-a tužilac Duško Milanović prošle sedmice je kazao da je ODT povodom obijanja obavilo je uviđaj i da su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a  izuzeti su i video nadzori.

Aleksandra Obradović

23

avatar
1000
17
6
0
 
20
RealanBhbBhbBhbANarodCuti?
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Blago Radu Miloševiću sad. I njemu i Dritanu je pao kamen sa srca.

ANarodCuti?
Gost
ANarodCuti?

Radjeno pro forme, tu se iznijelo odavno sta je vec trebalo kroz glavne izlaze, ne zamlacujete narod i ne podcjenjujte ga toliko nisko!

Mika
Gost
Mika

U beograd po pomoc i dokaze ?!!?? Sudija reče prvo da ništa ne nedostaje, da je samo premetačina bila , pa onda 19 pištolja pa “malo” kokaina a za predmete odnosno spise tek ce da se vidi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣, 6 mjeseci za provjeru ? I na kraju krajeva, sudice im se ( ako) za provalu-kradju, nikakvo drugo djelo, a to može… Više »

Dedoni
Gost
Dedoni

Ode Terza u Beograd ..a dje bi drugo za naloge nego u Be(j)ograd

Dado
Gost
Dado

Svaki advokat koji bude trazio ponovno vjestacenje od odnesenih stvari treba da mu bude sudjeno kao saizvrsilac kopanja rupe i ukradenih stvari iz depoa. Jel to demokratija ili sprdanje sa drzavom??!!!

Bhb
Gost
Bhb

Svaki ima potpuno pravo da traži i zakonsko i moralno. Dokazi su kontaminirani sviiii. Ne može se dokazati koji jesu koji ne. Srušimo li pravo srušili smo državu. Žao mi je al svi kojima se sudi a dokazi ključni bez kojih se ne može voditi postupak su tamo. Moraju pod hitno biti oslobođeni na zalist

Tunel pravde
Gost
Tunel pravde

Kroz tunel su provlačili brata abaza , a onda ga poslali sa druge strane da bi se opravdalo prisustvo njegovih otisaka i DNK na licu mjesta .

Fortte dei Marm
Gost
Fortte dei Marm

Samo se pogleda ciji advokat trazi ponovno vjestacenje i povezati

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

A oceli ko javit da je asfaltiran tunel klisura kroz bjelasicu!!!!Cekali smo na to 7 godina i sad niko reportažu da napravi sad Berane Kolasin 35 km samo još da ga osvijetle!

Tata
Gost
Tata

Za ocekivati je da je sve propalo sa vama i vama slicnim

Branko
Gost
Branko

Tresla se gora rodio se mis.Isto kao za Bemaks podrume.Micite Abazovica vecu stetu on pravi no DPS za 30 godina vlasti.

Garfild
Gost
Garfild

Za ocekivati jecda advokat bolje poznaje pravo, izvjestacanim dokazima koje je prihvatio sud se ne trazi novo vjestacenje jer je nekome tek tako doslo

Tunel
Gost
Tunel

Advokat govori o ovome djelu tj. tunelu, advokati okrivljenih će te dokaze osporavati jer su kontaminirani. Uvidjaj još nije završen a klovn sa pajacima je ulazio u depo

Bhb
Gost
Bhb

Uvek se može tražiti super vjestacenje

Bolti
Gost
Bolti

Iz čijih spisa predmeti nedostaju, neka odg kao učesnik.

Tomo
Gost
Tomo

Iskopali znaci srbi i Dritan mislio sam da su albancii milovi ali ne no Dritkovi kupljeni

Blok V
Gost
Blok V

A za očekivati je da im Sud to ne uvaži

Marica Ivica
Gost
Marica Ivica

Nije ovo urđena drzava, automacki bi odg i oni za čije predmete je nestalo oruzije ne bi imali advokati sto traziti vise kad su im stranke umjesane.

Jagoš
Gost
Jagoš

Treba i adv uhapsit vjerovatno su upuceni.
Što nema iz predmeta.
Ako je već vještačeno, i postoje dokazi nema dalje jedino u Cg mogu da traze da se vjestacenje vrsi po nekolko puta.
U zemlje EU, imaš jedno vjestačenje i to je to.

Bhb
Gost
Bhb

Odaklen ti ta informacija pravnice???? Ono Le lupaj bez uvrede

Čudno je!
Gost
Čudno je!

Ali kako zna odbrana već, iz čijeg predmeta nedostaje to sto je uzeto?

Blok V
Gost
Blok V

Pošteni novinari će da objave

VLADIKA
Gost
VLADIKA

Zna odbrana sve što ne valja samo da napravi dobru paru. Treba angažovati američki FBI na, do 6 mjeseci i riješi sve slučajeve do kraja.Druge nam nema inače circus 🎪 bi trajao u nedogled…nema sreće ođe braćo moja,kako se stvari odvijaju,ne

Send this to a friend