Hronika GLAVNI UREDNIK PORTALA IN4S IPAK DOBOROVOLTNO BIO U POLICIJI

Raičević niti privođen, niti hapšen, sam došao na razgovor

Gojko Raičević

Nataša Pajović

Elhana Hamzić

Glavni urednik portala IN4S Gojko Raičević nije privođen niti hapšen prije desetak dana, kako je to objavio portal čiji je urednik i prenijeli domaći i strani mediji, već je dobrovoljno bez pratnje policije došao na informativni razgovor na osnovu poziva koji je dobio, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Podsjetimo, prije osam dana ovaj portal je objavio da je podgorička policija privela na informativni razgovor glavnog urednika portala IN4S Gojka Raičevića, kome je to jutro uručen poziv za saslušanje u policiji u vezi objavljivanja nezakonito snimljenih privatnih telefonskih razgovora bivšeg ambasadora u Moskvi Milana Roćena. Nakon što je primio poziv da dođe u policiju portal IN4S je objavio da je Raičević kazao policijskom službeniku da se “neće odazvati na poziv kriminalnih organizacija koje se predstavljaju kao crnogorska policija i crnogorsko tužilaštvo jer još nisu identifikovani kriminalci u uniformama koji su nasrtali na mene dok sam u oktobru 2015. obavljao novinarski posao”. Međutim, očigledno je da se Raičević ipak predomislio i ispunuo građansku dužnost i odazvao se pozivu policije i to samovoljno, čime je pogazio prethodno datu izjavu. Da bi opravdali njegov boravak u policiji,

Raičevićev portal je odmah objavio informaciju da je on priveden, što je mnogima nazovi borcima za slobodu i pravdu poslužilo da se oglase i osude taj “nasilnički” čin, koji u stvari nije ni postojao. Portal IN4S je nakon saslušanja plasirao i vijest da su državni organi “ovog puta pokazali profesionalni odnos i ljubazno ga vratili na mjesto odakle je pošao”. IN4S je pisao i da je Raičević više puta pozivan od specijalnog policijskog tima, Specijalnog tužilaštva kao i Osnovnog tužilaštva povodom informacija koje je IN4S objavljivao vezano uglavnom za sudski proces “državni udar”.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici tražilo je od Uprave policije da pozovu na razgovor urednika IN4S” radi davanja obavještenja po zahtjevu Osnovnog državnog tužioca u Podgorici kbr. br. 921/19″. Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo formiralo je nedavno predmet povodom više objava na portalu IN4S, a u kojima, kako oni tvrde, bivši ambasador u Moskvi Milan Roćen telefonski razgovara sa više osoba.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom objava na portalu IN4S: Ekskluzivno: Deripaska i Roćen oko KAP-a: Pregovori oko “tričavih” tri miliona dolara, Ekskluzivno: Lidija Đukanović: Ja branim ovu državu kad mi muž otputuje, Ekskluzivno: Đukanović i Roćen: Tajni sastanci sa Deripaskom, sprdanje na račun Karića, ko su Medojevićevi izvori, “ideje” sa tajnih sastanaka i Ekskluzivno: DK propituje Roćena kao “malog” od palube i traži mu da pogura ugovor od 170 miliona”, saopšteno je iz tužilaštva. Oni takođe ispituju i da li su ostvareni elementi nekog od krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, a koja se odnose na neovlašćeno snimanje i prisluškivanje visokog državnog funkcionera.

Napominju da Osnovno državno tužilaštvo preduzima sve mjere i radnje u cilju provjere navoda iznijetih na portalu.

“Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici će, u okviru nadležnosti, donijeti odluku i tome obavijestiti javnost”, zaključili su u ODT-u. IN4S i dalje objavljuje audio snimke privatnih telefonskih razgovora Roćena sa više osoba.

Siledžijski čin policije?!

“Nezakonit i siledžijski čin policije”, “Urednik portala IN4S Gojko Raičević priveden na informativni razgovor”,”Priveden Gojko Raičević, oštre osude slobodnih intelektualaca i građana”,”Umjesto Roćena, saslušavaju urednika”,”Udar režima na nezavisne medije: Policija privela Gojka Raičevića”.

“Raičević pušten na slobodu nakon policjske torture” , “Umjesto Roćena, Đukanovića, Mugoše, policija privodi Raičevića”, samo su neki od naslova koji su se pojavili nakon navodnog hapšenja urednika IN4S.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
CarloMefisto autofekVasilijeSvjedokMONTENEGRO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Nije pošteno blatiti i vrijeđati bez utvrdjene istine.Utvrdjeno je da su Djukanovic i Brajovic govorili neistine a to je učinio Brajovic u sudskom postupku pa mu se nije tražio ideološki otac i sl. G. Raičević prema svim pisanjima i izjavama nema nikakve mrlje a ni zaradu nije imao kako ostvariti!!!

Svjedok
Gost
Svjedok

Ortodoksna je laž da je g.Raičević dobrovoljno otišao u policiju.Dnevne novine kao i uprava policije ne govore istinu i zbog tog ća biti pokrenut sudski postupak protiv njih. Sram vas bilo.

Mefisto autofek
Gost
Mefisto autofek

Da li ste Vi “novinar” tog klerofašističkog portala?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Takva im je svaka “istina”. Svakodnevno treba da im se citira otac nacije Dobrica Ćosić!

Dokoljenko
Gost
Dokoljenko

Da vidimo oce li sto rec raicevic ili svi ovi veliki borci za srpstvo samo kreativno i sa zadovoljstvom rade za db !!!

urmileta
Gost
urmileta

Vrlo ste profesionalni i na vrijeme reagujete,kao i uvjek.Što se ne oglasiste posle prvog naslova u IN4S novini,nego posle nedjelju dana? Mora da ste čekali izviđaj od vidovidca i proizvođača luka.Sprdnja!!!!!!!!!!!!

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Zlo od čovjeku!
Ovako se mrzi sve što je Crnogorsko!

Dragan K
Gost
Dragan K

Veliki mrzitelj Crne Gore. Ali njemu je lijepo odje, jer je tu mrznju naplatio. To je poenta price. U evropskim zemljama mozes ti da mrzis, ali moras da postujes, a to kod nas nema jer stalno institucije idu linijom manjeg otpora i gledaju kroz prste osobama koje negiraju drzavu u kojoj zive. Nije on jedini, ali iskreno on je novinar… Više »

Carlo
Gost
Carlo

Nije Dps =Crna Gora,to bi valjalo znati.

Send this to a friend