Hronika

Raspisana potjernica za Novljaninom zbog ubistva Roganovića

Policija je raspisala lokalnu potjernicu za Novljaninom Krstom Vujićem koji se, prema nezvaničnim informacijama, sumnjiči za naručivanje ubistva sugrađanina Šćepana Roganovića, saznaje Dan iz policijskih izvora.

Policija je rasvijetlila ubistvo Roganovića, koji je ubijen 13. februara u Herceg Novom. Iako je ubistvo rasvijetljeno, iz policije ne žele javno da pričaju o tome. Inspektori vjeruju da iza napada stoji kriminalna grupa iz Herceg Novog.

Vujić je od ranije poznat policiji. On je triput bio meta napada, ali je uspio da izbjegne smrt. U Herceg Novom 22. septembra 2018. godine, u popodnevnim satima, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, i Vujić je povrijeđen tom prilikom. Pucnjava se dogodila u blizini pogrebnog preduzeća „Lazarev kuk“, u Meljinama. Policija je istragom utvrdila da je na njega pucano iz snajpera. Vujić se u tom trenutku nalazio u porodičnoj kući u Meljinama.

Vujić je tada primljen sa prostrijelnom ranom u predjelu lijeve nadkoljenice i bio je klinički stabilan.

Tokom juna 2018. godine hercegnovska policijau hapsila je bezbjednosno interesantnu osobu Krsta Vujića zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on se 1. juna u stanu u Ulici Sava Bajkovića, prilikom rukovanja pištoljem za koji nije imao dozvolu, ranio u desnu ruku, zbog čega je morao da zatraži medicinsku pomoć, koja mu je ukazana u bolnici Meljine.

“Sumnja se da je Krsto Vujić navedenog dana sam sebe povrijedio iz vatrenog oružja, i da je, da bi prikrio ovaj događaj, angažovao P.V. (44) iz Herceg Novog da preuzme pištolj i da ga sakrije. P.V. je to iučinio, i pištolj sakrio u Meljinama”, saopšteno je tada iz Upravi policije.

Ubrzo nakon prijavljenog događaja policajci su pronašli pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka.

Vujić je meta napada bio i tokom 2017. godine, kada je na njega napadač pucao sa motora.

Send this to a friend