Hronika

Zbog bombaških napada uhapšeni Grujičić i Benjamin Mugoša, za Zoranom Mugošom se traga

FOTO: Arhiva CdM-a

Crnogorska policija rasvijetlila je podmetanje eksplozivne naprave na UO Grand iz 2015. godine i napad na imovinu policijskog službenika Duška Golubovića koji se dogodio iste godine. Zbog ovih krivičnih djela uhapšeni su Jovan Grujičić iz Podgorice koji je direktni izvršilac i Benjamin Mugoša koji je vozio Grujičića. Nalogodavac napada je Zoran S. Mugoša i on se nalazi u bjekstvu.

“Rasvijetlili smo podmetanje i aktiviranje eksplozivnih naprava velike razorne moći na ugostiteljski objekat “Grand” i porodičnu kuću policijskog službenika, događaji iz 2015. godine. Uhapsili smo dvije osobe dok se za jednom intenzivno traga. Rasvjetljavanjem krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija potvrđujemo da policija ima operativne, istražne i tehničke kapacitete da i poslije protoka dužeg vremenskog perioda izvršioce privede pravdi”, kazao je Milovan Pavićević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica na današnjoj konferenciji za medije.

Milovan Pavićević

Prema saznanjima CdM-a, Zoran S. Mugoša je angažovao Grujičića i platio mu da počini ova krivična djela. On ga je, zajedno sa bratom Benjaminom Mugošom, vozio kako bi postavio i aktivirao eksploziv ispred Granda i kuće Duška Golubovića.

Zoran S. Mugoša je planirao i organizovao eksplozije po prethodnom dogovora sa više osoba.

“Policija i tužilaštvo sprovode aktivnosti na identifikaciji i drugih lica članova ove grupe”, naveo je Pavićević.

Podsjećamo, eksplozivna naprava aktivirana je 10. septembra 2015. godine oko 1.50 ispred kafića Grand na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Eksplozija je bila velike razorne moći i čula se u brojnim djelovima grada, ali nije bilo povrijeđenih. Veća šteta pričinjena je na lokalu, obližnjim stanovima i automobilima koji su bili parkirani u neposrednoj blizini.

“Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su osumnjičena lica takođe 23. novembra 2015. godine, oko 1 čas, u ulici Kosmajskoj aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispred ulazne kapije dvorišta porodične kuće vlasnika policijskog službenika Duška Golubovića. Ovom prilikom na navedenom objektu je pričinjena veća materijalna šteta kao i na objektima koji su se nalazili u neposrednoj blizini”, kazao je Miloš Vučinić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica.

Grujičiću i Benjaminu Mugoši je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

S.Đ.

10

avatar
1000
8
2
0
 
10
.......PetarSeferovicGuzoSenidaVolim prirodu
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
.......
Gost
.......

Jeli ovo Zoran te opljacka benzisku kod stadiona?

PetarSeferovic
Gost
PetarSeferovic

Koliko se zna a ne otkriva. Nego ove mrvice serviraju javnosti za rad tripa da policija radi nesto… ehhh propalo se

Senida
Gost
Senida

Sve vam vjerujemo gospodo iz Policije. HOHOHO!

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Molim vas, bjegunac Mugoša, da li je 6 godina u bjekstvu ili….?????

Jeste
Gost
Jeste

Kako se to otkriva posle 5 godina??

Guzo
Gost
Guzo

Špijuni eto kako

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ko je zoran mugosa?

Nena
Gost
Nena

Svaka cast institucijama na vrlo uspjesno odradjenom poslu. Pocinilac neka se dobro kazni.Niko nema pravo da napada imovinu gospodina Golubovica.

Milić
Gost
Milić

vrlo efikasno…poslije skoro 6 godina ste to rasvijetlili i sad se vas 5-6 okuplja da nam to prezentujete…dajte ne brukajte se više..

Mahnitov
Gost
Mahnitov

Da to je zastaralo vise

Send this to a friend