Hronika

Rasvijetljeno više krivičnih djela u Podgorici, Cetinju i Baru

Ilustracija

Policija je rasvijetlila više krivičnih djela u Podgorici, Baru i Cetinju, te uhapsila nekoliko osoba zbog krađe, proizvodnju i prodaju droge. Kontrolisane su bezbjednosno interesantne osobe, oduzeto je oružje, a priveden je i Albanac zbog posjedovanja falsifikovanih novčanica.

Kako je navedeno iz Uprave policije, službenici OB Cetinje su proteklih dana pronašli oružje, municiju, oduzeli jedno vozilo i pronašli jedno ukradeno vozilo. Takođe, kontrolisali su 22 bezbjednosno interesantna lica od kojih je pet sankcionisano.

“Službenici OB Cetinje pregledom vozila kojim je upravljao R.R. (46) iz Cetinja pronašli su i oduzeli lovačku pušku „Zastava” kalibra 12 mm i municiju za ovu pušku. Pregledom P.N. (35) iz Cetinja, u ulici Baja Pivljanina, policijski službenici su pronašli i oduzeli nož. Cetinjska policija je  pretresla stan koji koristi P.I. (38) iz Cetinja, i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku „Pietro Bereta“ kalibra 12 mm i 68 komada municije različitog kalibra. Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo marke „Audi A8“ kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice B.M. (21) iz Ulcinja, a u kojem su pretresom pronađeni elektošoker, silikonska i plastična maska za lice. Takođe, policijski službenici su pretresli hangar u krugu bivše fabrike „El Obod“ i tom prilikom pronašli vozilo marke „VW Passat“ na kojem su se nalazile ukradene registarske oznake drugog vozila, za koje je provjerama utvrđeno da je otuđeno u Sarajevu, a za kojim je potraga raspisana 2015. godine”, navode iz Uprave policije.

Dodaju da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge, juče, u cilju sprječavanja tzv. ulične prodaje droge, a postupajući na osnovu operativnih podataka, uhapsili M.I. (38) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Službenici Odsjeka su kontrolisali M.I. koji je tom prilikom odbacio 26 pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je daljom kontrolom M.I. pronađeno: pet tableta koje se nalaze na listi opijata, 45 eura za koje se sumnja da potiče od prodaje opojne droge i tri telefona. Policijski službenici su pretresli stran koji koristi M.I. i tom prilikom su pronašli i oduzeli  još 44 pvc pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin i 21 komad municije. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.I. duži period nabavljao drogu u većim količinama, koju je kasnije prepakivao i stavljao dalje u tzv. uličnu prodaju. Pronađeno je ukupno 70 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge težine od oko 31 gram”, tvrde u policiji.

Službenici CB Bar su, 9. oktobra, postupajući po prijavi oštećene F.A, da joj je, dok je boravila u porodičnoj kući, iz novčanika ukradeno 500 eura, izvršili blokada naselja Šušanj i to prilikom istog dana pronašli i lišili slobode N.Ž. (34) iz Republike Srbije, za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo krađa. Dio novca je pronađen i vraćen vlasnici.

“Službenici CB Podgorica su došli do saznanja da je jedno lice u ugostiteljskom objektu „Kod Nina“ pokušalo da stavi u promet falsifikovanu novčanicu od 100 eura. Policijski službenici su ispred ovog ugostiteljskog zatekli H.S. (20) iz Albanije koji je ovom novčanicom platio račun u navedenom objektu. Pregledom lica je pronađena još jedna ovakva novčanica od 100 eura i jedna koja je bila original. Lice je privedeno u službene prostorije radi utvrđiavnja vjerodostojnosti ovih novčanica, nakon čega je H.S. predat službenicima Odsjeka za suzbijenje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja. Vještačenjem je utvrđeno da su ove dvije novčanice falsifikovane. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji će se o kvalifikaciji događaja izjasniti naknadno”, saopšteno je iz policije.

1 Komentar na "Rasvijetljeno više krivičnih djela u Podgorici, Cetinju i Baru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend