Hronika

Rufin Vujović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva carinika

Vujović

Pod­go­ri­ča­nin Ru­fin Vu­jo­vić osu­đen je danas u ponovljenom postupku na 40 go­di­na zbog ubi­stva pen­zi­o­ni­sa­nog cari­ni­ka Že­li­mi­ra Bo­ka­na.

Nje­go­vi pri­ja­te­lji Re­na­to Be­ri­šić i Ane­la Ko­ljen­šić do­bi­li su po 20 go­di­na ro­bi­je zbog istog dje­la.

Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, Vu­jo­vić, Ko­lje­no­vić i Be­ri­šić okri­vlje­ni su da su kao sa­i­zvr­ši­o­ci po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo teško ubi­stvo Bo­ka­na u na­se­lju Šu­šanj kod Ba­ra.

Okri­vlje­ni su u no­ći iz­me­đu 15. i 16. mar­ta 2015. go­di­ne, na svi­rep na­čin i iz ko­ri­sto­lju­blja s umi­šlja­jem ubi­li Baranina.

Javnost je 2002. godine šokirala vijest kada je objavljeno da je Vujović ubio majku.

Naime, on 2002. godine u porodičnoj kući na Starom aerodromu u Podgorici, nakon što mu je majka prigovorila da spava po čitave dane, iz garaže uzeo sjekiru i dva puta je udario u glavu.

Nesrećna Rajka Vujović je pala na pod, a Rufin je uzeo kanap i udavio je. Potom joj je vezao noge i ruke, glavu omotao krpom i selotejp trakom, pa je ubacio u zamrzivač. On je zatim pokušao da ukloni tragove zločina, i očistio je tragove krvi, a tepih i ostale krvave stvari zapalio. Tijelo Rajke Vujović bilo je dvadesetak dana u zamrzivaču.

Za ovo stravično ubistvo Vujoviću se sudilo dva puta.

Prvom presudom koja je donijeta u februaru 2004. godine on je bio osuđen na 20 godina zatvora, zbog svirepog ubistva, na podmukao način i iz niskih pobuda. Apelacioni sud je ukinuo tu presudu i vratio na ponovljeno suđenje.

Tada je Apelacioni sud u obrazloženju naveo da se ne slaže sa presudom da je Vujović ubio majku na svirep način i Višem sudu sugerisao da vještak objasni je li Rajka Vujović od udarca sjekirom izgubila svijest ili ne.

U ponovljenom postupku Rufinu Vujoviću je u novembru 2007. godine kazna smanjena pet godina i njemu je vijeće sudije Seke Piletić Višeg suda u Podgorici izreklo kaznu od 15 godina zatvora.

Dok je izdržavao kaznu  Vujović se 2005. godine u zatvoru oženio sa Danijelom Stijepović iz Čačka koja je osuđena na 13 godina zatvora jer je na svirep način i iz koristoljublja 2004. godine ubila staricu Persu Radanović iz Podgorice, kod koje je živjela kao podstanar.

Vujović je izašao iz spuškog zatvora u julu 2013. godine

33

avatar
1000
14
19
0
 
21
susedRaulioBudimo realniRokiPravo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raulio
Gost
Raulio

Samo 11 godina bio u zatvoru zbog ubistva sopstvene majke, oženio se ubicom starice, ubio covjeka 2 godine pošto je izašao iz zatvora…da nije tragedija u pitanju bilo bi smiješno. Nisam ni za drakonske kazne kao u SAD ali tamo bi lik već za ovo prvo ubistvo bio na doživotnoj bez mogućnosti pomilovanja.

Realno
Gost
Realno

Smrtna, brate, pa da se ne muče ni on, ni žena mu, ni mi s njima zajedno.

Špijunsko Čevo
Gost
Špijunsko Čevo

Žali Bože uništene mladosti…

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Život penzionisanog carinika koji je zaradio na krađi ipak vredi 2 i po puta više nego život jedne obične žene koja pošteno odgaja djecu. Čisto da znate koliko vredite.

Dr Dzekil
Gost
Dr Dzekil

Nije odlezao cijelu kaznu????? Pretpostavljam da ce ga pustit za jedno sedam osam godina….Dako jos koga ubije.

Sto bi bilo
Gost
Sto bi bilo

Sto cine ovi dusebriznici sto komentarisu! Svi bi oni osudili svakoga na smrtnu i na dozivotnu kaznu, kidali glave i ruke, pretvarali ljude u pepeo! Misle da je lako bilo koga osuditi, izreci bilo kakvu kaznu, a nikad nisu u zivotu bili u poziciji da nesto slicno urade, vec kritikuju one koji imaju mnogo vise iskustva i znanja od njih… Više »

Vins
Gost
Vins

Da li si ti sišao sa drveta? Da li znaš zbog čega je dotični prvi put bio u zatvoru? Ja bih samog sebe osudio na smrtnu kaznu. I da te zamolim nemoj vise komentarisati na ovu temu, komentari su ti otužni.

Danko
Gost
Danko

Odgovori komentatoru: ZASTO neko ko voli da ubija ne bi ubijao ako zna da ce dobit neku smijesnu kaznu??? Odgovori i evo svi cemo stanut sa komentarima!!!!!!

Kontraš
Gost
Kontraš

Koju kaznu bi mu lično TI odredio, da je kojim slučajem ubio tvog oca? Da li bi prihvatio odluku suda, od recimo par godina, s obzirom da kažeš da imaju malo više iskustva i znanja? Molim za odgovor, jer me baš zanima kako bi se odnosio prema ovome, da je neko tvoj u pitanju.

pera kojot
Gost
pera kojot

on dobije 40g ovi po 20.g a ovaj stoje ubio Jovana Kosaca jedva i 10? e strasno

Čaj od nane
Gost
Čaj od nane

Da ga je stavio u zamrzivač, dobio bi 20!

sused
Gost
sused

jedan sud pet arsina

Libero
Gost
Libero

Jos malo ce doc Ficko da pomiluje to i eto ga ka novi..

Prcko
Gost
Prcko

Pardon, sada miluje Milo.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Kojote ne mogu se ta dva ubistva poredit nikako. Ovaj je ovo ubistvo učinio iiz koristoljublja i ubio nekog ko ga nijke ugrožavao. Onaj drugi je ubistvo počinio u odbrani druga kojega je napao pokojni Kosać laka mu zemlja. Razlika je nebo zemlja pa otuda i razlika u kazni.

Danko
Gost
Danko

Tako treba , samo ubijajte nas ovce!!! 15 i 13 god za ubistvo!!! Tako nam treba samo nas ubijajte!!!

Nažalost...
Gost
Nažalost...

Sve ukazuje da ćemo se morati vratiti na osvetu. Ne krvnu, nego običnu. Ovo brljanje sa minijaturnim kaznama i pomilovanjima tjera rođake da zlikovca sačekaju kad ,,odsluži”.

Goci
Gost
Goci

Smrtna kazna treba koliko god mi Izigravali humaniste….Nije ni ovaj Bokan bio neke cvjecka ali to je skroz nebitno….Kakva bre doživotna i gluposti, da ga država još izdržava….Za sve,ubice i silovatelje djece automatski smrtna kazna!Bez ikakvog izuzetka,osim za ubistvo u samoodbrani….I posle 10god sprovodjenja ovakvog zakona bili bi mirni od ovih fukara….

sss
Gost
sss

da je zbog ubistva majke (koju je raskomadao i drzao u frizider) dobio 30 sad se ovo ne bi dogadjalo. ali dobro bitno je da je dobio 15 i izasao posle 11…

Sto bi bilo
Gost
Sto bi bilo

Sud sudi po ucinjenom krivicnom djelu a ne za potencijalnu mogucnost da ce neko nekad ucinjet krivicno djelo! Svrha kaznjavanja jeste generalna i specijalna prevencija ali to ne znaci da drzava treba da kaznjava nekog za sad i ubuduce, to jednostavno nije moguce! Inkvizicija je davno prestala, kad je postojala ljudi su se zalili da je to protivno covjecnosti a… Više »

Pravo
Gost
Pravo

Preventiva i primjer su jedni od razloga za surovu kaznu. Valjda znaš toliko.

važi
Gost
važi

šteta što nemamo državu pa moramo da trpimo već osvjedočene ubice na slobodi.

Pravednik
Gost
Pravednik

Cak i ja gubim nadu u nasu drzavu…

Toni
Gost
Toni

A za ubistvo majke 13 godina, čisto da napomenemo.

anonimni
Gost
anonimni

Stravično. Sećam se da se pričalo o tom događaju tad ali nešto nisam bas pratio proces suđenja ali sam mislio da se neće vaditi iz zatvora. Strašno kako je naše pravosuđe mekano. Bitno je da su oni osudili brzo i strogo onoga što je ubio Medenicinog zeta.

Toni
Gost
Toni

Ovoga je Filip dodatno pomilovao.

Sto bi bilo
Gost
Sto bi bilo

Kad ga je to Filip pomilovao? Zasto lazes?

Roki
Gost
Roki

Sto: Nije, ali zamalo 🙂

Danko
Gost
Danko

Za sedam dana zavrseno sudjenje!!!

sused
Gost
sused

jadni mi sa ovim sudom

OooO
Gost
OooO

Da je srece za svako ubistvo da dobiju po 40 god.

Ajgor
Gost
Ajgor

Smrtna ili dožiotna.

Pravednik
Gost
Pravednik

Iskljucivo smrtna, nakon priznanja ili neoborivog dokaza, za ovakva ubistva.

Send this to a friend