Hronika Tvrdi da je istraga protiv njega politički motivisana

Šaviv: Međunarodna zajednica će odbiti raspisivanje potjernice

Šaviv

Politički konsultant Demokratskog fronta tokom predizborne kampanje 2016. Izraelac Aron Šaviv za televiziju Nova M je kazao da će raspisivanje potjernice za njim međunarodna zajednica odbiti, kao što je to bilo u slučaju Džozefa Asada.

Specijalno državno tužilaštvo je nedavno donijelo odluku da proširi istragu i na Šaviva, koji se sumnjiči da je bio dio kriminalne grupe koja je namjeravala da nasilno uđe u parlament. Tužilaštvu je sporno i porijeklo novca kojim je finansirana kampanja DF-a u Crnoj Gori.

Šaviv, ne spori da je bio politički konsultant DF-a, a u izjavi za Novu M kaže da su pokretanje istrage protiv njega u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora i raspisivanje potjernice politički motivisani.

<<<Raspisana potjernica za Aronom Šavivom<<<

“Vjerujem da je ovaj novi potez politički motivisan i da će ga međunarodna zajednica odbiti zbog zloupotrebe Interpolovog sistema u cilju političkog progona, kao što je to već uradila u slučaju Asada. U tri godine od otvaranja istrage nikada nisam pozvan da dajem izjavu crnogorskim vlastima, ni kao svjedok ni kao optuženi”, naveo je Šaviv u pismenoj izjavi.

Za  Šavivom, nekadašnjim šefom izborne kampanje Demokratskog fronta, koji se tereti za učestvovanje u planiranju terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. godine, raspisana je međunarodna potjernica.

Crnogorske vlasti obnovile su potjernicu i za bivšim operativcem CIA Džozefom Asadom, za kojim je prije godinu prvi put raspisana međunarodna tjeralica. Prema nalazima istrage, Aron Šaviv je Džozefa Asada, vlasnika konsultantske kompanije za bezbjednost “Peregrini” angažovao za specijalne bezbjednosne usluge i mjere elektonskog nadzora, za potrebe kampanje DF-a.

<<<Šaviv osumnjičen da je za kampanju DF-a platio preko 1.150.000 eura<<<

Na konferenciji za novinare protekle sedmice specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da je zadatak Šaviva bio da preko pravnih lica koja je osnovao u inostranstvu preuzima novac namijenjen za realizaciju kriminalnog plana.

Specijalno državno tužilaštvo je tokom proširene istrage došlo do dokaza protiv Šaviva, a on je, kako se sumnja, tokom angažovanja u kampanji za parlamentarne izbore u Crnoj Gori od jula do kraja oktobra 2016. godine, od novca prenešenog sa firme čiji su zastupnici Rusi, platio više od 1.15o.000 eura.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Todor
Gost
Todor

Ada ovo je smijuruja,raspisana a nikad ih niko uhapsit nece.Nase tuzilastvo se samo kompromituje i sebe spusta jer nema tu niceg prvano valjanog za potjernicom sve je farsa i izmisljena rabota.

Joo
Gost
Joo

rece gospodin kompetentni nece biti raspisana….a ono trt, raspisana……eeeee mrcili se DFovci i njihovi vojvode ako su im takvi najbolji kadrovi…..teroristi u pokusaju…….

Trle
Gost
Trle

Smiješan je Katni.

psranaOpozicija
Gost
psranaOpozicija

oce kako nece ti si im prioritet.. oni se zabavise o svome jadu a ne da misle o tebi!! spremi se ti legendice.. ne smijes ga poc nidje od kuce!!

Nagib
Gost
Nagib

A dje druze da izruce coeka koji je doveo Netanjahua na vlast. . . Samo ce da dozive jos jedno nedjunarodno ponizenje kao za Asada .

Joo
Gost
Joo

jel ti to Knezevic rekao…..ili cetnicki vojvoda dok je grickao koljenicu……cus pa hahahahahahahahah

Gdje je logika
Gost
Gdje je logika

A sto bi bilo politicki motivisana. Kakve Crna Gora sa tobom ima veze osim sto si odradjivao ruski plan nasilne smjene vlasti radi zaustavljanja pristupa Crne Gore NATO-u.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Agent CIA odrađuje ruski plan ? Nenaš ti pojma o logici.

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Nemaš problema, biće kako si sanjao.

Toni
Gost
Toni

Naravno, posebno kad se svi stave da realizuju zahtjev ove sile od države. Crna Gora traži Asada, a on gostuje po televizijama. Institucije za sprdnju.

baba Veka
Gost
baba Veka

Mogu da ga povuku za potjernicu.

Haris
Gost
Haris

To ti je završeno, čim pukovnik risto i srpskoruski teroristi pošalju pismo na sve mjerodavne međunarodne adrese, ni habera aaahahahahaha

Cigo sa Konika
Gost
Cigo sa Konika

Harise..Odže ti.. Aj malo izadji u grad..prošetaj..

Sefket
Gost
Sefket

Harise alaha ti ajd pali za Kandahar.

Send this to a friend