Hronika

Savjet: Svi policijski službenici da se identifikuju bez odlaganja

Foto: RTV Budva (Arhiva)

Savjet za građansku kontrolu rada policije ponovio je danas preporuku i poziv prema Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore da se bez daljeg odlaganja identifikuju svi policijski službenici u Budvi.

Poslanik u Skupštini Crne Gore Srđan Milić ukazao je jutros Savjetu da su određeni policijski službenici koji su raspoređeni ispred zgrade opštine Budva bez oznaka. Savjet je o tome odmah obavijestio MUP Crne Gore i njegov direktorat za poslove nadzora, koji su im kazali “da je u toku procedura nabavke koja će biti brzo realizovana”.

Savjet je nakon toga, poručuju u saopštenju, pozvao da se do okončanja procedure treba hitno reagovati privremenim i jednostavnim rješenjima na zaštitnoj opremi koji duže pripadnici interventnih vodova po centrima bezbjednosti, naveli su u saopštenju.

“Savjet je, 17. juna na vanrednoj sjednici u Budvi, konstatovao da nije realizovana ranija preporuka o obaveznoj identifikaciji svih policijskih službenika. Savjet je ocijenio da u konkretnoj situaciji pojedini pripadnici interventne grupe CB Herceg Novi i CB Budva, sa zaštitnom opremom, nijesu imali jasne i vidljive oznake. Primjena propisa koji regulišu identifikaciju policijskih službenika je nedosljedna i kasni, i Savjet je pozvao ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da se to pitanje bez odlaganja riješi jer u interesu javnosti i kredibiliteta policije”, pojašnjavaju u saopštenju.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
misli glavomNebojsaBudvaninmontenegrinoGrmožur
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
misli glavom
Gost
misli glavom

identifikacija može kombinacijom brojeva i slova da se uradi, zašto imena?

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Svako treba da imenom i prezimenom stoji iza svojih postupaka.Lako se krit iza maske i pendreka,budi čovjek pa se isprsi sa imenom pa će te drugačije gledati.Znat će ljudi da nemaš šta kriti i da pošteno zarađuješ hljeb.Ovako??????

Budvanin
Gost
Budvanin

Pa ce ovi budvanski cetnici da im kucaju na vrata i provociraju. Obucite malo uniformu pa da vidimo kako je i koliko cete izdrzati da vas pljuvaju vridjaju a da ostanete mirni. Policiji nikad vise nijesu bile vezane ruke. Dok je pendrek radio znalo se sta smije a sta ne. Sram vas bilo. Ako vec pricate o zakonu za uvredu… Više »

montenegrino
Gost
montenegrino

sram vas bilo i ti policajci su necija djeca , trebalo bi vama iz savjeta za kontrolu policije obuc uniforme pa da vidite malo kako je , smjestili ste se lijepo u fotelje i pametujete , izadjite malo iz tih kancelarija podjite da vidite kako je tim policajcima dok ih pljuju i psyju a oni ne smiju da reaguju ….pogledajte… Više »

Grmožur
Gost
Grmožur

Šta da radimo sa nasilnicima, da im damo po bombon?

marius
Gost
marius

A sto da se identifikuju ,da bolje vrsite pritisak na njih. Dobro niste trazili uniforme da skinu. Nisam ve djaoljom cuo da ste kritikovali one sto prijete policajcima. Podrska nasoj policiji.

Send this to a friend