Hronika

SDT: Krapović formirao kriminalnu grupu radi sticanja moći i pozivanja na pobunu

Foto: CdM

Specijalno državno tužilaštvo SDT je došlo do saznanja da je na teritoriji opštine Budva formirana kriminalna organizacija koja je prema dokazima djelovala od početka juna, a čiji organizator je Dragan Krapović, saopštio je danas na konferencijiza novinare glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. On je rekaoda SDT ima dokaze da je ta kriminalna organizacija zloupotreijbila službeni položaj i pozivala na pobunu.

“Moramo postupati po prijavama. Uporedite datume u ovom slučaju je vidljiv rad.  Radi se o veoma opasnim djelima, vidi se koje su strukture bile uključene. Komunalna policija umjesto da je bila u službi građana upotrijebljena je u druge svrhe. Korišćena su i vatrogasna sredstva”, kazao je Katnić.

On je kazao da je ovaj slučaj u nadležnosti SDT-a zbog činjenjce da se radi o formiranju kriminalne grupe.

“Dosli smo do stepena osnovane sumnje, nema ovdje svjedoka saradnika, do sumnje smo došli na osnovu dokaza”, naveo je Katnić i dodao da je radi se o teškim krivičnim djelima i da je za sada šest osumnjičenih.

“Radimo veoma brzo, ako se ova osnovana sumnja pokaže do većeg stepena, bicće i optužnica i to veoma brzo”, najavio je Glavni specijalni tužilac.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je novinarima saopštio da se sumnjada je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović početkom juna organizovao kriminalnu grupu radi sticanja moći pri čemu je svaki član imao zadatak i ulogu.

“U djelovanju same organizacije koristili su privredne strukture. Osumnjičeni Krapović je izdavao naredbe i upustva ostalim članovima, koji su imali zadatak da pozivaju građane na otpor. Dokazi ukazuju da je osumnjičeni nakon ulaska inspekcije podstrekao  J. D,., I.Đ., A. M., D. B.  N.B. da prekorače ovlašćenja”, dodao je Čađenović.

Zoran Lazović o praćenju Andrije Mandica i o dešavanjima u Budvi

Pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović je da bez obzira  na to što se šire kontroverze i neistine u Crnoj Gori, ali i šire u medijima iz okruženja i ružnih riječi na račun policajaca kao i na njegov račun i njegove porodice, neće reći nijednu ružnu riječ.

“To su spekulacije i neistine, mene ne iznenađuju i biće toga koliko hoćete. Ni oni koji to pišu u to ne vjeruju. Tražićemo od kolega iz Republike Srpske i Srbije da nam kažu ko su lica koja su navodno pratila Andriju Mandića”, istakao je on.

Lazović je rekao da je u Budvi bio prije desetak dana na rođendanu unuci.

“A naš sektor se u Budvu uključio po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, mimo toga baš ništa. Nije korektno kolege nazivati parapolicijskim snagama”, jasan je bio Lazović.

Proširena istraga u predmetu Klap

Specijalna tužiteljka, Lidija Mitrović, kazala je da je SDT početkom 2010. godine u predmetu „Klap“ donijelo još jednu naredbu o proširenju istrage u odnosu na 12 fizičkih i tri pravna lica zbog postojanja osnovne sumnje da su, kako je navela, izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, utaja poreza i dorpinosa, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave, krivičnog djela falsifikovanje isprave i krivičnog djela prouzrokovanje lažnog stečaja.

“Došli smo do podatka da je šteta bila u iznosu od preko šest miliona eura”, navela je Mitrović.

Ona je rekla da u predmetu Klap SDT je postupajući po izvještaju, kao dopuni krivične prijave, od 25. februara 2020. godine, koja je podijeta protiv 22 fizička i 22 pravna lica zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, blokirala novčana srestva ovih lica u iznosu od milion eura.

“Nakon sprovedenog postupka, trajno je oduzet iznost od 890.982 eura. Od ovih sredstava, veliki dio je uplaćen na račun Budžeta Crne Gore, a jedan dio na račun nacuionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti“, kazala je Mitrović.

U istom predmetu, kako je kazala, zaključeno je devet sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenim fizičkim licima zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa.

“Po osnovu ovih sporazuma, oduzeta je imovinska korist u iznosu od 919.296 koja je uplaćena na račun Budžeta Crne Gore“, dodala je Mitrović.

Tokom 2020. godine u predmetu Bora istraga protiv 23 fizička i dva pravna lica

Ona je kazala da je u toku 2020. godine u predmetu „Bora“ zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, utaje poreza i doprinosa, SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 23 fizička lica i dva pravna lica.

“U ovom predmetu, blokirana su novčana sredstva u iznosu od 1,2 miliona eura i privremeno oduzet novac u iznosu od 15 hiljada eura. U ovom predmetu, zaključen je sporazum o priznanju krivice po kom osnovu je trajno oduzet iznos od 249.320 koji je uplaćen na račun Budžeta Crne Gore“, rekla je Mitrović.

Djelovanjem SDT-a, na račun Budžeta, kako je precizirala, uplaćeno je za prvih šest mjeseci 2020. godine skoro 2,15 miliona eura.

“SDT je u junu ove godine donijelo naredbu o proširanju istrage protiv devet fizičkih i četiri pravna lica, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije , produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa putem pomaganja, krivičnog djela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, krivičnog djela prouzrokovanje lažnog stečaja i krivičnog djela prouzrokovanje lažnog stečaja putem pomaganja“, navela je Mitrović.

Postoji osnovana sumnja da je, kako je kazala, djelovanjem ove kriminalne organizacije, pričinjena šteta Budžetu u iznosu od preko 500 hiljada eura.

A.G.

91

avatar
1000
71
20
0
 
78
freeMNECochiseDzepna VeneraKomitaSime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Iskreno,što je radio radio je,treba da odgovara…ali mislim da najveću odgovornost snosi ako je zloupotrebio službenike komunalne policije.
To nije smio da radi.

Dzepna Venera
Gost
Dzepna Venera

Ahahhaha, e svi bili kriminalci koliko i on!
Zato sto je ugledan covjek, covjek iz divne porodice i skroz na mjestu, zato ga optuzuju kriminalci, pa mu isti i sude.

Komita
Gost
Komita

Krapovic je mala maca za malverzacije carevica

Kanat
Gost
Kanat

Hahahahaha, opet čuveni Kata sa svojim glupostima.

GlavniAstrolog
Gost
GlavniAstrolog

1918 se sigurno neće više ponoviti ali nam 1948 debelo kuca na vrata !

Daka
Gost
Daka

Smišljen i dobro organizovan pokušaj blokade grada s ciljem onemogućavanja policije da obavlja svoj posao. Dobićeš Krapo jedno 4-5 godina robije. Ugodan boravak u Spuži. !

Cochise
Gost
Cochise

Kakav mozak moraš biti za ovu dubokoumnu konstrukciju. Fenomenalno🤣

I HAVE
Gost
I HAVE

Krapo,mozda ce i kuvar sa tobom da ti sprema pasulj u Spuz, a Mijomir neka cisti hodnike. Carevic bi mogao da popravi put do spuza da se ne truckate… Ojha!

Mutant
Gost
Mutant

Hahaha kakav politicki progon obezglavljene vlasti!

El Grande
Gost
El Grande

Kriminalna organizacija stvorena radi blokade saobraćaja, pa ovo je veći cirkus od “državnog udara”

Djuka
Gost
Djuka

“Državni udar” vol.2. Kakva je ovo cirkuska predstava! Taj koji je postavio ove klovnove je najveći neprijatelj države.

Gass
Gost
Gass

Krapovic ce inkasirati koji euric od ostete

Milos
Gost
Milos

Ne pise se “ostete”

Nikola
Gost
Nikola

Svi politicari su isti, opozicija i vlast, nema razlike. A Mandica su pratili, ako su ga pratilili u sto sumnjam kao sto je Pipun izmislio atentat, zbog sina koji je zagazio u kriminalne vode odavno i saradjuju sa vlastima. Sve to ide u krug dok gradjani ispastaju

Davor
Gost
Davor

Hapsi, zatvori, i ne pustaj vise…

Boro
Gost
Boro

Crna Gora je definitivno pobijedila neprijatelja, samo se nadam da će neprijatelj odustati od svojih fiks ideja i nauma. Da je vjecna Crna Gora, a dušmani neka puknu

Baki
Gost
Baki

Ti si kriminalac i brzo ces u spuz

Slavko
Gost
Slavko

A u svemu tome su im pomagali Rusi i svemirska tajna sluzba ahhahahahahah

Prle
Gost
Prle

Mafija te tuži, mafija ti sudi!
Srećna država!

Trojke
Gost
Trojke

Sta da se brani sa slobode ????
Pa oce covjek da rusi drzavu!

Velimir
Gost
Velimir

“Demokrate ” I ” DF” su u stvari jedna ista cetnicka grupacija koja je spremna da uvede ovu zemlju u veliko zlo!
Sto prije hapsiti I duge robije davati I’m,inace su Kalabici spremni na sve!

Beker
Gost
Beker

Drzavni UDAR !!!

Budvanin
Gost
Budvanin

Pa svi Budvani to znaju i bez tuzioca. Ocigledno da je bilo organizovano. Ne nego je komunalnoj policiji slucajno na pamet palo da blokira saobracaj. Samo ne kapiram dje je u svemu tome podmuklov Carevic. On je bio ranjenik u fake gipsu. E sprdje

Mina
Gost
Mina

Jadno tuzilastvo,dotaklo profesionalno dno.

Pozdrav
Gost
Pozdrav

Zatvorite Krapovica i izaci ce vam cijela Crna Gora na ulicu. Katnic je najveci kriminalac izgleda.

Virus
Gost
Virus

Gospodin Lazović je najbolji policajac u partijskoj policiji

Bnjj
Gost
Bnjj

Jadan čovjek iživljavaju se nad njime pola Cg pokradeno niko kriv.

Iko
Gost
Iko

Oni moraju sada ici do kraja pojavljuju se pukotine ako pocne pucanje to vise niko ne sastavi. Kao kula od karata ce proci.

Libero
Gost
Libero

Boze pomozi, ovo nije normalno.

Aok
Gost
Aok

Sta nije normalno? Ako bi recimo komunalci i vatrogasci iz Novog Pazara zabranili ulazak u grad Ani Brnabic i srpskoj policiji? Slazem se. A zasto je isto to normalno da neko pokusa u Crnoj Gori? Imas li ogledalo da pogledas crveni li ti se bar obraz imalo?

Mi smo
Gost
Mi smo

Ja sam jedno vrijeme mislio da ce se drzava uhvatiti u kostac sa kriminalcima, a ono mucak. Hapsili je i zatvarao ljude koji su branili domove i prije. To mu je i posao i deformacija.

Unico
Gost
Unico

Zasta je ovo tuzilastvo…… Koji im je opseg ganjanja ljudiii

Radosav
Gost
Radosav

Ovdje treba paziti sto se pise jer mogu covjeka uhapsiti za branje malina po kisi i okarekterisati kao svranje kriminalne organizacije pod nazivov KISNA KAP i osuditi na 27 god zatvora…
Kuku nama dje zivimo…
Odavde treba bjezati pod hitno…
Svako ko kaze UA DPS je uhapsen i stvara kriminalnu organizaciju,mene je iskreno sramota…

Detlic
Gost
Detlic

Mandic samo izmislja sve sto kaze. To je covjek kojem ne treba pridavati vaznosti.

Smjesno
Gost
Smjesno

Na konentare pljuju SDT ,a to sto je ovaj pravio po budvi arlah,po njegovime nalogu kamenovali policiju,i zgrade,pravili incidente i ostala sranja ,to je bas za primjer a tuzilastvo sramno sto to kaznjava.Kakvi licjemeri,nijesu po mome nalogu svasta radili,sam je kriv sto se isticao u orve redove i pozivao na linc.O cemu ovi posrbljeni u komentare pisu,cu sraman SDT,a sramni… Više »

Piter
Gost
Piter

Lazović častan i posten covjek, i on i familija citava.Zivio Zoki

Virus
Gost
Virus

Pih….

Sime
Gost
Sime

Jeste,castan je… Voli da se casti 😂

Detlic
Gost
Detlic

Nemojte mnogo trositi rijeci na Mandica koji samo se bavi svakojakim neistinama i manipulacijama.

Suncica
Gost
Suncica

Gospodin Lazovic je posten covjek koji savesno obavlja svoje radne obaveze.

Daka
Gost
Daka

Za pomenuto krivično djelo propisana je kazna od 2 do 15 godina zatvora. Krapo,želim ti ugodan boravak u Spužu !

Krao
Gost
Krao

Krapomica u kazamat sa ostalima koji su protiv ustva, Cg i Policije.

Moraca
Gost
Moraca

Zivio Lazović i Katnic hapsi bagru huligane, Krapovica u tamnicu pa nek org dalje.

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Ovo je jos jedna smijurija u reziji Katnica. Treba da idemo naprijed, da udjemo u EU, da nam skoci standard a ne da se zamlacujemo izmisljenim optuznicama.
Ima dosta optuznica sto ceka u red za visemilionske stete za narod i Drzavu.

papiric
Gost
papiric

ima istine u tome sto govoris ali od drzavnih neprijatelja se ne moze disat, prvo njih

Joo
Gost
Joo

znaci ti POUZDANO iz prve ruke znas da onaj Krap to nije napravio…..dali bi to potpisao sa punom odgovornoscu……

bonia
Gost
bonia

haha kriminalna organizaija pozivala na guranje..
zemlja čuda u svakom smislu..

Joo
Gost
Joo

jos svi detalji nisu izasli…..defitinitivno NIJE bilo samo guranje…….

Glava kuce
Gost
Glava kuce

VLAST JE SLAST KAKO OPOZICIJE TAKO I POZICIJE
A dje je Sveto Marovic a dps ?

Joo
Gost
Joo

enoga u Srbistanu….tamosnja vlast ga stiti od krivicne odgovornosti u CG……

Nikola
Gost
Nikola

Svetozar Marović šeta po Beogradu zajedno sa sinom, ali tu pljačku naroda i državne imovine državno tužilaštvo ne vidi, a zatvarate Krapovica.
Nema pravde danas, sve djavo ponio!

Njegoš
Gost
Njegoš

Sam kažeš u beograd, pođi ti u stranu državu pa ga uhapsi?

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

@Njegos kako je presao u stranu drzavu? Ko ga je pustio da pobjegne?

Jasarko
Gost
Jasarko

Postoji sve u zakonu pa ko hoce neka lista…skokski primjer.

Srna
Gost
Srna

Klupko se odmotava polako

Nikola
Gost
Nikola

Koja sprdnja od države ovo je nečuveno!

BudvaMontenegro
Gost
BudvaMontenegro

Ti idi u tu koja ti je bolja

Minja
Gost
Minja

Dje je sad Becic, da nam objasni sta to rade njegovi posteni clanovi partije

UrossorU
Gost
UrossorU

Nista me ne cudii, potpuno ocekivano

Baraka
Gost
Baraka

Pa taj Krapovic nije htio fotelju Predsjednika opstine da prepusti koalicionim partneru, kako je to bilo obavezno, a ne da se pomiri sa smjenom vlasti…. Zivot daje, vlast ne daje

Robin
Gost
Robin

Zao mi je da ide u zatvor, ali red i zakon moraju da se znaju

Dragutin51
Gost
Dragutin51

Demokrate su postali novi DF, nastavljaju njihovu divljacku destruktivnu politiku

Slobo
Gost
Slobo

Ono sto su Demokrate radile poslednjih dana je bruka i sramota, totalno su pogubili kompas

Ja CRNOGORAC
Gost
Ja CRNOGORAC

Zapocela predizborna kampanja
Ko se bogu moli neka se pomoli a ko se ne moli neka se pokloni
IGRA MOZE DA POCNE
😀

Minja
Gost
Minja

Polako se razotkrivaju sve mutne radnje ovih ljudi, a sta su tek radili a da ne znamo

Zdravko1986
Gost
Zdravko1986

Neka svako odgovara za svoja djepa pa da mi je iz kuce. Niko ne moze da bude privilegovan i iznad zakona

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Nista Marovic & co.

Njegoš
Gost
Njegoš

Marović je osuđen.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ocekivah izvinjenje ,pogleda li snimak koji si trazio u vezi dr koji nijesu htjeli pruzit pomoc policajcu.Ja ti povjerovah😂😂😂😂😂😂😂

BudvaStariGrad1
Gost
BudvaStariGrad1

Hahaha da nije onaj magarac sef grupe??? Sram vas bilo vece kriminalne grupe od samih vas nema na balkanu!!!

Znači
Gost
Znači

Opa! Znači ne može se ludovati i činjeti što god hoćeš, ako si u nekoj stranci.

Teona
Gost
Teona

Krapovic i njegovi saradnici su ljudi spremni na sve i svasta samo da osiguraju i obezbijede svoje interese

Crni Macan
Gost
Crni Macan

Bravo , Ajjjmo Milivojeee ! Hapsi Bog ti pomogao …

Sramota!
Gost
Sramota!

Hahahaahahahhaha…Vi niste tuzilastvo, vi ste SPRDNJA!

Marko76
Gost
Marko76

Za svaki prezir i osud je ponasanje i postupanje celnika Demokrata

Njegoš
Gost
Njegoš

Samo da sudija ne bude član te bande, no da ga pošteno kazni minimum 5 godina društvenog rada da čisti ulice i plaže po BD!!

Marko
Gost
Marko

Stvarno smo dno dna. Sjeverna Koreja je za nas demokratska zemlja

Srbo
Gost
Srbo

Čak ni udaljena sumnja ne postoji kod Krapovića moj Milivoje ,idi bolje luk okopavaj , ne provaljuj se više .
Po fiokama držiš predmete DPS-ovaca a ovo odmah riješavaš ,kako te nije stid profesije koju obavljaš.

Skorpionnecitas
Gost
Skorpionnecitas

Po faci mu se vidi da je pravi Krapović !!!!

Skorpionnecitas
Gost
Skorpionnecitas

Po faci mu se vidi da je pravi Krapović !!!!

Milija
Gost
Milija

dajte ne zagljupljujte vise ovaj narod,mooooolimooo vassss

Ko je kriv?
Gost
Ko je kriv?

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

boki
Gost
boki

Za koga god bio čovjek, strašno kakva je ovo sramota i sunovrat i prava i tužlaštva i svega…

Lesinari
Gost
Lesinari

A jel vam kokainska mafija kriminalna ?

Njegoš
Gost
Njegoš

Naravno da je, pop srpske sekte veli – “heroin loš i nikakav”

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Ovo je,blago rečeno,komedija.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Po tom kriterijumu ili na taj način mislim da se može opružiti bilo ko i iz vlasti i iz opozicije ,a posebno iz vlasti,za organizovanje ili pripadnost kriminalnoj grupi.

D.D
Gost
D.D

Istice kandidaturu za sledeceg specijalnog drzavnog tuzioca
Hapsite popove,poslanike,odbornike samo su kriminalci sigurni

Njegoš
Gost
Njegoš

Pa dobro je hapse kriminalce, ili misliš da ti nabrojani nijesu kriminalci??

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

od kriminalaca se očekuje nemoral, a od ovih … ☹️

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

dd, znamo te daka veliki vjernice, imali sto iz S. Makedonije sto ce oveseljiti rista i drustvo, hoce li i tamo skoro litije

Send this to a friend