Hronika

Šestočlana grupa optužena za prodaju kokaina i marihuane

FOTO: Ilustracija

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu VDT-a podignutu protiv šestoro lica zbog neovlašćene prodaje droge.

Kako se navodi u optužnici, B.M., J.S., B.L., J.B., držvljani Crne Gore, C.D koji je odjavio državljanstvo Albanije i podnio zahtjev za državljanstvo Crne Gore, i B.Lj. državljanka Crne Gore, od 5. marta do 3. avgusta 2016. godine u Podgorici bavili su se prodajom marihuana i kokaina.

“Okrivljeni B.M. i okrivljeni J.S. zajednički nabavljali opojne droge kokain i marihuanu i iste zajednički neovlašćeno držali radi prodaje u kući okrivljene B.Lj., a takođe i neovlašćeno te droge prodavali, okrivljeni B.L. u ime i za račun okrivljenih B.M. i okrivljenog J.S. neovlašćeno prodavao kokain i marihuanu većem broju lica. Okrivljeni J.B. neovlašćeno je posredovao u kupoprodaji kokaina i marihuane između kupaca konzumenata tih droga i okrivljenih B.M., J.S. i B.L. kao prodavaca istih, okrivljeni CD. neovlašćeno posredovao u kupoprodaji opojne droge marihuane i kokaina između kupaca tih droga i B.M. kao prodavca istih, dok je okrivljena B.Lj. umišljajno pomogla okrivljenim B.M. i J.S. u izvršenju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga stavljajući im na raspolaganje svoju kuću, da u njoj u njenoj spavaćoj sobi skrivaju sredstva za izvršenje tog krivičnog djela kokain i marihuana”, navodi se u optužnici koja je potvrđena 12. marta.

Kako se dodaje, okrivljeni J.S. i okrivljeni B.M. nabavljali su kokain u količinama od po najmanje sto grama i marihuanu u količinama od po najmanje četiri kilograma.

“Angažovali su B.L. koji je najmanje 16 puta neovlašćeno prodao neutvrđene količine ovih droga za iznose od po 30 eura, 60 eura, 120eura, 270 eura, te iznose od po 300 eura, 350 eura i 700 eura , većem broju NN lica, među kojima i licima koja su u telefonskim komunikacijama oslovljavana ili se predstavljali kao M., V., D., M., B., M.M., u kojim prodajama je najmanje deset puta neovlašćeno posredovao između njega kao prodavca i tih NN lica kao kupaca okrivljeni J.B., koji je od kupaca preuzimao novac za kupovinu kokaina, a zatim telefonom pozivao okrivljenog B. da preko okrivljenih B.M. i J.S. obezbijedi tražene količine tih droga, nakon čega je B. predavao novac, a ovaj njemu ugovorene količine kokaina ili marihuane koje je zatim predavao kupcima”, navodi se u optužnici.

Okrivljeni CD. neovlašćeno je posredovao u kupoprodaji marihuane između R.S. kao kupca i B.M. kao prodavca koja je realizovana dana 16.3.2016.godine, i to količine od 493,86 grama.

“Tako što je kupca R.S. doveo u vezu sa prodavcem B.M. i u njegovo ime sa okrivljenim B.M. postigao dogovor oko kupoprodaje iste, a posebno način plaćanja, na način što je R.S. umjesto novca za kupovinu navedene količine marihuane predao B. dva laptopa kao garanciju da će mu platiti istu nakon što je prokrijumčari i proda u Srbiji” stoji u optužnici.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Udri, policijo!BrziMarasGusinje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Udri, policijo!
Gost
Udri, policijo!

Tako, policijo, hvataj bandu koja nam navlači i namamljuje djecu na otrov.

Maras
Gost
Maras

Nigdje u svjetu nema ovo inicijale Z.M. M.K itd itd itd samo u nasu privatnu drzavu… muka mije od vas

Brzi
Gost
Brzi

Zato objave puno ime i prezime lo je bio na roštilju

Gusinje
Gost
Gusinje

Sram vas bilo sto krije te imena onima koji truju nasu djecu! Dajte javno da se zna ko su, da probamo da ih izolujemo I da sacuvamo nasu mladost!

Send this to a friend