Hronika

Sicilijanos: Vrhovni sud odlično primjenjuje Konvenciju o zaštiti ljudskih prava

Vrhovni sud Crne Gore prepoznaje važnost primjene prakse Evropskog suda za ljudska prava i inicijator je nacionalnog i regionalnog dijaloga, u cilju potpune primjene konvencijskih prava, ocijenio je predsjednik Evropskog suda za ljudska prava Linos Aleksandre Sicilijanos tokom posjete toj instituciji.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, predsjednica te ustanove Vesna Medenica je govoreći o reformama u pravosuđu, naglasila da Vrhovni sud preduzima brojne aktivnosti u pravcu primjene prakse suda u Strazburu, prvenstveno intenzivnim dijalogom u Mreži najviših sudova pri Evropskom sudu.

“Ovo je prepoznato i u posljednjem non paperu, u kojem je konstatovana dobra saradnja dva suda”, kazala je Medenica.

U delegaciji koju predvodi Sicilijanos su sudije koje predstavljaju svoje države pred Evropskim sudom za ljudska prava iz Crne Gore, Islanda, Srbije, Hrvatske, Slovenije i prethodni sudija iz Turske.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
instalaterKomšija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
instalater
Gost
instalater

Zna li ovaj da ođe nema nijedne institucije, sve su to Milove instalacije! Instalacija v. d. stanja u VDT-u, Instalacija v. d. stanja u Sudskom savjetu, Instalacija v. d. stanja predsjednika Ustavnog suda, Instalacija v. d. stanja predsjednika DIK-a, Instalacija v. d. stanja direktora ASK-a, Instalacija predsjednice Vrhovnog suda, koja je prema mnogim ocjenama, i unutra i vani, izabrana neustavno… Više »

Komšija
Gost
Komšija

Šalili se ovaj.

Send this to a friend