Hronika

Sinđeliću odbijen zahtjev za dobijanje azila

Sinđelić

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev dodjeljivanje azila Saši Sinđeliću (38), svjedoku saradniku u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. gidine, saopšteno je CdM-u iz MUP-a.

“Po zahtjevu za dobijanje međunarodne zaštite Saše Sinđelića koji je podnijet 1. jula 2019. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova je donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori. Uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno je da je Saša Sinđelić učinio krivično djelo prije ulaska u Crnu Goru, za koje je, u skladu sa zakonodavstvom Crne Gore propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil i supsidijarnu zaštitu i da mu se odbije zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite”, naveli su iz MUP-a za CdM.

U MUP-u ističu da je Sinđelić u toku postupka po zahtjevu za dobijanje međunarodne zaštite saslušan u dva navrata, i tada je iznio činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori.

“Međutim, priroda iznijetih činjenica i okolnosti nije mogla bitno uticati na donošenje drugačije odluke, imajući u vidu odredbe članova 29 i 30 Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca”, pojasnili su u MUP-u.

Protiv donijetog rješenja Sinđelić može podnijeti tužbu Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja odluke.

<<<Viši sud: Crna Gora izručuje Sinđelića Hrvatskoj<<<

Podsjećamo da je prošle sedmice Viši sud u Podgorici donio je odluku kojom se odobrava izručenje Sinđelića Hrvatskoj, koja ga potražuje radi izdržavanja dvadesejednogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva Mirka Fotisa.

Crnogorska policija je 2. jula ove godine, postupajući na osnovu međunarodne potjernice Interpol Zagreb uhapsila Sašu Sinđelića.

<<<Uhapšen Saša Sinđelić<<<

Sinđelić je 17. juna ove godine stigao ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne prijetnje da će biti ubijen.

A. Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lepoglava
Gost
Lepoglava

DOBRO DOŠAO

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

vidi javi se maricu mozda ti on nesto zavrsi sad!!

Goran
Gost
Goran

Završili su mu vaši ipak…

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Kako nije uhapsen kad je dolazio da svjedoci? Mozda nismo banana drzava ali sudstvo nam je u banani….. Stanorupcija

Vhs
Gost
Vhs

A kako smije onda biti svedok saradnik? Mutna rabota.

Svijeća
Gost
Svijeća

Jer nije osuđen za krivično djelo u Crnoj Gori.

Djuka
Gost
Djuka

Pustise te niz vodu, prcc 🙂

Pesa
Gost
Pesa

Zaista nije uredu to što smo izdali ovog čoveka koji nam je svima glavu sačuvao tokom veliko ruske agresije potpomognute domaćim izdajnicima. Potpuno sam siguran da je nepravedno optužen za ubistvo u Hrvatskoj, jer ga je sigurno taj seljak tamo napao vilama i to je bila nužna odbrana. U afektu je uzeo seljakov traktor i pobjegao jer se plašio nepravednog… Više »

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Da i njega jednom pravda stigne.

Goran
Gost
Goran

Opet imate slučaj krvne osvete u Novom Sadu u Vojvodini, zašto te vesti nema kod vas nigde, nikad više 1918. i 1991. idite kući!!!

BAY-PAS
Gost
BAY-PAS

Po mom misljenju ne moraju ga spasavati on je u Hrvatskoj sledecih 20god.miran i ne moze doci u situaciju da nesto izlane.Mislim za vlast i za Katnica to bi bilo najbolje resenje.A kad odsluzi kaznu ako i bude ziv e onda ce mu prijetiti opasnost.

Milo Lekovic
Gost
Milo Lekovic

Konačno jednom bravo za vas👏👏👏👏

Kukuriku
Gost
Kukuriku

Tesko onome koga Srbi hrane a Crnogorci brane.

Goran
Gost
Goran

Ovog ste i branili i hranili, Katnić ga je iščupao i za ubistvo prvi put nemoj da se pravite ludi…sad tek ide a rabotu obavio za dzabe….

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Azil kod Riste ili kod Pipuna u Zetu.

Goran
Gost
Goran

Ko s katnićem luk sadi….

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ako si mislio da ce ti odbriti prevario si se zestoko

Onakojizna
Gost
Onakojizna

Na neki način moraju ga spašavati i siguran sam da ga neće izručiti to iz dva razloga. Prvi jer u slučaju da ga predaju hrvatima dovode predmet drzavni udar u pitanju kako zbog njegovog ionako urušenog kredibiliteta tako i zbog toga što im neće više htjeti svjedočiti ako se postupak ponovi.Drugo ako sinđu puste niz vodu vise im niko nece… Više »

Svijeća
Gost
Svijeća

Njegovo svjedočenje je završena stvar. A da li će neko htjeti da svjedoči ili ne u budućnosti je problem tužilaštva, dok odluku o izručenju donosi sud. To su dvije različite institucije.

Mark
Gost
Mark

Iskoristili ga i odbacili…

Bodin
Gost
Bodin

Jel ponikao luk?

Send this to a friend