Hronika ETIČKI ODBOR MUP - A

Službenik policije odbio poligrafsko ispitivanje

FOTO: Ilustracija

Načelnik RC GP “Centar” obratio se Etičkom odboru aktom sa kompletnom dokumentacijom povodom počinjenog krivičnog djela krađe vanbrodskog motora, plovila koje patrolira Skadarskim jezerom, naglašavajući da je od strane policijskog služebnika D.K. došlo do ometanja preduzimanja mjera i radnji, pišu Dnevne novine.

Naime, nakon što je taj službenik odbio poligrafsko ispitivanje predloženo za četiri službenika neposredno odgovorna za bezbjednost opreme, on je vršio pritisak da i ostali odbiju poligrafsko testiranje.

Uvidom u spise predmeta Odbor je donio mišljenje da je potrebno izvršiti dopunu u odnosu na dostavljanje izjave na date okolnosti od strane D.K..

Nakon dostavljanja dopune, Odbor je formirao mišljenje da se predmet vrati rukovodiocu organizacione jedinice sa preporukom da sagleda i izrekne mjeru iz svoje nadležnosti.

“Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica obratio se Odboru dopisom u odnosu na postupanje policijskog službenika koje nije u skladu sa vršenjem službe s obzirom da je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncetracija alkohola u organizmu od 1,27g/kg. Ostvarenim uvidom u priloženu dokumentaciju, Etički odbor je u ovom slučaju donio mišljenje da je PS prekršio odredbe Kodeksa policijske etike u članu 6, stav 1 Zaštita ugleda: „Policijski službenik je dužan da policijske poslove vrši na način da ne umanji svoj ugled i ugled Policije u cjelini, poštuje dobre običaje i slijedi etička načela u dosljednom sprovodenju zakona”, navodi Odbor.

9

avatar
1000
5
4
0
 
7
Eto takoMilutinNeka toIzvjestajSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Posto odbijsju poligraf i tako salju poruku ostalim gradjanima da sam im komandir ako ne mogu zakonski bas bih im odredio super buduce radne pozicije, brzo bi trazili doma da idu, sramota za policiju, kaljaju ugled kolega

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Pa sta ako nece na poligraf i sta tu ima veze ako se dogovore da nece poligraf nadjite im drugi dokaz…da se radi o klosarima i kriminalcima pustili biste advokate da rovare po dokumentima da ih oslobode

Eto tako
Gost
Eto tako

Pa zasto ne bi oni bas upravo bili primjer i uzor i kako tvrde nisu krivi i tim pokazali gradjanima kako treba saradjovati i otklonili bas svaku sumnju, tvoj komentar mi bas nije jasan, pricamo o policajcima ako sam dobro shvatio

Slavko
Gost
Slavko

Samo odbijanje poligrafa znaci priznanje krivice

Milutin
Gost
Milutin

Možda u MNE, inače nigde u svetu nije tako

Poznato
Gost
Poznato

Svi znamo o čemu se radi, je li tako.

Med.
Gost
Med.

Fokusirani ste na borbu četnika i partizana pa ste ovo napisali konfuzno

Marko
Gost
Marko

Ali su napisali.

Neka to
Gost
Neka to

Za ove cemo lako ali Cetnike nema mjesta u CG

Send this to a friend