Hronika

Službeniku spuškog zatvora zapaljen auto

ilustracija

Automobil službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Darka Jovanovića zapaljen je juče u danilovgradskom selu Martinići. Privatno vozilo Jovanovića bilo je parkirano ispred njegove kuće kada je zasad nepoznata osoba izazvala požar, piše Dan.

Jovanović je radnik obezbjeđenja u Kazneno-poporavnom domu UIKS-a.

To je čak četvrti napad na imovinu službenika spuškom zatvora u poslednjih nekoliko mjeseci. U avgustu je bačena improvizovana bomba u dvorište kuće Miodraga Strugara, koji je zapovjednik zatvorske policije. Prilikom eksplozije, srećom, nije bilo povrijeđenih, ali je nastala veća materijalna šteta. Od jake detonacije oštećena su dva vozila, službeni automobil koji koristi Strugar, kao i njegovo privatno vozilo. Nedugo nakon toga, policija je uhapsila M.D. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Nepun mjesec dana ranije, zapaljen je automobil njegovog kolege I.K. Auto marke “reno” zapaljen je u podgoričkom naselju Zabjelo. Kako Dan saznaje, to vozilo se vodi na ime djevojke sa kojom I.K. živi, a automobil su koristili oboje.

Pola godine ranije, na vozilo jednog službenika spuškog zatvora bačena je bomba. Ipak, taj slučaj je odmah rasvijetljen. Tada je zapaljen automobil nadzornika R.Z. Vozilo “pasat”, koje je bilo parkirano na parkingu ispred zgrade u Spužu u kojoj R.Z. živi, u potpunosti je uništeno u eksploziji. Zbog sumnje da je bacio eksploziv na vozilo, uhapšen je Danilovgrađanin L.Đ. (21). Eksplozivna naprava velike razorne moći je aktivirana, a komandir nije povrijeđen samo pukom srećom.

Iz Sindikata UIKS-a ranije su apelovali na nadležne da što hitnije reaguju u slučaju napada na imovinu njihovih kolega, tvrdeći da neadekvatan odgovor državnih organa daje vjetar u leđa napadačima. Istakli su i da zatvorski službenici zbog posla kojim se bave trpe različite napade na radnom mjestu i van njega.

“Službenici zatvora prinuđeni da biraju između časnog obavljanja posla, za šta im sleduju napadi, ili nezakonitog vršenja službe. Bomba, rafal, benzin, metalne šipke, više napadača junački s leđa, bejzbol palice, prijetnje, uvrede najvulgarnijeg karaktera…brojna su oružja i oruđa u borbi protiv časnih i odgovornih službenika UIKS-a. Kako ćemo se boriti protiv pošasti organizovanog kriminala, koja izjeda crnogorsko društvo, kada oni koji treba da sprovode zakon nemaju nikakvu zaštitu? Prije nekoliko dana našem kolegi je, dok je bio na poslu, zapaljen automobil. Prijetnja je bila direktna, stvarna i na kraju realizovana”, saopštili su ranije iz Sindikata UIKS-a.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
AntisistŠćepan majušniMilenaSRajanRašo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Antisist
Gost
Antisist

I treba ih malo dovesti u realnost,od sada ce se ljepse ponasati sa osobama

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Niko ne napisa da je možda dobio pare da unese ili uradi nešto za nekog robijaša

MilenaS
Gost
MilenaS

” A što mu je ono na glavi” ?

Rašo
Gost
Rašo

Kako neće vršiti napade na njih, kad su kazne koje se izriču počiniocima nikakve. Zamislite, bačio bombu i okrivljen za oštećenje tudje stvari, umjesto da bude okrivljen za izazivanje opšte opasnosti. To može samo kod nas. Pa se poslije pitamo što se ovo dešava.

Rajan
Gost
Rajan

To je terorizam, koje ostecenje….

Enigma
Gost
Enigma

Srećom imaju Sindikat inače bi im i kuće palili 😂😂😂😂

Gagi
Gost
Gagi

E sad ce neki sudija naravno potplacen odluciti “u ovom djelu nema osnove za krivicno gojenje”,da nebi dje mozda “njegov auto planuo”.

Send this to a friend