Hronika

Snimci pokazali da je podoficir Radenović unio drogu na brod

Foto: Radio Tivat

Video snimci izuzeti sa sigurnosnih kamera pokazali su da je osumnjičeni za članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge u slučaju “Jadran”, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, na školski brod unio 56 kilograma kokaina i oružje, pišu Dnebne novine.

Prema navodima istrage, on je imao zadatak da preuzima drogu od drugih pripadnika kriminalne organizacije, unosi je na školski brod i sakriva. Njegova uloga, kako je pokazala istraga, bila je da drogu nakon uplovljavanja školskog broda “Jadaran” u lukama Turske i drugih država prema dobijenim uputstvima predaje drugim članovima kriminalne organizacije, i od njih preuzima iste količine kokaina, te da ih po povratku u Crnu Goru predaje drugim članovima kriminalne organizacije radi dalje prodaje.

Vojinu Stuparu, osumnjičenom da je član navodne kriminalne organizacije koja je pokušala šverc kokaina vrijednog pet miliona eura preko školskog broda “Jadran”, produžen je pritvor do 1. oktobra. Istragom je utvrđeno da je njegov zadatak bio da postupa po naredbama organizatora i članova kriminalne organizacije, osumnjičenih Dejana Rovčanina i Vladimira Račića koji su u bjekstvu, te da obezbjeđuje i čuva vatreno oružje i municiju za potrebe kriminalne grupe, da istovremeno priprema, pakuje kokain u rance u kojima će je transportovati.

Optužnica za predmetni slučaj naći se se na kontroli pred Višim sudom u Podgorici početkom septembra. Podsjećamo, Vojna policija i Specijalno policijsko odjeljenje, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom, 19. aprila spriječili su transport kokaina prema Turskoj. Vrijednost zaplijenjene droge, procijenjena je na pet miliona eura. Istražitelji su došli do saznanja da je član grupe koja je švercovala 56 kilograma kokaina koji je pronađen na brodu “Jadran” i Radomir Ostojić iz Tivta, a status svjedoka saradnika dodijeljen je starijem vodniku Milošu Kuliću.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
SefketJadranka JonskaEtoŠpijunsko ČevoPatrolne sape
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Katnic snima akcione komedije.

Jadranka Jonska
Gost
Jadranka Jonska

Blago njihovim familijama.Niko nista ne radi,dana staza nidje niko nema a zive na visokoj nozi.U znoju i radu nijesu a stekli sve posteno.Ponekada pozelim da uzivam i setam njihovog psa lakse bi mi bilo.Ovako 30 god.radi crnci ni za sto.

Špijunsko Čevo
Gost
Špijunsko Čevo

Kupio 50kila od plate 400eura

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

I dje je snimak … Sve namjestaju

must
Gost
must

Hoce li mi neko objasniti kako to da su organizatori uvijek u bjekstvu ? Znaci da znaju prije svih, i pobjegnu?

Eto
Gost
Eto

Horejšio ti li si?

Send this to a friend