Hronika

SNP očekivao da će Stanković podnijeti ostavku: Pravosudni sistem u dubokoj krizi

Današnji izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca pokazao je svu dubinu krize u kojoj se nalazi pravosudni sistem Crne Gore, ocijenili su u Socijalističkoj narodnoj partiji.

<<<Odluke o tužilaštvu neće donositi lica sa potjernice<<<

“Ni sva objavljena komunikacija Duška Kneževića i Stankovićevog dojučerašnjeg čovjeka od povjerenja, sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, nije bila dovoljna da ubijedi članove Tužilačkog savjeta da uskrate podršku prvom čovjeku crnogorskog pravosuđa. Nadali smo se da će Stanković imati dovoljno hrabrosti i digniteta da sam podnese ostavku i na taj način skine ljagu sa svog imena i sa funkcije koju pokriva, ali se to nije desilo. Umjesto toga, Tužilački savjet je, kao apsolutno podanički aparat, na sebe preuzeo odgovornost za afere koje mjesecima unazad potresaju našu državu”, ističu u SNP-u.

Prema njihovim riječima, najave nekih članova Tužilačkog savjeta da će preispitati podršku Stankoviću ukoliko se u roku od tri mjeseca dokaže da je bio umiješan u korupcionaške afere ne daju nam mnogo nade da će se pomenuta situacija razriješiti na valjan način.

“U to nas uvjerava njihova dosadašnja prilježnost da Stankovića pomognu na svaki mogući način, pa i tako što niko u cijeloj državi nije bio dovoljno hrabar da se kandiduje za ovu funkciju. Neki su, kako kažu, spremni da odu i na poligrafsko ispitivanje kako bi dokazali svoju nevinost, iako odlično znaju da se ono ne može koristiti kao sredstvo u dokaznom postupku, te da se uvijek može naći način da se poligraf izigra”, navode u SNP-u.

Kako su naglasili, Crna Gora je tako, pored neustavno izabrane predsjednice Vrhovnog suda, sada dobila i vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca opterećenog kriminalnim hipotekama.

“Ovakvo stanje će se vjerovatno produžiti u nedogled, odnosno do onog trenutka kada DPS-u bude odgovaralo da se isto promijeni. Do tada građani države koja je prva na listi čekanja za prijem u EU trpjeće posledice neodgovornog i neozbiljnog djelovanja čelnika vlasti”, zaključuju u SNP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Zbog čega je Vujošević u pritvoru zna li ko?

CiNick
Gost
CiNick

Ako bi dao ostavku bio bi to znak da svak može smijeniti svakoga funkcionera. Dovoljno je da napravi sniimak tel razgovora dvije osobe u kojem optužuju izabranog funkcionera.

Strijelac
Gost
Strijelac

Moćni SNP…..ako vas ne posluša neće drugoga….mnogo ste jaki i vi i sve što je od vas otpalo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Imaju vise glasova nego SD i SDP.

dobronamjerni
Gost
dobronamjerni

Što ono bijaše SNP?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Stranka koja drzi apsolutnu vlast u jednoj opstini Crne Gore.

Haris
Gost
Haris

I ja sam očekivao da nesposobni paraziti opozicije podnesu ostavke, ali ništa, evo tri godine mjesečno uzimate po 2.000,oo€ za NErad.

Send this to a friend