Hronika

Španska policija zatražila pomoć crnogorskih kolega u istrazi o ubistvu Peruničića

Foto: Printscreen

Španska policija je u kontaktu s crnogorskim kolegama kako bi provjerila kriminalnu prošlost Baranina Miloša Peruničića, koji je nedavno ubijen u Marbelji, a čija je likvidacija vezana za nedozvoljene radnje na teritoriji Crne Gore, piše španski portal Diarious. Istražitelji se nadaju da će im to pomoći da razriješe motiv ovog ubistva.

“Čini se da istraga ukazuje da je Peruničić bio član kriminalne organizacije sa Balkana koja je već duže vrijeme u sukobu sa drugim klanom. Njihov rat, kako piše lokalna štampa, već ostavlja dugačak trag ubistava širom Evrope navodi pomenuti portal.

Španska policija je uspjela da potvrdi pravi identitet ubijenog, koji je prvobitno identifikovan na osnovu dokumentacije koju je koristio u Španiji od kadaje stigao u tu zemlju 2013. godine.

“Žrtva je prvi put identifikovana u Španiji 11. septembra 2014. godine pod imenom Slaviša, kada ga je patrolni čamac presreo u čamcu sa 31 kilogramom kokaina. Sa istim identitetom mu je suđeno. Tužilaštvo je tražilo da bude osuđen na 13 godina zatvora, ali ga je sud osudio na šest godina. U kazneno-popravni centar Botafuegos (Algekiras) ušao je kao Slaviša. Imao je uzorno ponašanje, zbog čega je 19 puta nagrađivan”, pišu španski mediji.

Španski mediji su prenijeli da je u centru Marbelje, oko dva časa po podne, ubijen muškarac, koji je, prema prvim podacima, zadobio pet rana od metaka.

“Ubijeni je državljanin Crne Gore. Napadač je iznenadio žrtvu nasred Ulice Artura Rubinštajna, paralelno sa središnjom Avenijom Rikardo Sorijano, i ispalio rafal u nju. Policija je pronašla tijelo u lokvi krvi na pješačkom prelazu u Ulici Artura Rubinštajna”, objavili su španski mediji.

Ubica je ispalio smrtonosne hice u Baranina na pješačkom prelazu, a na fotografijama sa lica mjesta vidi se da su ga meci pogodili u predjelu glave. Peruničić je umro na licu mjesta. Španska policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen.

Kako su objavili španski mediji, Peruničić je snimio poslednje trenutke svog života. Navodno, neposredno prije nego što je surovo likvidiran, snimao je zvučnu poruku u kojoj se u jednom trenutku čulo „neko puca“ i zvuk ispaljenih hitaca.

Ubijeni Baranin je dovođen u vezu sa ubistvom hrvatskog novinara Iva Pukanića.

Robert Matanić, koji je osumnjičen za ubistvo Pukanića, dovodio je Miloša Peruničića u vezu s likvidacijom vlasnika „Nacionala“. On je hrvatskoj policiji rekao da je Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, koji su takođe osumnjičeni za ubistvo Pukanića, u poznao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, i to preko Miloša Peruničića iz Crne Gore. Peruničić je s Milovanovićem uhapšen zbog pljačke Delta banke. Matanić je ispričao da je zajedno s njima planirao neuspjeli bijeg iz zatvora”, objavio je ranije „Pres“.

Matanić je rekao da mu je u ljeto 2008. godine upravo Miloš Peruničić javio da u Zagreb dolaze Gudurić i Milovanović i naložio mu da im na svaki način pomogne.

Ubijen automatskim oružjem

Kako su nakon ubistva Miloša Peruničića prenijeli španski mediji, ubica je stao pred žrtvu i povukao okidač automatskog pištolja. Potom je pobjegao motociklom. Neki izvori tvrde da ga je neko pokupio tim vozilom, dok drugi tvrde da je ubica upravljao motociklom.

“Mafije iz istočnoevropskih zemalja na ovom području koegzistiraju sa bandama iz Kolumbije, Švedske i Irske. Oni se međusobno povezuju kroz poslove trgovine narkoticima, ženama i krijumčarenim duvanom, kao i kroz pranje novca ili unajmljivanje ubica. Ta mješavina izaziva napetost i smrt objavio je ranije”, portal El Espanjol.

 

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Šta ima vezeBudimo realniVarošaniSupport
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šta ima veze
Gost
Šta ima veze

Koga briga.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Е ако им наша полиција помогне то ће бити равно чуду.

Varošani
Gost
Varošani

Tomic F Aladinov spijun.

Support
Gost
Support

Nije zatražila pomoć, nego informacije. Nemaju naši kome što da pomažu, kad nijedno ubistvo nijesu riješili. Možda bi Ukrajincima mogli da se obrate za pomoć.

Send this to a friend