Hronika

Stanković od danas v.d. vrhovnog državnog tužioca

Ivica Stanković

Tužilački savjet izglasao da od danas vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca bude Ivica Stanković i on će na toj funkciji ostati do izbora novog VDT-a.

“U nastavku vanredne sjednice, Tužilački savjet odredio je da vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca od 8. oktobra bude dosadašnji Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković”, objavljeno je kratko na sajtu Tužilačkog savjeta.

<<<Tužilački savjet pokazao da ne dozvoljava da odluke o tužilaštvu donose lica sa potjernice<<<

Dio javnosti smatrao je da Stankoviću, zbog afera u koje ga je upleo odbjegli biznismen Duško Knežević, optužujući ga da je primao mito, ne bi trebalo dati povjerenje da rukovodi VDT-om do izbora novog čelnika te institucije.

Član Tužilačkog savjeta Velimir Rakočević je nakon današnje sjedince izjavio da je Tužilački savjet donio odluku da dužnosti Vrhovnog držvnog tužioca bude dosadšnji VDT Ivica Stanković. On je pojasnio da je to bila i jednina moguća opcija sa obzirom da je na Opštoj tužilačkoj sjednici jedino Stanković izarzio želju da obavlja tu funkciju, dok su ostali vrhovni državni tužioci odbili tu funkciju jer su smatrali da bi jedino Stanković mogao da je obavlja.

Rakočević je naglasio da je izbor jedini logični i da su optužbe koje su izašle u javnost još uvijek neutemeljene i posredne, bez ikakvih konkretnih dokaza.

“Lično mislim da dok se ne dokaže nečija krivica ne možemo nikog optuživati. Ja sam dao konsenzus ovom izboru uz uslov da ukoliko se u narednih tri mjeseca dokaže da su optužbe tačne, ili samo dio njih, lično ću tražiti da Stanković bude uklonjen sa ove funkcije”, kazao je Rakočević.

Ivici Stankoviću juče je istekao četvorogodišnji mandat i on je po automatizmu, istekom mandata postao državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu i prema zakonu mogao je biti jedan od kandidata za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca.

Članovi Tužilačkog savjeta su tužioci Sonja Bošković, Veljko Rutović, Ljubinka Bašović, Hasan Lukač, Duško Milanović, predstavnica Ministarstva pravde Nataša Radonjić, iz reda uglednih pravnika prof.dr Velimir Rakočević, prof. dr Aneta Spaić, Milan Filipović i Ranka Čarapić.

 

43

avatar
1000
34
9
0
 
39
gostJadranka JonskaŠćepan majušniAaaaaaSerdar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

nije da niko nije smio da mu parira,nego niko ne zeli da bude na funkciju koju zele da kontrolisu svi faktori,pocev od nevladinog sektora,preko poslanika kako kome dune i odgovara pa sve do vas tupavih gradjana koji palite samo na spekulacije i demagogiju. ko je lud da vrsi najodgovorniju funkciju u drzavi u kojoj je svaki tupan ,,ekspert,, u tom… Više »

Jadranka Jonska
Gost
Jadranka Jonska

E jada i nevolje.Sve ovo treba obakvom narodu.Parovi…Zadruge….Nijeste bolje ni zadluzili.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Svi do zadnjeg korumpirani ćute ko ribe
u državama sa ovakvim pravosuđem dugo nećebiti mira

Aaaaaa
Gost
Aaaaaa

Sramota !!! Niko nije smio da mu parira sviju je ucijenio !!!

Serdar
Gost
Serdar

Koliko tanka ljudska individua.
Kako ga nije sramota da sjedi na tom mjestu.

Mrki
Gost
Mrki

a i sve da nije kriv,posten covjek bi se povukao sa funkcije

POJK
Gost
POJK

Kad ovce misle da će “vukovi” ustuknut od blejanja.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ivice, sve ih u marice! I ove sa foruma što se bune isto..😂😂 Šalim se, ristići, ne bih ja vas dao ni za brdo karamela!😂

Mina
Gost
Mina

Ivica Stankovic je odlican pravnik,i potpuno je ispravna odluka Tuzilackog savjeta da mu produzi mandat.Medjutim,on sam bi sada trebao da da ostavku,iz razloga sto mu je institucija iskompromitovana ponasanjem sekretara,Vukosevica.On i njegova supruga,Draginja, oklevetani su od strane lica sa potjernicr Duska Knezevica koji je ojadio Garantni fond i pobjegap iz Crne Gore.Zbog toga, trebao je da odgovara Zugic,a nije.Objektovna odgovornost… Više »

Rajan
Gost
Rajan

NO COMENT…..

Kuki
Gost
Kuki

NARODE JAAAAVI SEEEE.

Promaja
Gost
Promaja

Vidim da ni botovi nisu aktivni ispod ovog clanka, mora da je i njih sramota da klape 🤣

Morpheus
Gost
Morpheus

Snimace se filmovi o nama kao o Kolumbiji i Meksiku, mafija pocela otvoreno sve da radi

mojsilović
Gost
mojsilović

U Princes na bazen do daljnjeg i da se slave Rođendani nego kako. Poštenije Familije od njega i Draginje u Crnu Goru nema. Fino se i slažu brat bratu On je pozicija žena opozicija ali bez ikakve svađe baš kako i treba.

Džo
Gost
Džo

Našla vreća zakrpu.

Rale
Gost
Rale

@mojsilović Ili- svaka šerpa svom poklopcu

mojsilović
Gost
mojsilović

A ovo je prava ljubav ostalo su gluposti. Podmlađuje njega Draginja neće taj još deset godina u penziju.

Goga
Gost
Goga

Četiri člana kao glasala protiv ali nijesu podnijeli
ostavku.

Send this to a friend