Hronika

Sudar vozila Hitne pomoći i automobila u Budvi

Foto: CdM

Saobraćajna nezgoda desila se danas oko 16.30 časova u Budvi, a u njoj, na sreću, niko nije povrijeđen.

Foto: CdM

Do nezgode je došlo kada su se na glavnoj budvanskoj raskrsnici sudarili vozilo Hitne pomoći i automobil.

Foto: CdM

Policija je obavila uviđaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Igor
Gost
Igor

stav iz clana 107 Zakona o bezbjednosti saobracaja na drumovima Crne Gore glasi: “Vozila sa prvenstvom prolaza imaju prvenstvo prolaza u odnosu na sva druga vozila, osim u odnosu na vozila pod pratnjom i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlašćenog policijskog službenika, kad im je tim znakovima zabranjen prolaz” Dakle… Više »

freeman
Gost
freeman

Zalosno je sto 90% ljudi ne zna saobracajna pravila I misle da vozilo sa upaljenim rotacijama I sirenom moze da prodje kroz crveno svijetlo na raskrsnici. Na zalost medju njima su I vozaci sluzbenih auta, policije I hitne pomoci. Kruzni tok je za njih visa matematika.

Igor
Gost
Igor

potpuno se slazem sa tobom

Vlaca
Gost
Vlaca

Sada neće imat čim da voze bolesne godinu dana…..jaoojjj

A mi smo ti ...
Gost
A mi smo ti ...

Ne čuje gospodin sirene a još vozi X5 ma on je sila nemora se sklonit Hitnoj pomoći .

freeman
Gost
freeman

Primijetio sam da I policija I hitna pomoć pod rotacijama prolaze kroz crveno svijetlo na raskrsnici, čineći najveći prekršaj koji će nekoga stajati života, a ima već zabilježenih takvih slučajeva.

Mickelie
Gost
Mickelie

Vozila pod rotacijom imaju apsolutno prvenstvo prolaza za tvoju informaciju.

freeman
Gost
freeman

Molim te procitaj saobracajna pravila prije nego odvališ takvu glupost. Na raskrsnici regulisanoj semaforima, MORAJU ds cekaju I vozila pod rotacijom, ukoliko saobracaj ne regulise saobracajac koji bi im eventualno dao prednost.

Rondom
Gost
Rondom

Gdje li si ti polagao? Hitna pomoc ukoliko ima ukljucenu svejtlosnu i zvucnu signalizaciju moze da prodje kroz crveno. Ukoliko ima ukljucenu samo svjetlosnu ne moze. Toliko

freeman
Gost
freeman

Polagao sam u auto-skoli, ne na njivi za razliku od tebe. Ako kojim nesrecnim slucajem Imas dozvolu, ti si potencijalni ubica. Ako znas sta je internet, molim te nadji pravvila prvenstva na raskrsnici. Znas ono da procitas, slova , sjecas se?

freeman
Gost
freeman

Ako znas da citas I imas internet, potrazi neki relevantan sajt sa pravilima na raskrsnici. Molim te procitaj, za dobro svih nas I zastiti nas kako od tvojih nebuloza tako I u saobracaju.

Podgorica
Gost
Podgorica

Samo ako rotaciju prati i zvucno oglasavanje tj sirena. Samo sa rotacijom nemaju prednost.

Vozac
Gost
Vozac

Bio je nedje prošle godine slučaj u Dubrovniku da je hitna sa upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom prošla kroz crveno i došlo je do nezgode sa drugim vozilom i sud je okrivio vozača putničkog auta

freeman
Gost
freeman

Netacno. Pitaj za to vozaca hitne pomoci u spuskom zatvoru koji je prosao kroz crveno kod krivog mosta, kada je poginula pacijentkinja koju je vozio. Pisao je CDM o tome. Ljudi, nije tesko procitati saobracajna pravila, molim vas ucinite to zbog svih nas.

Cuca iz Boke
Gost
Cuca iz Boke

Je li dolazila hitna za njih?

CG77
Gost
CG77

Hitna je prvo udarila u drugo vozilo i samo se zaustavila na tog dzipa. Slikano je samo iz jednog ugla, pa ne vidite ni pola sudara

Neo
Gost
Neo

Cdm foto

Kosljun
Gost
Kosljun

Ne spasava zivote brzina voznje I panika vec znanje i obucenost doktora i tehnicara, takvih je sve manje, Stefanovic sve sto valja otjera, sramotno kako se sroza Zavod za HMP.

Odlicno
Gost
Odlicno

Ti isprica neku svoju pricu

Popokatepetl
Gost
Popokatepetl

Kosljun isprica istinu. Najgori ljekari bez specijalizacije rade u hitnoj. Jos pricaju okolo kako ne mogu da dobiju specijalizaciju zbog partijskog uslovljavanja. Zali boze podgorickih bolonjskih doktora iz hitne, toliko od mene.

460
Gost
460

Nije vozio doktor.

Send this to a friend