Hronika

Suđenje Medojeviću: Zabilješka o oduzetom novcu može se koristiti u postupku

FOTO: Arhiva CdM-a

U nastavku suđenja jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i njegovoj navodnoj kriminalnoj grupi koja se tereti za pranje novca, juče je u Višem sudu u Podgorici počelo čitanje pisanih dokaza zapisnika o pretresu stanova i kuća okrivljenih Željka Šćepanovića i Gordana Konatara, te potvrda o privremeno oduzetim stvarima.

Između ostalog, pročitana i odluka Skupštine Crne Gore od 29. juna 2017. godine kojom se skida poslanički imunitet Medojeviću.

“Tom odlukom Skupština je prejudicirala odluku Višeg suda, navodeći da se može pokrenuti krivični postupak protiv mene i odrediti pritvor. To je prva odluka Skupštine gdje se prejudicira odluka suda i daje saglasnost za određivanje pritvora. Ova odluka je protivustavna zbog čega smo podnijeli postupak pred Ustavnim sudom”, naveo je Medojević.

On je ponovio ranije navode da je riječ o ličnoj odmazdi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, te da upravo pomenuta odluka pokazuje da se radi o političkom procesu.

Na jučerašnjem suđenju pročitana je službena zabilješka Uprave policije od 18. oktobra 2016. godine o oduzimanju 30.000 američkih dolara i 17.700 eura od optuženog Šćepanovića i 2.265 eura od optuženog Konatara.

U njoj je navedeno da se 30.000 američkih dolara se nalazilo u papirnoj kesi pored mjenjača u automobilu Šćepanovića dok je 17.700 eura pronađeno ispod njegovog sjedišta.

Nakon pročitanog dokaza advokat Dušan Radosavljević je predložio sudu da ga izuzme iz spisa predmeta jer službena zabilješka ne može biti dokaz na sudu.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević usprotivila se predlogu odbrane.

“Ovo može i mora se koristiti u ovom krivičnom postupku. Cijene se činjenice, a ne izjave, a ovaj stav saglasan je i sa dosadašnjom praksom. Saglasna sam da ukoliko postoji nečija izjava da se ona ne cijeni i ne koristi u krivičnom postupku”, istakla j e Vukčević.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, osim Medojevića tereti se i Momir Nikolić, biznismen iz BiH, kojem se sudi i za utaju poreza.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, član PzP-a Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i diler deviza Gordan Konatar.

13

avatar
1000
8
5
0
 
13
Govedo izRasovePromontenegeoMarkoPalmaDebeli🔴🔵⚪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Sto se dogodilo sa drzavnim udarom 😃

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Opran je!

PalmaDebeli
Gost
PalmaDebeli

Ima li grđe slike danas. Svi na gomilu, ufurani, a žedne bi nas preko vode…

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Dps stoka na aparatima

Promontenegeo
Gost
Promontenegeo

ali Nespresso aparatima, pod klimom i osmijesena 🙂

mrkela
Gost
mrkela

Medo se stalno brani taktikom , držte lopova i zašto njega kad ima većih lopova od njega . Nikako da priča o činjenicama iz optužnice .

Svjefol
Gost
Svjefol

Lijepa ekipa za sahovsko prvenstvo ZIKSA… u produzenom trajanju..

Velimir
Gost
Velimir

Sto prije I sto duze bude u zatvoru manje su sanse da obnovi djelo ili ucini nesto teze protiv drzave!
Ovaj za pare I grobove predaka prodaje!

nikola
Gost
nikola

Naravno treba dati podrsku KATNICU ali i on mora krenuti i od ovih nedodirljivih koima rodbina sve finansira i kupuje iz inostranstva a njima se na rijec sve vjeruje

Radonja
Gost
Radonja

Podrska za rad Milivoja Katnica. Konacno shvatamo da je Katnic za sve bio u pravu. E viva!!!!!!!!

Iva
Gost
Iva

😂😂😂😂😂😂😂😂

roro
Gost
roro

Radonja,brzo kapiraš stvari?

Ivan Sekulovic
Gost
Ivan Sekulovic

I za Dubrovnik?

Send this to a friend