Hronika

Suđenje za planiranje ubistva Šaranovića: Dinić samo jednom prelazio granicu

Suđenje za planiranje ubistva Šaranovića: Dinić samo jednom prelazio granicu
foto: Arhiva CdM-a

U nastavku suđenja optuženima za planiranje ubistva Slobodana Šaranovića Alanu Kožaru i Milanu Diniću juče su pred Višim sudom u Podgorici čitani pisani dokazi. Pročitan je dopis Sektora granične policije o prelasku državne granice Crne Gore za okrivljenog Dinića, u kojem je navedeno da je jedini put prešao granicu na Graničnom prelazu Dobrakovo kod Bijelog Polja 25. decembra 2016. godine na izlasku iz Crne Gore.

Branilac okrivljenog Kožara, advokat Zoran Piperović, dao je predlog da se u nastavku dokaznog postupka kao dokaz provede izjava pokojnog Slobodana Šaranovića, koju je u svojstvu građanina dao tužiteljici Maji Jovanović.

“Pitao sam na ročištu kada se raspravljalo o zakonitosti podignute optužnice zašto ovaj dokaz nije uvršten. Tužiteljica je rekla da se radi o prikupljanju obavještenja od građanina. Napominjen da je Šaranović samoinicijativno otišao u Specijalno tužilaštvo i dao izjavu. Ako su ovdje kao dokaz provedena dva lista papira A4 formata i gugl mapa sa skicom na kojoj se nalazi kuća Alana Kožara, onda predlažem da se kao dokaz uvrsti ova Šaranovićeva izjava. Molim sud da se radi utvrđivanja istine i ova službena zabilješka uvrsti kao dokaz. Ovo je jedini iskaz Šaranovića u ovom predmetu”, naveo je Piperović.

Tom predlogu protivila se postupajuća tužiteljka Lidija Vukčević, navodeći da je riječ o izjavi koju je dao Šaranović, te da iz formalnih razloga ona ne može predstavljati dokaz u sudskom postupku.

Sutkinja Biljana Uskoković sa članovima sudskog vijeća naknadno će se izjasniti o ovom predlogu odbrane.

Tužiteljka Vukčević obavijestila je sud da u u naredne dvije sedmice očekuje odgovor biroa u Velikoj Britaniji kojem je povjereno vještačenje telefona blekberi koji je pokojni Slobodan Šaranović sa pištoljem predao policiji krajem decembra 2016. godine.

“Telefonskim putem sam se nekoliko puta interesovala da li je nalaz telefona gotov i rečeno mi je da ću odgovor dobiti putem međunarodne pomoći” saopštila je Vukčević na jučerašnjem ročištu.

Prvooptuženi u ovom postupku Kožar prema optužnici se tereti da je tokom 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju čiji je pripadnik postao Dinić.

Kožar se u decembru 2016. sastao sa Dinićem i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon i dao uputstvo da liši života sada pokojnog Šaranovića.

Dinić je 24. decembra 2016. godine tražio da se sastane sa Šaranovićem kojem je tom prilikom predao navedeni pištolj i mobilni telefon sa SIM karticom.

Šaranović je ubijen nekoliko mjeseci kasnije u Budvi ispred svoje zgrade.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Greska u naslov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Greska u naslov
Gost
Greska u naslov

Izmijenite naslov. Nije Drinčić, nego Dinić. Ne morate objavljivati komentar.

Send this to a friend