Hronika

Suđenje za pokušaj ubistva Đurovića i Sjekloće: Optuženi pregovara o priznanju krivice

Pokušaj ubistva Đurovića

Početak suđenja optuženima za planiranje ubistva Baranina Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće, odložen je za 16. jul na zahtjev specijalnog tužioca Saše Čađenovića. Naime, tužilac Čađenović je u dopisu Višem sudu naveo da je odbrana optuženog Đorđija Cicmila podnijela predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice, te da su pregovori u toku. Zbog toga je i branilac optuženog Cicmila ranije tražio odlaganje pretresa.

<<<Za glavu Đurovića 20.000 eura, za Sjekloću 50.000<<<

Prema optužnici SDT-a za planiranje ubistva Đurovića optuženi su Enzan Ciriković, Eldar i Mirzet Nurkovića, Đorđije Cicmil, Darko Milić, Almir Jahović i Adnan Osmanagić. Optuženih Jahović i Osmanagić nijesu dostupni crnogorskim organima i sudiće im se u odsustvu, dok se ostali optuženi nalaze u pritvoru.

Eksplozivna naprava (prema navodima optužnice namijenjena za ubistvo Đurovića) sadržala je oko pola kilograma eksploziva, i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru. Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio optuženi Ciriković. Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema. Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović.

Prema sumnjama istražitelja, Osmanagić je za glavu Đurovića ponudio 20.000 eura i “audi A8”. Kako se dodaje, u planu je bilo i ubistvo boksera Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 eura, a okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo.

“Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću”, stoji u optužnici. .

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Pi.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pi.
Gost
Pi.

Amater.

Send this to a friend