Hronika Suđenje za ubistvo Ljuba Jovanovića

Suđenje za ubistvo Ljuba Jovanovića: Napadač je bio hitar i nizak

Ljubo Jovanović

U podgoričkom Višem sudu danas je u nastavku suđenja za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića svjedočio Zoran Đukanović, koji je kazao da je na dan ubistva, odnosno 30. juna 2011. godine, sa dva prijatelja bio u kladionici na Cetinju, kada je u objekat “uletio” momak sa pišotljem. Sjećajući se tog događaja, kazao je da je napadač bio “hitar i nižeg rasta”, te da je udario radnika kladionice dva puta.

Svjedok Đukanović je ispričao da su sat vremena nakon njegovog dolaska u kladionicu došla dva košarkaša.

“Momak je uletio sa pištoljem. Košarkaši su preskakali preko nas, izlazeći van. Čuo sam pucanj. Slabije čujem, pa ne znam šta se dešava. Napadač je, kako se sjećam, bio hitar i manjeg rasta. Ja sam visok 178 centimetara, a ovaj je bio niži par centimetara”, rekao je svjedok, dodajući da nije vidio gdje je pobjegao napadač jer je zadnji izašao iz kladionice.

“Sve se brzo odigralo, odjednom je ušao napadač sa pištoljem u ruci uz viku “pljačka, pljačka” i pošao do radnika kladionice da uzme pare”, kazao je svjedok Ilija Kapa.

“Čuo sam pucanj, ali nijesam mogao da vidim jer je bio hodnik. Nisam vidio lice napadača, jer je bio maskiran”, naveo je Kapa.

Svjedok Marinko Rajković naveo je da je igrao rulet, kada je ušao napadač sa pištoljem.

“Kada je napadač krenuo prema pultu, ja sam izašao iz prostorije. To je bio šok za mene. Košarkaš Ljubo Jovanović je bio van kladionice, ja sm ga sa još jednim starijim čovjekom ubacio u taksi vozilo. Napadač je bio dosta mršav i niži od mene 10-15 centimetara, a moja visina je 186 centimetara”, kazao je Rajković.

Svjedočio je i bivši košarkaš Nikola Ivanović koji je sa sada pokojnim Jovanovićem bio u trenutku ubistva, naveo je da su ušli u kladionicu kako bi se sklonili od kiše.

“Ušli samo u kladionicu i nedugo zatim ušao je momak sa fantomkom i počeo da maše pištoljem. Čuo sam kako je govorio “Pljačka i daj pare”. Imao je naglasak kao da je iz Srbije. Bio je baš nizak, mislim da je bio visok 170 ili 175 centimetara. Napadač je imao i rukavice koje si otvorene na prstima, a mislim da je u desnoj ruci držao pištolj”, naveo je svjedok.

Optuženi Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete se da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati, opljačkali klub Lutrije Crne Gore na Cetinju. Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.

Branilac okrivljenog Konatara, advokat Boris Marinović, kazao je da djelovi iskaza koji se odnose na visinu napadača isključuju njegovog branjenika kao osumnjičenog. Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 30. juna 2011. godine u kladionici “Lutrije” koja se nalazi na Balšića pazaru u centru Cetinja. Jovanović je bio slučajna žrtva teškog razbojništva, a u kazino se sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše.

Send this to a friend