Hronika

Svjedok otkucao vođe kavačkog klana

Foto: CdM

Akcija hapšenja pripadnika „kavačkog klana“ uslijedila je nakon što su istražni organi obezbijedili svjedoka, saznaje Dan.

Na osnovu iskaza tog svjedoka, čije se ime drži u tajnosti, uslijedila su hapšenja i krivične prijave protiv Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji su u policijskim evidencijama označeni kao vođe „kavačkog klana“, čiji članovi su većinom uhapšeni 20. aprila.

Sa Kašćelanom su uhapšeni i Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš, dok policija traga za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem, zvanim Žuti, Milanom Vujotićem i Milanom i Draganom Kneževićem.

Pomoćnik direktora Uprave policije koji rukovodi sektorom za borbu protiv kriminala Dejan Knežević pojasnio je na jučerašnjoj konferenciji za štampu da su u ovom slučaju sarađivali sa zemljama zapadnog Balkana i Europolom, a saradnja Specijalnog tužilaštva i policije rezultiralo je podnošenjem krivične prijave protiv 14 osoba.

“Osumnjičeni su S.K., R.Z., D.K., M.R. i M.K. iz Kotora, R.Ž., V.V. i Z.P. iz Nikšića, M.V., A.D,,Z.K. i K.M. iz Podgorice, S.R. iz Tivta i D.P. iz Pljevalja. Trenutno se radi o jednom ubistvu, ali možda će biti proširenje istrage i za drugaubistva. Policija traga za Zvicerom, raspisana je potjernica. Za neke osumnjičene koji su u bjekstvu imamo informacije da mogu biti na području Crne Gore, a za druge da su ranije napustili državu i u kojim su državama rekao je Knežević.

>>>>Abazović o hapšenju kriminalne grupe Kašćelana: Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u prethodnoj deceniji>>>

On je istakao da policija preduzima određene mjere prema svim pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, ali je praćenje kriminalaca visokog ranga vrlo otežano.

“Boje se ne samo policije, već i za svoju bezbjednost jer mogu biti žrtve rivalskih klanova. Ne spavaju kod svojih kuća, često mijenjaju mjesto boravka, vrlo uzak krug ljudi zna gdje borave i gdje se kreću. Često je i napuštanje države i vraćanje u državu. Nije uvijek lako, pogotovo u malim mjestima, primjenjivati nadzor 24 časa nad bilo kojim visokopozicioniranim pripadnikom klana. Siguro su primjenjivanje mjere, ali je lociranje vrlo otežano. Optimista sam da će i Zvicer, kao i drugi, biti lišen slobode i priveden pravdi”, kazao je Knežević.

On je saopštio da su prijave protiv uhapšenih podnesene zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne ogranizacije, ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvrši laštvu.

“Prilikom pretresa su pronađena blindirana i skupocjena vozila, koja su oduzeta, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i određeni dokumenti koji se u daljem postupku mogu koristiti kao dokazi za izvršenje drugih krivičnih djela pored navedenih. Fokus će biti usmjeren i na druge kriminalne grupe i na njihove aktivnosti van Crne Gore”, naglasio je Knežević.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je ovo najjači udarac koji je zadat mafi ji u protekloj deceniji u Crnoj Gori, uz poruku da je to prvi od onih koji će uslijediiti u narednom periodu.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
nenad mneGojkoLelaMićo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nenad mne
Gost
nenad mne

A možeš misliti, izvor je DAN?

Lela
Gost
Lela

Držite se momci!!!!!

Mićo
Gost
Mićo

Naredio Vučić,drugačije ga uhapsili nebi.Sad im je Vučić gazda,kkoji Dritan,Krivokapic,Vojvoda….

Gojko
Gost
Gojko

Ko god da je naredio zasluzili su zatvor , dosta su porodica nagrdili

Send this to a friend