Hronika

Tri osobe osumnjičene za stvaranje kriminalne grupe potpisale sporazum o priznanju krivice

Foto: CdM

Tri osobe koje se terete za stvaranje kriminalne organizacije, koju je prema stavu tužilaštva formirao Janko Vukadinović sa nepoznatom osobom, potpisale su sporazumno priznanje krivice. Kako Pobjeda saznaje, sporazum su potpisali Miloš Božović, Arnel Mandić i Lazar Raičević. Raičević je sporazumom pristao da provede u zatvoru deset mjeseci, Božović šest, a Mandić devet mjeseci.

Prema optužnici tužilaštva, kriminalna grupa Vukadinovića i nepoznate osobe ima 19 članova. Dvije osobe se terete za ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu Forum u centru, dok su ostalih 17 osoba okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije, ali ne i za učešće u ubistvu.

Optužnicom su obuhvaćeni odbjegli Marko Jovanović, koji je prema prikupljenim dokazima direktni izvršilac likvidacije Šakovića i Jovanovića, braća Janko i Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Zeljko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D, Marko Rnković i Filip Sekulić.

Optužnicom se Janko Vukadinović, osim za stvaranje kriminalne organizacije, sumnjiči za teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, produženo krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet droge. Tomu Oroviću se na teret stavlja i krivično djelo razbojništvo, Smailu Lekiću nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Arnelu Mandiću neovlašćeno držanje i stavljanje u promet droge. Za šverc droge terete se i Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Aleksandar Dropo.

Balši Todoroviću se na teret stavlja da je čuvao i dostavljao kriptovane telefone članovima organizacije. Optužnicom je navedeno da je Jovanović usmrtio Šakovića po nalogu osobe bliske škaljarskom klanu, a za likvidaciju mu je plaćeno 50.000 eura.U optužnici je opisana i uloga Kristine Brnović i, prema prikupljenim rezultatima iz istrage, ona je, kako se vjeruje, iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali, podijelili uloge i dogovorili detalje ubistva. Zadaci Lidije Bulatović i Toma Orovića, prema aktu Tužilaštva, bili su prenošenje poruka i praćenje članova suprotstavljenog škaljarskog klana.

Miloš Šaković, koji je bio navodno blizak kavačkom klanu i slučajna žrtva Radivoje Jovanović ubijeni su 31. marta u centru Podgorice.

Pet mjeseci kasnije, tačnije 17. avgusta, uslijedilo je hapšenje devetočlane grupe, koja je prema stavu Tužilaštva dio kriminalne organizacije. U aktu Tužilaštva navodi se daje ta desetočlana grupa planirala i “zastrašivanje, odnosno krivična djela protiv života i tijela, nanošenje tjelesnih povreda osobama koje su u sukobu sa kriminalnom organizacijom, bombaške napade i paljenje vozila”.

Iz Tužilaštva navode da je grupa stvorena radi sticanja nezakonite dobiti i moći kroz izvršenja krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna. Janko Vukadinović je u pritvoru od početka aprila. Prema sumnjama istražitelja, Vukadinović je iz pritvora nastavio sa organizacijom kriminalnih aktivnosti. Ključni dokaz u istrazi je sadržaj mobilnog telefona koji je pronađen kod Vukadinovića u sobi ZIKS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Ovakve nagodbe nema ni na pjaci u Tuzima, ovi su zaduzili dobro nekog kada dobijaju ovako simbolicne kazne

Pero
Gost
Pero

Upeklo ga je i danas!

Iri
Gost
Iri

Tuzilastvo radi vrhunski posao! Pffff!

Zvonko
Gost
Zvonko

Sta ce sad Brnovic reci..posto se u Tolose nije moglo zivjeti od njihovog moralisanja.

Mrgud
Gost
Mrgud

Ako su dobro otpjevali i pjesma vrijedi za otkrivanje još krimosa,u redu. Doći će drugi put po ostatak.

Luko
Gost
Luko

Ti znas ko je spijao a ko ne. Da je pravde nebi ni lezali u zatvor. Osudjujes na osnovu ovakvih informacija, to jest informacija u kojima je istina da recem ” polovicna ” i ako nije ni toliko.

Mrgud
Gost
Mrgud

A ti znaš da nisu,to su fini momci za primjer,ne bi to oni.

Luko
Gost
Luko

Pa i jesu neki od njih, samo lijepu rijec mozes cut za neke od njih.

Luko
Gost
Luko

Ne generalizuj ako uopste i znas sta znaci to

ne znam
Gost
ne znam

ubijena su dva covjeka. ne zanima me je li izvrsilac ili su mu dali 100e da im iznajmi auto – isto je! ne moze sa ovakve stvari po 6 mjeseci.

Sigma
Gost
Sigma

Treba da se prijave u grand, kod Sase Popovica, jer imaju talanat, dobro pjevaju. Ha ha ha

Niko bitan
Gost
Niko bitan

Kakvo priznanje krivice i kazne od par mjeseci…e sprdnja šta se radi…u rudnik sa njima, da bar ima neke koristi od njih. Treba li još koga da ubiju da bi dobili adekvatnu kaznu ???

Send this to a friend