Hronika

Tri osobe uhapšene zbog krađe u Ulcinju, krivična prijava protiv maloljetnika zbog razbojništva

Ulcinj

Policija je u Ulcinju identifikovala i uhapsila tri osobe koje se sumnjiče za tešku krađu i podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog razbojništva koje se na teret stavlja jednoj maloljetnoj osobi.

Sumnja se da je D.I. (15) 24. juna u jutarnjim časovima napao maloljetnika, ukrao mu mobilni telefon te ga udario šakom u glavu, nakon čega je oštećeni pao na tlo, a D.I. nastavio da mu zadaje udarce do momenta kada su slučajni prolaznici zaustavili dalji razvoj događaja, te se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu.

“Ulcinjska policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti identifikovala maloljetnog D.I. kao izvršioca ovoga djela i protiv njega je podnijeta krivična prijava u redovom postupku, po nalogu nadležnog tužioca, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo”, navodi policija.

Osim toga pripadnici policije su u Ulcinju identifikovali i tri osobe kojima se na teret stavlja krivično djelo teška krađa.

Uhapšeni su G.K.H. (46) i A.S.I. (54) iz Bugarske i I.S. (42) iz Srbije koji su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo krađa.

Oni su, navodi policija 26. juna u jutarnjim časovima, upotrebom specijalizovanog daljinskog uređaja za elektronsko otvaranje i zatvaranje vozila, otključali vozilo oštećenog, koje se nalazilo na jednom parking prostoru u Ulcinju i iz vozila ukrali novac i zlato.

“Oni su uz krivičnu prijavu privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, navodi policija.

Send this to a friend