Hronika

Trojici dječaka sudiće se za silovanje i ucjenu

Centar Ljubović

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci sa još dva školska druga, koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu podignute su optužnice u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, saznaje Pobjeda.

<<<Tužilaštvo sumnjiči trojicu osnovaca iz Berana da su seksualno zlostavljali djevojčicu<<<

Nakon realizovanog pripremnog postupka prema trojici maloljetnika, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je, kako je saopšteno iz ovog tužilačkog organa, podnijelo Vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju prijedlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

<<<Poseban režim za tri dječaka<<<

“Maloljetnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična djela i to krivično djelo silovanje, krivično djelo obljuba sa djetetom i krivično djela ucjena”, precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Tri dječaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Bijelom Polju, i dalje u specijalnoj ustanovi Centar “Ljubović” gdje ih je sutkinja za maloljetnike tog suda Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila.

Pet dječaka su, kako se sumnja, dvanaestogodišnju djevojčicu mjesecima seksualno zlostavljali i onda je ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom. Zlostavljali su je u zgradi napuštenog hotela nadomak škole. Snimcima sa mobilnih telefona ucjenjivali su je da im donosi novac, ali i dragocjenosti iz kuće koje su oni potom prodavali.

Sve je, prema nezvaničnim saznanjima, otkriveno kada je roditeljima djevojčice dojavljeno da ona dječacima u školi predaje dragocjene stvari iz kuće.

“Kako da se pomirim sa tim da je tako surovo i svirepo zlostavljana moja djevojčica. Vidjeli ste je pred kućom koliko je krhka. To je još dijete. Zar nju da seksualno zlostavljaju i snimaju, pa da je poslije ucjenjuju, tuku, traže pare i nakit?! Zao mi je i što neće biti da je ona jedina koja je ovako zlostavljana”, ispričao je u martu otac djevojčice za beogradske Večernje novosti.

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku krivično odgovorna, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak zato što prema ovom zakonu nijesu krivično odgovorna.

19

avatar
1000
12
7
0
 
18
PravnikLavicasveznalicaUbij božesveznalica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

Imaju li ta djeca roditelje?

Lavica
Gost
Lavica

Tako treba, da im se sudi no što ali i da ih najstrožije osude njoj greotici neće izbrisati to što joj se desilo.

Ubij bože
Gost
Ubij bože

Šta će od ovih nesreća biti kad odrastu. Nadajmo se da će u zatvoru dočekati pedesetu. Dako se smire do tad.

markisa
Gost
markisa

Zakon je preblag za ovakve delikvente,dvojica ne odgovaraju jer su mladji maloljetnici,a ovima je maksimalna kazna par godina u popravni dom za unisteni zivot neduznoj djevojcici i njenoj porodici! UZAS!

CaoZdra'o
Gost
CaoZdra'o

Fino u popravnom domu do osamnaeste godine, pa kad napune osamnaestu, u zatvor. Da se ovakvo nesto vise ne ponovi!

Gost
Gost
Gost

E pa sprdnje, svi napadaju momke a ne znaju pravu istinu. Mozda mi nece objaviti komentar, ali istina ce se saznati kad-tad. Sramota kako jedno zensko u tim godinama moze da unisti zivot ovim momcicima, ni krivim ni duznim. Roditelji bi trebali da se zapitaju sta im je ta ‘krhka’ djevojcica radila. Nista nije tacno od ovoga sto pise u… Više »

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Druze, ovo sto si napisao je jezivo… razgovaraj sa nekim… skolski psiholog recimo

Špiro
Gost
Špiro

Sram neka te bude. Mediji ne znaju, njeni roditelji ne znaju, komšije ne znaju, ona ne zna, SUD NE ZNA ali ti znaš jel?? Da mi je neko rekao da ću ovo pročitati rekao bih ne laži

lilknee
Gost
lilknee

drug nemoj terapiju da preskačeš, i sam nemaš pojma šta pišeš… 🐑

važi
Gost
važi

Tako ti je to s medijima….. Svašta se može pročitat, osim istine.

sveznalica
Gost
sveznalica

pa ovo je neko od bliznjih djecaku cim brani sa ovakvim stavom a da je moj druze nebi ni stigao do suda nego bi mu ja presudio

Špiro
Gost
Špiro

Sram neka te bude. Znači mediji ne znaju istinu, roditelji djevojcice ne znaju istinu, djevojčica ne zna istinu, SUD NE ZNA, ali ti znaš?

sveznalica
Gost
sveznalica

pa nisu svi glupi da slusaju rekla kazala treba da je sramota roditelje ovih djecaka kako su ih vaspitali nemojte mi rec da neznate kakva su vam djeca neho dtugi treba da vam kaze …steta sto je zakon los sto se tice maloljetnike i sto treba objavit i imena i prezimrna i slike u svu stampu i u medije pa… Više »

Baba
Gost
Baba

Djeca su onakva kako ih vaspitamo.Ako neumijemo mi onda odgovarajmo pred zakonom umjesto njih.Da ih vise zaposlimo korisnim aktivmostima i provedemo vise vremena sa njima pokazujuci svojim primjerom ponasanja nebi se ovo dogadjalo.

Presuda
Gost
Presuda

Za vas trojicu deveti krug pakla nije…

Jens
Gost
Jens

A šta je sa tom dvojicom koji imaju manje od 14 god.?

Mickelie
Gost
Mickelie

Imperativ je pomoći ovoj djevojčici da prebrodi ovo za što ja adekvatne riječi nemam!

Ljubo
Gost
Ljubo

Uskopiti

Lipovo
Gost
Lipovo

Mogu li biti odgovorni roditelji, ili je ovo, po Zakonu, oprost grehova, a svijest I obrazovanost djece je znachajno uznapredovala, izuzev kuccnog (roditeljskog) vaspitanja?

Send this to a friend