Hronika Optužen za saradnju sa kavačkim klanom

Tužilaštvo blokiralo imovinu bivšem komandiru

Zlatko Samardžić

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv bivšeg komandira kotorske policije Zlatka Samardžića, koji je optužen za saradnju sa “kavačkim klanom“, piše Dan.

Tužilaštvo će tražiti blokadu i privremeno oduzimanje Samardžićeve imovine. Ta mjera će trajati dok se ne utvrdi da li je Samardžić imovinu stekao na nezakonit način, izvršenjem krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

On je optužen da je sarađivao sa “kavčanima“ tako što im je odavao informacije iz istraga.

Prema podacima prikupljenim tokom primjene mjera tajnog nadzora, Samardžić je više putaučestvovao u pretresima objekata koje koristi vođa „škaljarskog klana“ Jovan Vukotić, a o rezultatima tih pretresa obavještavao je vođe rivalskog „kavačkog klana“.

Samardžić je učestvovao i u pretresu Vukotićevih objekata kada je u blizini kuće pronađeno oružje za koje su „škaljarci“ tvrdili da im je podmetnuto.

Uvidom u mjere tajnog nadzora utvrđeno je da je Samardžić bio u stalnoj telefonskoj komunikaciji sa Vladimirom Božovićem. Preko njega je zakazivao sastanke sa vođama i članovima „kavčkog klana“

Iz prisluškivanih razgovora proizilazi da je on pripadnicima te kriminalne organizacije Aleksandru Đurišiću i Vladimiru Božoviću, kada su uhapšeni prije dvije godine, omogućio da komunicirajuu zgradi kotorske policije kako bi se dogovorili o načinu iznošenja odbrane pred tužiocem.

Đurišić i Božović su uhapšeni jer su prijetili sugrađaninu Saši Radanoviću, koji je navodno blizak „škaljarskom klanu“.

Iako je Samardžić neposredno nakon hapšenja priznao da je koristeći poziciju u kotorskoj policiji vođama „kavačkog klana“ davao informacije o policijskim aktivnostima koje su bile usmjerene ka rasvjetljavanju krivičnih djela za koja se oni terete, pred sudom je tvrdio suprotno. On je na početku istrage priznao krivicu i sklopio sporazum sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Nakon toga je u Višem sudu u Podgorici saopštio da je odustao od sporazuma, tvrdeći da je pod prisilom potpisao da je radio i što jeste i što nije.

On je u istrazi priznao da je odavao službene informacije kriminalnoj grupi koju su, prema optužnici koju je podiglo Specijalno državno tužilaštvo, predvodili Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Tada je priznao da je vođama „kavačkog klana” odavao informacije o policijskim aktivnostimausmjerenim karasvjetljavanju krivičnih djela za koja se oni terete. Samardžić je priznao i da im je odavao kada je planirano hapšenje nekoga od pripadnika te kriminalne grupe kako bi izbjegli privođenje.

Samardžić je pred sudom negirao krivicu. On je kazao da je oko pet godina bio policijski službenik, da je nagrađivan i da je trebalo da bude unaprijeđen.

On je rekao da ne poznaje Kašćelana, da je Igora Božovića vidio jednom, a da je sa Vladimirom Božovićem komunicirao zbog rodbinskih veza, odnosno kao zet sa šurom. Te komunikacije je, kako tvrdi, prijavljivao nadređenom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Kad policajac zaradi na švercu cigara i otvori Hotel sa 4 zvjezdice niko mu imovinu ne ispituje. Kad prodaje pošteno drogu niko ga ništa ne pita ali ovako da proda službu za pola paštetene ne ide, baš ne ide..

Podrška
Gost
Podrška

Bravo za policiju. Ovo je jedini način da se aždaji odsječe svih 7 glava. Šverc bez potkupljenih policajaca ne postoji.

Jandrilo
Gost
Jandrilo

Ko zna Zlatka zna i da nema od imovine nista bez golfa 5 koji je bio na rezervi kad su mu vracali auto kuci onog dana kada je uhapsen. A da mu je treba oduzet slazem se, nije mogao priustiti golfa 5 od postenog rada .oduzmite mu ga,zajedno sa 3 para donjih gaca koje se vode na njega….uiiiiip Crna si… Više »

Nkkkk
Gost
Nkkkk

Lucaj, lucaj , pa ides pa pa!

Eeee
Gost
Eeee

E koliko ima ovakvih,Plata prosjecna a voze dzipove od 50 000e i zive u vile! Oklee??

FUKSA
Gost
FUKSA

Ove i sve korumpirane POLICAJCE bih na minimum 20god robije i kad izadju da nemaju pravo bilo dje da se zaposle u drzavi. (Nek cjepaju drva za nadnice) Kompletno i trajno oduzimanje sve imovine ( ne bitno da li je legalno stecena) i imovine najblize familije (zena, sin, cerka..).. A onda tek sproveo istragu o blizoj rodbini, sta imaju ko… Više »

Kraj
Gost
Kraj

Ja bi ga pustio na slobodu, a sve sto je radio iznijet prvo u javnost, e onda nece spavat a skaljarci ce ga stic

Burin
Gost
Burin

Malo je poštenih…

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Blokiraju mu imovinu poslije dvije godine. Efikasno, nema što!

Blaki
Gost
Blaki

Lako je bar utvrditi imovinu. Zna se kolika su primanja i koliko imaju pošteni policajci.
Neki su jači, finansijski, od samog Rokfelera….

Golden boj
Gost
Golden boj

Njega su prisilili daa da izjavu, presmijesno. I jos je treba da dobije unapredjenje, sramota. No ovakvih ima u svakoj ispostavi policije od obicnoga policajca do viseg ranga a o tuziocima i sudijama da ne pricamo. Cast izuzecima ali ja bih komplet pravosudje i tuzilastvo i policiju nacera da prijave sve sto posjeduju i objasne odakle im i rascistit komplet… Više »

Albanski Alpi
Gost
Albanski Alpi

Mozda covjek stvarno nije nista kriv🙄

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Sjaši Kurta, da uzjaše Murta.

Moj dom
Gost
Moj dom

A koliko ih ima ovakvih po policiji
Zemljo otvori se

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

I građani treba da imaju poverenje u policiju ? političari policija. ,tužilaštvo sudstvo -najveće zla

Bez pobjede
Gost
Bez pobjede

Naravno da nemamo. Populizam, mito i korupcija vjeciti problem, ali kad to kazes, odmah si izdajnik koji ne postuje institucije zemlje i samu zemlju.

Sesto uvce
Gost
Sesto uvce

“”” biznismen “””

Send this to a friend