Hronika

Tužilaštvo protiv puštanja Vukotića, odbijeno jemstvo od 150.000 eura

Jovica Vukotić

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu usprotivilo se danas puštanju Jovice Vukotića iz pritvora uz jemstvo od 150.000 eura, jer smatra da nikakvog osnova za to i obavijestilo sud o svom stavu. Tužilaštvo je i protiv prijedloga mu se pritvor zamijeni kućnim pritvorom odnosno mjerom napuštanja stana, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorskim “škaljarskim klanom”, optužen je za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov i u pritvoru je zbog opasnosti od bjekstva, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično djelo. Sudija koja će odlučivati o prijedlogu odbrane za Vukotićevu odbranu sa slobodu uz jemstvo, ili da mu se odredi kućni pritvor, dala je u utorak tužilaštvu rok od tri dana da se izjasni o prijedlogu.

Tužilaštvo je u dopisu sudu podsjetilo na nedavnu odluku Višeg suda kojom je odbijena žalba odbrane na rješenje o produženju pritvora, i nije dalo saglasnost za ukidanje pritvora uz jemstvo.

Međutim, sud prilikom odlučivanja nije vezan stavom tužioca. Odluka se očekuje u narednih nekoliko dana kada Vukotiću ističe pritvor, koji se preispituje na svakih 30 dana. Vukotić je na početku suđenja negirao da je “vođa škaljarskog klana”, kako su ga prozvali mediji, nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbjegao kao maltretiranje po aerodromima.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim prijedlogom tereti Vukotića za produženo krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo optužnim prijedlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora. Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sjutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

7 Komentara na "Tužilaštvo protiv puštanja Vukotića, odbijeno jemstvo od 150.000 eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend