Hronika

Tužilaštvo zadovoljno nanogicom i uslovnom za poslanike DF-a

Knežević

Osnovno državno tužilaštvo ODT u Podgorici nije uložilo žalbu na presudu kojom su poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević, Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić oglašeni krivima za napad na kolege iz Demokratske partije socijalista zbog incidenta koji se dogodio u holu Skupštine u februaru 2017. godine. Odlukom sudije Osnovnog suda u Podgorici Željke Jovović, Knežević osuđen je na četiri mjeseca kućnog pritvora, dok su Radulović, Jočić i Đukanović kažnjeni uslovno, piše Dan.

Poslanici Jočić, Knežević, Đukanović i Radulović oglašeni su krivim za nasilničko ponašanje. Oni su optuženi zbog incidenta u holu Skupštine nakon što je parlament ukinuo imunitet liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Kako je navedeno u optužnici, poslanici Fronta tada su, nakon završetka glasanja, ušli u hol Skupštine, vrijeđali poslanike DPS-a, a teži incident je spriječilo skupštinsko obezbjeđenje.

Prema optužnom predlogu, oni su tada vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Tužilac Romina Vlahović, prilikom davanja završnih riječi, ostala je u cjelosti pri optužnom predlogu i istakla da je dokazima nesumnjivo utvrđeno da su okrivljeni izvršili krivično djelo za koje se terete.

“Postupajući tužilac nije izjavio žalbu na predmetnu presudu, čiji je prepis dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici 11. novembra 2019. godine. Protiv presude donesene u prvom stepenu može se izjaviti žalba u roku od petnaest dana od dana dostavljanja prepisa presude”, saopštila je za Dan portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, državni tužilac Milica Mandić.

Sudija Jovović, u obrazloženju presude, navela je da su se u radnjama okrivljenih stekli svi elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje koje su okrivljeni izvršili u grupi.

Funkcioneri Demokratskog fronta negirali su ranije u Osnovnom sudu da su 15. februara prošle godine nasrtali na poslanike DPS-a u holu Skupštine.

Milan Knežević je bio kategoričan da nije počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i da je cijeli proces montiran u cilju satanizacije i kriminalizacije Demokratskog fronta.

“Naše reakcije su bile više nego kulturne, edukatorske i emancipovane. Mi smo tog dana branili Ustav i zakone, i sve bih isto opet uradio. Ponavljam da sam Luiđu Škrelji rekao da će krivati na drugu nogu u smislu da će ga stići Božja kazna. On nije bio spreman da se zakune u svoju djecu da sam mu rekao p..ko, što je tvrdio u iskazu”, rekao je Knežević u završnoj riječi.

32

avatar
1000
27
5
0
 
31
LjutaMirna i 3ambasaobrad-mišoMarkoDusan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
obrad-mišo
Gost
obrad-mišo

Tužilac Romina Vlahović će Kneževiću dati jednu pomadu iz kolekcije sa ublaži bolove.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali u skuple pakovanje..e jadna li si CG i tvoje kadije

Marko
Gost
Marko

Treba Knezevica vezat kao psa

Dusan
Gost
Dusan

Kad ne znaju da pricaju onda nasrcu fizicki stara balkanaska praksa

DrTosic
Gost
DrTosic

DF je definitivno najgora politicka partija koja je ikad postojala u CG

Mirna i 3ambasa
Gost
Mirna i 3ambasa

Tako je DrKaljeviću!

Komandant
Gost
Komandant

Znaju li ovi iz df-a bilo sto drugo osim da se biju, organizuju proteste, dizu buku..

Tito
Gost
Tito

Dzaba ne mogu oni da pobjegnu od svog nagona za nasilnistvo

Svjefol
Gost
Svjefol

A kada ce ova dvojica “patriota” u zatvor? Dugo traje taj odlazak a time sami sebi daju za pravo da budu “kulturni”….

Komita
Gost
Komita

A za terorizam nema presude ?

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Becica nece kaznit nikad,on je njihov 😉

Liberal
Gost
Liberal

Puno li je ? Ne daj boze da koga u taj front osude na kakvu zatvorsku kaznu

CiciMici
Gost
CiciMici

Treba njih tamo dje im je odavno mjesto!

crnogorka
Gost
crnogorka

Kao da su iskocili iz nekog crtaca

Minja
Gost
Minja

Treba ih dobro kazniti pa da im nikad ne padne na pamet da se ovako ponašaju

Nevenka
Gost
Nevenka

Dobro su oni prosli

Unico
Gost
Unico

Ne znam zasto su oni uopste na slobodi?

Send this to a friend