Hronika

Tužiteljka tražila da se zataška prebijanje?

Krstić u bolnici, foto: Dan

Nikšićanka Jelena Krstić, koja je krajem prošlog mjeseca brutalno pretučena na radnom mjestu u Beranama, tvrdi da joj je tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama Gorica Golubović savjetovala da oprosti Muhamedu Ramusoviću što je pretukao i da demantuje navode koje je nakon zlostavljanja koje je preživjela iznijela u medijima, piše Dan.

Takvo postupanje Golubović osudili su iz Centra za ženska prava. Ta NVO je vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću uputila pismo u kojem su mu predočili argumente o nezakonitom i neprofesionalnom postupanju tužiteljke, kao i izjavu Jelene Krstić, koja je do detalja opisala postupanje tužiteljke prema njoj. Iz ove NVO, koja je Nikšićanki angažovala advokata Srđana Lješkovića, tvrde i da je samo saslušanje Krstićeve obavljeno nezakonito jer je ona tražila da tom prisustvuju advokat i predstavnik ove NVO, što je tužiteljka odbila. Umjesto toga, tužiteljka je primorala da pod stresom odgovara na njena pitanja. Te navode potvrdila je i pretučena Nikšićanka, koja je kazala da je tužiteljka 5. novembra pozvala da joj donese snimak karlične kosti.

“Kada sam joj dostavila dokumentaciju, tužiteljka mi je rekla: Kad si već tu, zašto ne bi dala sad izjavu? Ja sam joj odgovorila da se ne osjećam dobro, da još ne mogu da se smirim, kao što sam joj objasnila i dan ranije, o čemu postoji i zapisnik, kada sam joj rekla i da imam advokata Srđana Lješkovića, kojeg mi je angažovala NVO Centar za žeska prava. Smatram da ne treba da dam bilo kakvu izjavu bez prisustva svog advokata, kako mi je i on sam rekao”, istakla je Krstićeva u izjavi dostavljenoj Stankoviću. Ona tvrdi da je nakon toga uslijedio pritisak tužiteljke da mora da da izjavu jer se u susjednoj kancelariji saslušava osumnjičeni. Nikšićanka je tada kazala da ostaje pri izjavi koju je dala u policiji.

“Počela sam da plačem i da se tresem, nisam mogla da dišem. Ušle su njene saradnice i donijele mi vodu, pokušavajući da me smire. Za sve to vrijeme ona mi je uporno postavljala pitanja, na koja ni sama ne znam kako sam odgovarala. Željela sam samo da što prije napustim te prostorije”, opisala je Krstićeva saslušanje kod tužioca.

Tada je, kako je dodala, počeo da je ispituje i muškarac za kojeg nije ni znala ko je, a poslije se ispostavilo da je branilac okrivljenog.

“Golubovićeva me je pitala zašto sam potpisala peticiju za Srpsku pravoslavnu crkvu i što mi je to trebalo. Po završetku ispitivanja, obratila mi se riječima: Zašto mu ne oprostiš? Ti si vjernica, majka dvoje djece, ovo je mali grad, nastavićeš da živiš u Beranama. Moje nije da se miješam, ja ne bih smjela ovo da ti kažem, nego ti prijateljski savjetujem”, tvrdi Krstićeva.

Dodaje i da su joj tužiteljka i advokat osumnjičenog tražili da demantuje izjave koje je dala medijima povodom tog slučaja.

“Pritom su me natjerali da otvorim svoj fejsbuk profil na telefonu, što sam uradila uz plač i odbila da demantujem ono što su od mene zahtijevali. Sve to vrijeme sam bila pod strahovitim stresom, uplakana. Ne znam kad mi je bilo teže: onog dana kada sam napadnuta bez povoda i pretrpjela nasilje, ili kada su advokat moga napadača i tužilac, koji bi trebalo da me brani, vršili pritisak na mene”, kazala je prebijena Nikšićanka.

Ona je rekla da saslušanje nije trajalo sat vremena, kako piše u zapisniku, nego duže, jer ona sve vrijeme ispitivanja nije mogla da se smiri, pa je ispitivanje prekidano najmanje 10 puta.

“U zapisnik, na koji sam praktično prisiljena da stavim potpis, ne fizički, nego psihički, nije uneseno sve što sam tog dana izjavila, kao ni način na koji sam to izjavila. Tužiteljka je iskoristila situaciju jer ja ne poznajem postupak. Nije obavijestila mog advokata o saslušanju, a zloupotrijebila je i moje izuzetno loše zdravstveno stanje, iako sam joj u razgovoru rekla da imam nesvjesticu, napade panike i mučnine i jake bolove, a naročito da se bojim blizine nasilnika, koji se nalazio u susjednoj prostoriji”, rekla je Krstićeva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Šta je sa pažinom ni A ni BE to je slika pravosuđa stanković i neno su im uzori idoli daj eure i sve ok vlast na ovo ćuti opizicija ni da mukne valjda HAOS odgovara svima

Mrgud
Gost
Mrgud

Udri muhamede kad ti moze bit . . .

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Tuziteljka dobija gratis stan, ovo je milogora

Ko je Mihajlo
Gost
Ko je Mihajlo

VI STE I AMERIKANKU SILOVALI PA NEMASE KOMENTARA NA TAJ JUNACKI CIN!!!!
SAD JE KRSTIC I TRISIC!!!! “JESU LI TO VASOJEVICKA PREZIMENA”
A VASI KOMENTARI POPUT ISLAMSKIH TERORISTA “KA SRBI SA SVECIMA KA ONI SA JIHADOM” ISTA IDEOLOGIJA

Emi
Gost
Emi

Nista mi ovde nije jasno!
Zar je doslo do toga da neko nekog tuce bez nekog razloga.?
Ovde jako smrdi I jedna I druga strana… ISTINA JE SAMO JEDNA. a do nje u ovom slucaju cemo tesko doci.
TAKO DA OVI AKTERI I KADA SE SLEDECI PUT SRETNU NEKA SE OPET OBRACUNAJU. NASLI SU SE NEGDE SUTO ISTI PO KARAKTERU I TEMPERAMENTU.

Baner
Gost
Baner

Tužiteljka agilna aktivistkinja DPS-a.

Spuz
Gost
Spuz

I tu sto śetuje hapsi

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Dokle ćemo trpiti ovakvo stanje u Tužilaštvu i ovakve tužioce? Što se sad čeka vrhovni tužioče???

Bole
Gost
Bole

Ako se dokaze kao istinito, tuziteljka i advokat optuzenog bi morali krivicno odgovarati, a u svakom slucaju bi im morao biti zabranjen dalji rad u pravu. Drzava bi ovo morala izuzetno pazljivo i temeljno ispitati. Ko zna koliko je slucajeva na ovaj nacin zataskano. Molim cdm da stavi akcenat na ovu vijest, da trazi izjave redom od svih. Javno molim… Više »

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ova golubovicka je snaja bivšeg gradonacelnika Berana Vuka Golubović, čisti nepotizam i korupcija

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Aoooo…

Montenegro
Gost
Montenegro

Cisto sumnjam da je Gorica to uradila jer je veliki covjek, moralista i profesionalac. Za razliku od svih ostalih tuzilaca

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Administratore rasu si pustio poruku mene nećeš.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Muhamed junacina, bije se sa zenama, od neke bude i jaci, musko je muhamed nema sto, majka ga rodila !

Mire
Gost
Mire

Ako je istina,tuzioca kazniti.A cus ova nije mogla da se smiri..E ko je ne zna.Beranci znaju svu pricu nego cute da se ne bi zamjerali,kako se ne stresira kad svojim poganim jezikom vrijedja sve koji nisu srbi i koji ne misle ko ona.U dalju pricu necu da zalazim,zna se kakva je to osoba

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tužilaštvo se raspada

Mitar
Gost
Mitar

Tuzilastvo i sudstvo na nivou srednjeg vijeka

drago đurović
Gost
drago đurović

Gorici Golubović obavezno da se daju dva stana i tri kredita i da to potvrdi Ustavni sud!

mark
Gost
mark

Ovo je skandal za skandalom,ima li neka normalna vijest da se procita u ovu divlju drzavu?? Prije je makar sport bio neka vedrija strana,a sad nam je i to zastidje!

bob
Gost
bob

Ima li kraja brukanju i sramoti tuzilaca u crnu goru???

Tara je mulj
Gost
Tara je mulj

Blago nama snjom mucenicom ako je lagala

Tara je mulj
Gost
Tara je mulj

Blago nama snjom ovom tuziteljkom

Dragan
Gost
Dragan

Ova je na sve spremna ko zna kakva je prava prica. Cus nisam znala sto govorim od stresa odma da se ogradi. Mirise mi da oce iz ovoga da izvuce nacionalnu netrpeljivost.

Ma,neka
Gost
Ma,neka

I, sto je bilo? Dala je izjavu, a ona se nije svidjela srpskom lobiju, pa je ovo neka vrsta demantija izjave…E, sve li se politicki konotira…

Rozaj
Gost
Rozaj

Tuziteljku zajedno sa optuzenim u istragu

PetarPan
Gost
PetarPan

Ajde Stankoviću počisti te sudove više ima mladih što čekaju na birou zaposlenje…

Rašo
Gost
Rašo

Petre Panu pa Ivicu treba prvo počistit , koje moralno pravo Ivica ima da ikom išta kaže poslije afere sa Kneževićem i Vujoševićem.

GABRIEL
Gost
GABRIEL

JEDNO PITANJE ZA SVE VASOJEVICE
AKO STE NAVODNO SRBI KOJA JE VASA KOLEKTIVNA SLAVA I KO JE ON?

berane
Gost
berane

Veze ti nemas, ne slavimo Gavrila nego Mihaila. I ne mozes da pitas za arhandjela ko je i cegovic je

CiNick
Gost
CiNick

Za svakojega arhanđels se zna ko su i što su – marginalni koji su viđeli priliku da operu biografije.

😇😇😇😇
Gost
😇😇😇😇

OPRALI ONI SVI TEBE I TVOJE!!!!

METATRON
Gost
METATRON

VASE DIJETE NE ZASLUZUJE ANDJELE NITI BILO KO IZ VASE PORODICE!!!!

Knezevic 🍉
Gost
Knezevic 🍉

Ko je Mihajlo pametni

BasBa
Gost
BasBa

Ada ene a KO je bogoti mihajlo da nije beranac

Pravda
Gost
Pravda

Eto Savovic je osudjen na 7 mjeseci. On nije atakovao na zenu i samohranu majku. On se svadjao sa nekim ko mu je mogao fizicki parirati.
Znaci ovaj Mehmet treba da dobije bar duplo vecu kaznu. Naravno ako ima pravde.

amo
Gost
amo

Jedna rijec za tuzioce-KORUMPIRANI!!!

Sara
Gost
Sara

Tasi tasi tanana ,blago nama s tuziteljkama …

Rajan
Gost
Rajan

Ako je ovo I pola istine, tuzioca suspendovati a advokatu oduzeti licencu….

berlin
Gost
berlin

svaka prica ima 2 strane

ReljaK
Gost
ReljaK

Neće ga puno kazniti mozda mjesec, dva kućnog zatvora sa nanogicom… Ovo djelo i djelo ono od juce sto je osudjeno sa sedam mjeseci zatvora su bruka i sramota. To su morali da osude maksimalno da nikome nebi na pamet palo da to ponovi! – U oba slucaja u Beranama

Mickelie
Gost
Mickelie

Posao tužioca je da proba da dokaže krivicu optuženog i da se bori da se istom izrekne maksimalna kazna. Ovo što se u Crnoj Gori dešava je van svake logike, protivno zdravom razumu, sumanuto!

Ljuta
Gost
Ljuta

Pogresno cenis cinjenice…ovo nije protivno zdravog razuma nego bas suprotno u zemlji bezvlasca

Todor
Gost
Todor

Ima poljana po śevery pa mu treba dat da kopa pola godine svaki dan. Pa onda neka demonstrira silu. Za svo nasilje je kiv previse blag zakon i koji se yglavnom ne sprovodi. Oderi ga po dzepu i neka radi sa krampom pa da vidis kako ce se prevspitat.

alo
Gost
alo

Nevjerovatno. Ova tuziteljka mi nakon ovoga ne bi mogla biti ni cistacica. Nadam se da je suspendovana

papiric is king
Gost
papiric is king

naravno da nije suspendovana

Bole
Gost
Bole

Ako se ispostavi kao tacno, dobice unaprijedjenje, novi, veci stan i put na seminar na Kubu.

Slavko
Gost
Slavko

Ja ovoj nista ne vjerujem…

By the way
Gost
By the way

Biće da se sama isprebijala?

Radosav
Gost
Radosav

Oklen muhamed u berane ?

Ma,neka
Gost
Ma,neka

A okle srbadija u Berane? Berane crnogorsko.

By the way
Gost
By the way

A Muhamed baš staro crnogorsko ime?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

On misli da se islam prvo pojavio u berane pa poslje toga u stambol !

Lopata
Gost
Lopata

Peticiju za spc potpisalo je 100.000 ljudi čini mi se pa nikog ne pitaše što je potpisao nego tebe?

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Oco joj vjerujem i isrina je 100% to je taj metod

Real Realni
Gost
Real Realni

E ovo je vec skandal nad skandalima ! Momentalno da se ukljuce sve drzavne sluzbe i da se da dozivotna zabrana rada u sudstvu ,ovoj pametnoj sutkinji!!!!

papiric is king
Gost
papiric is king

real realni najrealnije to se nece desit

Montelider
Gost
Montelider

Ne nasijedaj na ” izjave”…mucni malo.

Rivera
Gost
Rivera

MNE SOMALIJA.

Gagi
Gost
Gagi

Oglasi se Stankovicu,Medenica i Pazinu,ovo je ZASTIDA za Crnogorsko pravosudje,kolko li je ova tuziteljka Golubocic dobila novca da uradi nesto ovako.Bojim se dace biti u ovom slucaju “kadija te tuzi,kadija ti sudi”.

Montelider
Gost
Montelider

Gagi????

Send this to a friend