Hronika

Tužiteljka Vukčević: Supruga Andrije Mandića nije dostavila dokaz o porijeklu novca

Lidija Vukčević

U nastavku suđenja jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću, optuženom za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, danas je pred Višim sudom u Podgorici saslušano šest svjedoka. Svjedokinja Sanja Mandić, supruga lidera DF-a Andrije Mandića, ostala je pri iskazu datom u Specijalnom tužilaštvu, a specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je kazala u da Mandićeva nije dostavila dokaz o porijeklu novca.

“Nije pružila dokaz odakle joj ta sredstva. Njen iskaz je u suprotnosti sa materijalnim dokazima koji će se sprovesti u toku glavnog pretresa”, navela je tužiteljka Vukčević.

Nakon toga, advokat Dušan Radosavljević je rekao da svjedok nije taj koji treba da dokazuje nešto, već to treba da radi Tužilaštvo. On je zaključio da je Sanja Mandić svjedok u postupku isključivo zato što je žena poslanika Mandića.

Advokat Dražen Medojević naveo je da je svjedokinja Mandić na uvjerljiv način objasnila porodično stanje, te kako je trošen novac, a u okviru toga i da joj brat 22 godine živi u Kanadi.

“Ove primjedbe Specijalnog tužilaštva usmjerene su za medije, a ne za sud”, kazao je advokat Medojević.

Svjedočio je i Nikola Bajčetić, član DF-a, koji je na pitanje odbrane odgovorio da je u periodu izbora 2016. bio lošeg zdravstvenog stanja, što je bila posljedica protesta DF-a 2015. kada su ga kako je rekao, pretukli policajci. On se ranije u SDT-u izjasnio o donacijama DF-a u vrijeme izbora 2016. godine kada je uplatio 2.000 eura.

Tužiteljka je imala je primjedbu i na njegov iskaz, navodeći da nije materijalnim dokazima potkrijepio tvrdnje o porijeklu doniranog novca.

Svjedoci Miloš Kovačević i Dragan Kašćelan ostali su pri iskazima datim u SDT-u gdje su se izjasnili o poslovima gradnje optuženog Momira Nikolića.

Tokom svjedočenja Kovačevića, advokat Radosavljević je primjetio da je u pitanju bila gradnja iz 1997. godine kada je valuta bila njemačka marka.

Svjedok Kašćelan je pojasnio da je kuća koju je optženi Nikolić gradio i prodavao bila oglašena preko njegove agencije.

“Kuća se prodavala za 800.000 eura, a provizija je bila tri odsto kao i kod svih agencija tada”, naveo je Kašćelan.

Svjedoci Zoran Mišković i Miodrag Bešović takođe su ostali pri ranijim iskazima, a govorili su na okolnosti predaje tablet uređaja u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine, s tim što svjedok Bešović ni danas nije odgovorio na pitanje tužiteljke ko su aktivisti kojima je podijelio tablete uređaje.

Suđenje se nastavlja 16. oktobra.

Osim Medojevića, optužnicom SDT-a je obuhvaćen i biznismen iz BiH Momir Nikolić i još deset osoba, a svima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa ciljem pranja novca. Nikoliću se sudi i za utaju poreza.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i diler deviza Gordan Konatar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RADARADMILA
Gost
RADARADMILA

Sanja Mandić treba da dokaže porijeklo “novca “-čitavih 2000 i nešto dolara,a milionske sume ostaju nedokazane…GREŠKA je njena što potvrde iz pošte tj vestern union banke nije čuvala-znače za ubuduće pa če i papirić iz minimarketa čuvati…AHAHAHAAAAAAAAAAA

Boris
Gost
Boris

a crni narode, vidite li da svi zajedno kalape. otvorite oci vishe!!!

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Sinđino svedočenje je jedino merodavno on je svedok saradnik u procesima svih krivičnih dela sem dps- ovih

Vaso
Gost
Vaso

Zar tuziteljica ne treba da dokaže krivicu, ili je nesposobna da to uradi

PunKaoŠipak
Gost
PunKaoŠipak

spuž postaje tijesan, sve više i više novih “stanara”

ROKI
Gost
ROKI

Ne znam imaju li nešto o ovome da kažu Paja i Sinđa.

Haris
Gost
Haris

Što će joj dokaz, zna se, preko beograda iz moskwe.

Toni
Gost
Toni

Naravno, šta će joj dokaz, to je u savremenom svijetu nepotrebno. Samo treba ti i Lidija da guknete i neko će biti kriv.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

I ako ne priznajete drzavu morate u njoj da placate porez gospodo

Croat
Gost
Croat

Koju državu?
Đe ti vidiš državu?
U državi je zakon isti za sve.A ođe tužilac krade pomade, tajkuni vlasti ne placaju porez, policajci diluju drogu i cigare..A ovo s postupcima protiv DFa je priča za zaglupljivanje pučanstva.

BadnjakZaPoneti
Gost
BadnjakZaPoneti

i ckvenjaci da plate porez i da rade zavrsne racune

Komita
Gost
Komita

E ko nama sjedi u parlamentu

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Aktivistima dijelio tablete ? A nisu sigurno luk rezali sa njih

Liberal
Gost
Liberal

Znacemo cemu sluze tableti sad kad nam se pridruze u komentarima dragica,koka kola,obilic,cempres,vojvoda i ostali botovi fronta

Toni
Gost
Toni

Pa šta? Ima li tu nešto nezakonito?

Marko
Gost
Marko

A cus okle finansira ruska mafija to bajo moj

Mark
Gost
Mark

Da je ovo normalna drzava nebi trebalo da tuzilastvo dokazuje porijeklo novca nego optuzeni u postupku.Kod mas je sve naopako.
Vratite zakone iz doba socijalizma !

dejo
Gost
dejo

tako je bitno da je don i njegov brat dokazali

Jež
Gost
Jež

Kako bi izgledalo poštovanje zakona da se oni kojim slučajem dokopaju vlasti, jasno je narodu.Zato ih i ne biraju.Sve rod rodjeni i svi i bez vlasti siti i presiti.

Stvarno pitam
Gost
Stvarno pitam

Jel ovo ona što je ukrala kremu iz Kozmetiksa ili ona sa kovertom?

ROKI
Gost
ROKI

Ona što je ukrala pomadu je tužiteljka u drugom predmetu. Ona je proglašena nevinom, od države dobila 20.000 eura odštete i značajne predmete. Mora se pokazati sada.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pozurite …..bice opet neki snimak 🤣

Send this to a friend