Hronika

U BiH uhapšen Crnogorac osumnjičen za krijumčarenje migranata

FOTO: Ilustracija

Na putu Bileća-Berkovići uhapšen je crnogorski državljanin P.D. (39), osumnjičen za krijumčarenja šest državljana Iraka, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Državljani Iraka koji su ilegalno ušli iz Crne Gore u BiH otkriveni su u subotu, 27. aprila, u automobilu “reno megan”, kojim je upravljao P.D.

P.D. je predat Tužilaštvu BiH, a ilegalni migranti biće predati Službi za poslove sa strancima BiH.

“S povećanim pritiskom migranata na granicu BiH, Granična policija je pojačala aktivnosti s ciljem otkrivanja krivičnih djela u vezi s krijumčarenjem ljudi”, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Granične policije su u 2018. godini evidentirali 66 krivičnih djela krijumčarenje ljudi, te osam organizovanje grupe ili udruženja za vršenje krivičnih djela krijumčarenje migrantima, a nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji protiv 135 osoba.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Jedan u Loznicu kupio bubanj, plehove, dvije trube, violinu, tubu i trombon. Lakovane cipele, crne pantalone i bijele košulje i prevozio tako preobučene migrante dvije godine sve dok nije pao i zaplijenili mu kombi.

Ljubo
Gost
Ljubo

IMIGRANTI SLOBODNO SETAJU PO CRNOJ GORI NA VILUSE JE TO SVAKODNEVNO PORED MILICIJE PROLAZE

Joke
Gost
Joke

Pa vidis po Crnoj Gori mogu, jer im je dala azil, ali im ona nije cilj, pa hoce dalje – preko. A tamo ih nece, pa ih opet vrate ovamo. Nesrecnici. I mi s njima.

Grmozur
Gost
Grmozur

LJUUUUUUUUUBO

President \"F\"
Gost
President \"F\"

Mislim da imaju slobodu kretanja do odredjene udaljenosti od granice.

Send this to a friend