Hronika

U crnogorskom tužilaštvu u fazi izviđaja četiri predmeta za ratni zločin

Ivica Stanković

U Tužilaštvu Crne Gore su u fazi izviđaja četiri predmeta za ratni zločin koji se odnose na događaje iz 1991. i 1992. godine na prostoru bivše Jugoslavije, kazao je vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, i poručio da procesuiranje ratnih zločina nema alternativu.

Stanković i tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivični sud pri Ujedinjenim nacijama (UN), Serž Bramerc, potpisali su u Podgorici Memorandum o razumijevanju kojim će, kako je saopšteno, biti nastavljena i unaprijeđena saradnja tog tijela sa crnogorskim tužilaštvom.

Stanković je istakao da se pravosudno suočavanje sa ratnim zločinima i njihov krivično-pravni tretman susreću sa brojnim specifičnostima, koje potiču iz posebnih karakteristika tih krivičnih djela.

On je kazao da je procesuiranje i kažnjavanje počinilaca tih krivičnih djela specifičan, složen i dugotrajan process, ali da “istraživanje i procesuiranje ratnih zločina neće imati alternativu”, te da će državno tužilaštvo permanentno goniti počinioce tih krivičnih djela.

Bramerc je rekao da su mnogi počinioci ratnih zločina ostali nepoznati, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

“Zadovoljstvo nam je što omogućavate da našu saradnju unaprijedimo, i što ćete kroz pristup elektronskoj dokumentaciji imati direktan pristup milionima stranica. To znači i da ćete moći direktno da komunicirate sa nama, jer postoje materijali na kojima mi i dalje radimo, a neki od tih slučajeva još nijesu spremni da se prebace na nacionalni nivo”, naveo je Bramerc.

Prema njegovim riječima, mnoge žrtve čekaju na to da se počinioci zločina privedu pravdi.

“Vjerujemo da vaš i naš tim u Hagu zajedno mogu da ubrzaju ovaj proces i da dovedu počinioce pred pravdu”, dodao je haški tužilac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Drezik
Gost
Drezik

O cemu ti moj Ivice, znas li dje udaras jadan ne bio…a znas li a znas…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ovim tempom koji gura tužilaštvo koverta će doći na red 2059 i to ako ne bude komplikacija.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ivice bas u pravo vrijeme…kako ovo blijedo zvuci….idi spasi se kad si izgubio m..a.
potpuno si razocarao mnogo prijatelja i poznanika koji su vjerovali u tebe…

Nenad
Gost
Nenad

Budite profesionalac i čovjek. Budite hrabri i nepokolebljivi. Budite čovjek pravde a ne partijski poslušnik, politički i ljudski miš. Imate moju podršku u ovom veoma teškom poslu. Dokažite da ste čovjek koji drži datu riječ. Ispitajte zločine komunista na Kočevskom Rogu. Mjestu na kojem je od strane komunista strijeljano i ubijeno, na razne načine, više Crnogorskih građana nego što ih… Više »

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Kralji vidi ovo na neki slovenacki ili hrvatski portal pisi. Pomijesao si adrese jadan ne bio.

😎😎😎😎😎😎😎
Gost
😎😎😎😎😎😎😎

Bravo Ivice! Oštro i na prvu loptu. Sad je pravo vrijeme.

Vujović
Gost
Vujović

Izvidjas DEORTACIJU 27.godin a sve dokaze imate ns tacni i ti i Bramerc. SRAMOTA.

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa radojcic im je glavni istražni….cudo da nije istrazio katnica …ili jeste?

xyz
Gost
xyz

Istrazuju Bulatovica,Djukanovica,Marovica i Kostica ???

Slavko
Gost
Slavko

Nase tuzilastvo je taman druzina veselih izvidjaca…

Send this to a friend